Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Εφτα καθημερινες συνηθειες που επηρεαζουν την εμφανιση μας

             

            1. Αγγίζετε το πρόσωπό και το πηγούνι σας ενώ κάθεστε μπροστά από έναν υπολογιστή

Σίγουρα κοιτάζετε την οθόνη αυτή τη στιγμή, και κάθεστε σε αυτήν ακριβώς την θέση. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο μπροστά από τους υπολογιστές μας όλη την ημέρα και συχνά αγγίζουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας χωρίς να το σκεφτόμαστε. Υποστηρίζοντας το πηγούνι σας με το χέρι σας μετατοπίζετε σταδιακά το υοειδές οστό και διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσετε ένα διπλοσάγονο και το δέρμα σας να γερνάει γρηγορότερα. Αν αγγίξετε το πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια μπορεί να προκληθούν προβλήματα του δέρματος, ειδικά εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ακμή και ερεθισμό. Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται επίσης στο πρόσωπό σας για κάποιο λόγο, και μπορεί έτσι να εμφανίσετε έρπητα με πιθανότητες 80%, που περισσότερες φορές έτσι και γίνεται.

2. Σταυρώνετε τα πόδια σας

Αυτή η στάση μπορεί να είναι αρκετά καταστροφική για όσους πάσχουν από κιρσούς ή έχουν παρόμοια προβλήματα. Η ροή του αίματος διακόπτεται και τα προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν πολύ γρήγορα. Τα «καθυστερημένα» προβλήματα άλλων περιλαμβάνουν πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, ακόμη και στα γεννητικά όργανα. Ο πόνος προκαλείται από την λανθασμένη τοποθέτηση της σπονδυλικής στήλης, η οποία προκαλεί πίεση στην μέση.

 3. Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας μετά το ντους

Το βούρτσισμα των μαλλιών μετά το ντους είναι μία από τις πιο κοινές και σχεδόν ενστικτώδεις ενέργειες. Αλλά είναι πολύ βλαβερό για τα μαλλιά σας. Ο λόγος είναι ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευάλωτα από τα στεγνά μαλλιά και το χτένισμα τα βλάπτει. Έτσι τα μαλλιά σας θα γίνουν αναπόφευκτα πιο εύθραυστα. Για να διατηρήσετε την ομορφιά της τρίχας, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να την αφήσετε απαλά να στεγνώσει τα μαλλιά σας, αντί να τα τρίψετε με αυτήν. Αφού στραγγίσουν εντελώς τα μαλλιά σας, αρχίστε να χτενίζετε από το κάτω μέρος, ανεξάρτητα από το μήκος.

 4. Παρακολουθείτε τηλεόραση για πολλές ώρες

Οι επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό μιλάνε για τον κίνδυνο του «μπλε φωτός», που προέρχεται από τις οθόνες τηλεόρασης και τις κινητές συσκευές. Διαπερνά τα βαθιά στρώματα του δέρματος και ενεργοποιεί τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αναγκάζουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο. Οι συνέπειες αυτού είναι η πρώιμη γήρανση του δέρματος και η υπερδιέγερση. Οι δερματολόγοι αναφέρουν συχνά την κακή κατάσταση του δέρματος των «λατρών των τηλεοπτικών σειρών» και συμβουλεύουν ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας εάν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο κοιτάζοντας τις οθόνες σας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το μπλε φως είναι από ένα εντελώς διαφορετικό φάσμα και οι κρέμες δεν θα βοηθήσουν. Η μόνη λύση είναι να ελαχιστοποιήσετε την επαφή με τις ηλεκτρονικές συσκευές όσο μπορείτε.

5. Χρησιμοποιείτε το κινητό σας πριν πάτε για ύπνο

Το ίδιο μπλε φως καταστέλλει επίσης την παραγωγή μελατονίνης, που μπορεί να διαταράξει το εσωτερικό σας πρόγραμμα ύπνου. Μπορεί να μην παρατηρήσουμε τη στέρηση του ύπνου, αλλά το σώμα μας το κάνει – πιστέψτε μας! Επιπλέον, εκτός από τα «δευτερεύοντα» καλλυντικά προβλήματα, το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα μπορεί επίσης να επηρεαστεί σοβαρά. Ας δοκιμάσουμε τη δύναμη της θέλησής μας και να παραμερίσουμε τα κινητά μας τουλάχιστον μια ώρα πριν από τον ύπνο.

6. Τοποθετείτε αντηλιακό μόνο στο πρόσωπό σας

 Όλες οι όμορφες κυρίες έχουν ήδη μάθει ότι το δέρμα τους πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο ακόμη και σε αστικές συνθήκες. Ωστόσο, κάποιοι δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι πρέπει να εφαρμόσετε την κρέμα όχι μόνο στο πρόσωπό σας, αλλά και στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια σας. Όσο μεγαλύτεροι γινόμαστε, τόσο πιο επιρρεπείς είμαστε στις βλάβες του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο. Και, φυσικά, πρέπει να θυμόμαστε να φροντίζουμε το στήθος και το λαιμό μας ακριβώς όπως φροντίζουμε το πρόσωπό μας, όσον αφορά την υγρασία και τη διατροφή.

7. Διόρθωση των φρυδιών σας και άμεση εφαρμογή μακιγιάζ

 Κάθε κίνηση με το τσιμπιδάκι είναι ένα μικρό τραύμα και ένας τρόπος για να εισέλθει η μόλυνση. Αξίζει να το θυμηθούμε αυτό και να μην εφαρμόζουμε το μακιγιάζ αμέσως μετά τη διόρθωση των φρυδιών μας. Θα ήταν καλύτερο να σκουπίσετε το δέρμα με ένα ελαφρύ απολυμαντικό. Είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε και να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ περίπου κάθε δύο εβδομάδες. Ο κίνδυνος μόλυνσης προέρχεται επίσης από βρώμικα τσιμπιδάκια. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να απολυμαίνονται σε τακτική βάση.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr