Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Μπορούν τα αιθέρια έλαια να μειώσουν τις φλεβίτιδες;

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά, όπως λουλούδια, βότανα ή δέντρα. Αυτά τα έλαια χρησιμοποιούνται συχνά για εναλλακτικές θεραπείες. Οι δοσολογίες και οι οδηγίες που συνοδεύουν αυτά δεν ρυθμίζονται, οπότε ένα άτομο πρέπει να μιλήσει σε γιατρό πριν χρησιμοποιήσει αιθέρια έλαια.

1. Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η λεβάντα είναι ένα δημοφιλές αιθέριο έλαιο που βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων των κιρσών. Η μυρωδιά λεβάντας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του πόνου. Η λεβάντα πιστεύεται ότι επηρεάζει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η GABA, οι οποίες σχετίζονται με την ανακούφιση από τον πόνο. Η εφαρμογή λεβάντας στο δέρμα μπορεί να μειώσει τον πόνο και το μέγεθος των δερματικών ελκών με ελαφρύ μασάζ

2. Αιθέριο έλαιο καστανιάς

Το εκχύλισμα σπόρου καστανιάς μπορεί να παρασκευαστεί ως τοπικό πήκτωμα, στοματικό βάμμα ή και σε δισκίο. Μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μείωση του πρηξίματος, του πόνου και της κνησμότητας.

 

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Advances in Therapy , οι τοπικές εφαρμογές του έλαιου καστανιάς συνέβαλαν στη μείωση των συμπτωμάτων της κιρσώδους φλέβας, όπως οίδημα των ποδιών, πόνος στα πόδια , κνησμός και βαρύτητα.

3. Αιθέριο έλαιο πεύκου

Η έρευνα έχει δείξει ότι το αιθέριο έλαιο πεύκου θα μπορούσε να μειώσει το πρήξιμο, ή το οίδημα , στα πόδια ενός ατόμου. Έρευνα από το 2018 δείχνει ότι το αιθέριο έλαιο φλοιού πεύκου, γνωστό και ως λάδι πεύκου, έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Η μελέτη αυτή διαπίστωσε επίσης ότι το λάδι του φλοιού πεύκου ήταν ανώτερο από το εκχύλισμα καστανιάς για τη μείωση του οιδήματος που σχετίζεται με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.

Last modified onMonday, 09 July 2018 14:23
  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr