Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Ριζοτο με ψαρι

Ένα λαχταριστό ριζότο που έρχεται κατευθείαν με γεύση θάλασσας. Είναι η απόλυτη αμαρτωλή γεύση που όσο και αν ακούγεται μπελαλίδικο για να φτιαχτεί τόσο θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι για να το φτιάξετε.

Υλικά Συνταγής

1 κεφάλι μαγιάτικο 2-2,5κ.

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

3 καρότα

3 κολοκυθάκια

1 φύλλο δάφνης

3 πατάτες

1 ματσάκι μαϊντανό

500 γρ ρύζι αρμπόριο ή για ριζότο

100 ml λευκό κρασί

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκύθια και το μαϊντανό. Αν οι πατάτες είναι μεγάλες τότε τις κόβουμε στη μέση.

Αντίστοιχα καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και το κόβουμε και αυτό στη μέση.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ψάρι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, λίγο μαϊντανό, τη δάφνη και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε περίπου 3 λίτρα νερό έτσι ώστε να καλυφθεί το ψάρι με τα λαχανικά.

Βράζουμε το ψάρι με τα λαχανικά για 45 λεπτά και μετά τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μία μεγάλη πιατέλα.

Καθαρίζουμε λίγο ψάρι γιατί θα το χρειαστούμε για να σερβίρουμε το ριζότο με ψάρι.

Συνεχίζουμε να βράζουμε τον ζωμό του ψαριού για να κατέβει και να μείνουν περίπου 2 λίτρα του.

Αφαιρούμε από την εστία τον ζωμό για το ριζότο ψαριού και τον σουρώνουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια πλατεία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι για να το σοτάρουμε για 3 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο από τον ζωμό του ψαριού και συνεχίζουμε να ακατεύουμε.

Για να ολοκληρωθεί το ριζότο με ψάρι συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία συνολικά για 18 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να κρατάει στο κέντρο του.

Δοκιμάζουμε το ριζότο ψαριού, διορθώνουμε αν χρειάζεται με λιγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, αλλά όχι παραπάνω για να μην απορροφήσει τα υγρά και μαλακώσει.

Σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με κομμάτι από ψάρι και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.

Read more...

H σουπα του Ιπποκράτη ένα δυνατο φαρμακο

Η σούπα του Ιπποκράτη είναι μια υγιεινή παραλλαγή και μέρος της θεραπείας Gerson για τον καρκίνο. Θεραπεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά. Είναι πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική σούπα, που προορίζεται για τον καθαρισμό των νεφρών. Μπορεί να καταναλωθεί από όλους όσοι θέλουν να βελτιώσουν την υγειά τους.

Υλικά: 1 μεσαίο σέλερι ή 3-4 μίσχους σέλερι – αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα

1 μεσαία ρίζα μαϊντανό

σκόρδο

2 μικρά πράσα ή ένα μεγάλο

 680 gr ντομάτες 2 μεσαία κρεμμύδια

450 gr πατάτες

λίγο μαϊντανό και φύλλα – προσθέστε τα 5-10 λεπτά πριν το τέλος

 αλάτι

 

Εκτέλεση

Μην ξεφλουδίσετε τα υλικά, αλλά πλύνετε και τρίψτε τα απαλά. Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα σε μη τοξικό μαγειρικό σκεύος. Προσθέστε φιλτραρισμένο νερό για να καλύψετε τα λαχανικά, σιγοβράστε το για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βάλτε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε μύλο ή μπλέντερ μέχρι να πάρουν μαλακή υφή. Κάντε το αυτό όσο η σούπα είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή. Για να προσθέσετε γεύση, βάλτε και διάφορα μπαχαρικά. Σερβίρεται ζεστή. Όταν κρυώσει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 48 ώρες. Καλή σας απόλαυση.

Read more...

Κεικ με κερασια και τυρι κρεμα

Ένα πολύ λιχουδιαστό κέικ με κεράσια και τυρί κρέμα που θα σας ξετρελάνει και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Είναι πολύ απλό και αξίζει τον κόπο.

Υλικά συνταγής:

Μαλακωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη: 180 γρ.

Τυρί κρέμα: 150 γρ.

Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι

Ζάχαρη: 1 1/4 κούπες

Αυγά: 3 μέτρια

Αλεύρι: 1 2/3 κούπες

Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού

Κερασάκια γλασέ: 100 γρ.

 

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος.

2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, να αφρατέψουν. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε να αναμιχθούν.

3. Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι (μην παραχτυπήσετε το μείγμα). Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε τα κερασάκια (αν θέλετε τα κόβετε πριν στη μέση).

4. Ανακατεύετε και αδειάζετε στη φόρμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 - 55 λεπτά.

5. Βγάζετε από το φούρνο και ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.

Καλή σας απόλαυση

Read more...

Ριζοτο με μανιταρια

Με λίγο ρύζι και μερικά λαχανικά μπορείτε να κάνετε θαύματα! Θρεπτικό, και νόστιμο που μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα.

 Υλικά για 2 άτομα

240 γρ. καστανό ρύζι

1 ½ κούπα μανιτάρια της επιλογής σας

1 κούπα μαύρα φασόλια βρασμένα

½ κούπα κάσιους ανάλατα

1 πιπεριά Φλωρίνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό απο 2 λεμόνια

2 κ.σ. ταχίνι

Λίγη πάπρικα

 

Οδηγίες

Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτό. Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σος μαζί και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε τα μανιτάρια. Αν θέλετε σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέτετε και την πιπεριά Φλωρίνης και τα αφήνετε στη φωτιά για 3-5 λεπτά ακόμη.

Παράλληλα σε ένα μικρό ταψάκι, καβουρδίζετε τα κάσιους στο φούρνο στους 180οC για 5 λεπτά.

Σε ένα γυάλινο μπολ, ανακατεύετε το ρύζι με όλα τα υλικά, μανιτάρια, φασόλια, κάσιους, πιπεριά και περιχύνετε με τη σος. Το γεύμα σας είναι έτοιμο και καλή σας απόλαυση.

Read more...

Κρασατες χοιρινες μπριζολες στην κατσαρολα

Ότι και να πούμε είναι λίγο. Εάν θέλετε να φάτε κάτι τόσο αμαρτωλό και συνάμα υγιεινό ως προς τον τρόπο μαγειρέματος ,αυτή είναι η επιλογή σας.

Υλικά

4 μπριζόλες με λίγο πάχος

1 φλιτζάνι λάδι ή φυτίνη

1 ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τηγανίζετε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και όταν θα έχουν ροδίσει και από τις δύο μεριές, τις σκεπάζετε με νερό και τις αφήνετε να βράσουν, φροντίζοντας να τις γυρίζετε κάθε τόσο.

Όταν βράσουν και μείνουν μόνο με το λάδι τους, δυναμώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το κρασί, σκεπάζοντας αμέσως την κατσαρόλα.

Μετά από λίγα λεπτά(2-3) ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Read more...

Κοτοπουλο ψητο με λαχανικα σε λαδοκολλα

        

Ένα πεντανόστιμο φαγητό το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε και για καλεσμένους. Το κοτόπουλο γίνεται τόσο μαλακό που θα σας τρελάνει και ζητάτε κι άλλο.

 Υλικά:

Για κάθε δύο μπούτια κοτόπουλου ή για μισό μέτριο κοτόπουλο:

2-3 φρέσκα μέτρια κολοκύθια

1 κρεμμύδι ξερό

5-6 ασπρομανίταρα (ή μια μικρή κονσέρβα)

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 μικρές ή 1 μέτρια ντομάτα

2 μικρές πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη (ή ½ κουταλάκι ξερά)

 Εκτέλεση

 

-Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε φετούλες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα ή σε μια σακούλα ψησίματος. Βάζουμε τη λαδόκολλα ή τη σακούλα σε πυρίμαχο σκεύος. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε τα υλικά μας κατευθείαν στο πυρίμαχο σκεύος αλλά θα θέλει τότε περισσότερο χρόνο το ψητό μας.

-Από πάνω βάζουμε τα μισά κλαδάκια του αρωματικού της επιλογής μας.  Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε από πάνω. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα αρωματικά. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα ή κλείνουμε τη σακούλα και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

-Σε  60-70 λεπτά ανοίγουμε τη λαδόκολλα ή τη σακούλα και αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο ακόμη στο φούρνο να απορροφηθούν όσα υγρά έχουν μείνει και να ροδοκοκκινίσει  το δέρμα του κοτόπουλου.  Στην συνέχεια σερβίρουμε και καλή σας όρεξη.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr