Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Οι αιτιες των παιδικων πονοκεφαλων

                 

                Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι οι πονοκέφαλοι σε παιδιά και εφήβους έχουν αυξητική τάση, επειδή συνήθως εμφανίζεται το λεγόμενο «multitasking», με άλλα λόγια η ανάληψη και διεκπεραίωση ταυτόχρονα πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων.

                Άλλος παράγοντας που επιτείνει τους πονοκεφάλους στα παιδιά είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, ενώ κι άλλης φύσης προβλήματα, που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλον όπως π.χ. ο σχολικός εκφοβισμός, είναι δυνατό να έχουν ως συνέπεια την εμφάνιση πονοκεφάλων. Όπως πολλοί ενήλικες, έτσι τα παιδιά και οι έφηβοι συχνά δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν έναν πονοκέφαλο, κι έτσι καταφεύγουν συχνά στα παυσίπονα. Δεν είναι σπάνιο μάλιστα μαθητές να παίρνουν μαζί τους ήδη από το σπίτι χάπια για τον πονοκέφαλο, μαζί με το ψωμάκι ή το φρούτο τους.

Read more...

Σε 12 χρονια θα παψουμε να κανουμε σεξ

Το 2030, σύμφωνα με την επιστήμη, δεν θα κάνουμε πια έρωτα. Αυτό υποστηρίζουν στατιστικολόγοι από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, οπου και  διενήργησαν μια μελέτη επάνω στις ερωτικές σχέσεις ζευγαριών ηλικίας 16 έως 64 ετών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στοιχεία που προέκυψαν είναι αποκαλυπτικά.

 Τα ζευγάρια είχαν κατά μέσο όρο πέντε σεξουαλικές επαφές το μήνα στη δεκαετία του 1990, μετά στη δεκαετία του 2000 μειώθηκαν στις τέσσερις και στο 2010 στις τρεις. Σύμφωνα με τον ειδικό, με αυτό το ρυθμό στη δεκαετία του 2030 τα ζευγάρια θα έχουν πάψει να κάνουν έρωτα.

Read more...

Ο αυνανισμος κανει τους ανδρες εξυπνοτερους

Σε έρευνα της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής σεξουαλικών βοηθημάτων «Sex Tenga» που διεξήχθη σε δείγμα 1200 ανδρών από τις ΗΠΑ, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Στο ερώτημα:Πόσο συχνά οι άνδρες βάζουν το χέρι τους μέσα από το παντελόνι τους;, το 42% των Αμερικανών δήλωσαν ότι αυνανίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 20% παραδέχτηκαν ότι αυτοικανοποιούνται τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλική αυτογνωσία και αυνανίζονται συχνότερα, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε πολλούς τομείς . Έτσι λοιπόν οι άνδρες που αυτοικανοποιούνται συχνότερα  δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και το σώμα τους.

Επιπροσθέτως σε προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, η εκσπερμάτιση έχει πολλά οφέλη για τους άνδρες όπως για παράδειγμα, τους ανακουφίζει από το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Read more...

Γιατι δεν πρεπει να κοιμομαστε θυμωμενοι;

Οι ερευνητές από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι πέφτουν στο κρεβάτι θυμωμένοι, αδυνατούν να κοιμηθούν γιατί προσπαθούν να διαχειριστούν την οργή τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ηρεμήσουν.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι τα συναισθήματα του θυμού αυξάνουν την καρδιαγγειακή δραστηριότητα γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερη στο στάδιο του ύπνου. Οι επιστήμονες μελέτησαν τον ύπνο 436 εθελοντών οι οποίοι προηγουμένως είχαν συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο θυμού. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που προσδιορίζουν την ροπή τους προς τον θυμό.

Όσοι μπόρεσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απόλαυσαν τον ύπνο τους σε αντίθεση με εκείνους που εκνευρίστηκαν. Το ίδιο έπαθαν και όσοι προτίμησαν να μην εξωτερικεύσουν τον θυμό τους και να καθίσουν να τον υπομένουν εσωτερικά και έχασαν και αυτοί τον ύπνο τους.

 

Read more...

Πως μπορουμε να αντιμετωπισουμε τον εθισμο μας στο φαγητο

Ο εθισμός στο φαγητό συνδέεται στενά με τις διατροφικές διαταραχές. Τέτοιες μπορεί να είναι η παχυσαρκία, η βουλιμία και άλλες. Μια θεωρία είναι ότι οι ασθενείς αναπτύσσουν χημική εξάρτηση από συγκεκριμένα τρόφιμα. Αυτό γίνεται με παρόμοιο τρόπο που κάποιοι άλλοι αναπτύσσουν εξάρτηση στο αλκοόλ, ή στη νικοτίνη.

Αλλαγές στον τρόπο διατροφής και καθημερινής συμπεριφοράς που μπορεί να σας βοηθήσουν:

-Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά με θρεπτικές τροφές

-Αποφύγετε την καφεΐνη

-Μην ενδίδετε άμεσα στην… λαχτάρα για φαγητό. Δώστε χρόνο να υποχωρήσει. Δείξτε εγκράτεια για 2-5 ημέρες με μόνο τρία ισορροπημένα γεύματα την ημέρα

-Πίνετε άφθονο νερό

-Να τρώτε πάντα στο τραπέζι. Να εστιάζετε στο φαγητό και να μασάτε αργά

-Προετοιμάστε μια λίστα με υγιεινές τροφές πριν πάτε για ψώνια. Μείνετε σε αυτή την λίστα.

-Να μαγειρεύετε τα γεύματά σας στο σπίτι

-Να ασκείστε τακτικά

-Να κοιμάστε καλά

-Προσπαθήστε να μειώσετε το εργασιακό στρες και το κοινωνικό άγχος

Read more...

Γιατι δεν πρεπει να αφηνουμε το κινητο μας διπλα απο το κρεβατι όταν κοιμομαστε

Επιστήμονες μελέτησαν 70 άτομα ηλικίας 18-45 ετών τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα υποβάλλονταν σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εφάμιλλη του κινητού τους πριν πάνε για ύπνο, ενώ στην άλλη ομάδα υποβάλλονταν σε εικονική ακτινοβολία. Διαπιστώθηκε ότι Οι ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούν οι κινητές τηλεφωνίες είναι πιθανό να αλλοιώνουν την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης του εγκεφάλου που ρυθμίζει τον 24ωρο ρυθμό του οργανισμού. Η έκθεση για 3 ώρες στη ραδιοσυχνότητα των 884 MHz, προκάλεσε εμφανή συμπτώματα και αλλαγές στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι ερευνητές παραδέχθηκαν ότι οι πληροφορίες είναι λίγες λόγω του μικρού αριθμού των συμμετεχόντων, ενώ πρόσθεσαν ότι μεγαλύτερες μελέτες διαπίστωσαν ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων δεν έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στον εγκέφαλο. Ωστόσο, όπως είπαν, μένει να απαντηθεί για ποιο λόγο οι εθελοντές οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι υποβάλλονται σε ακτινοβολία είχαν προβλήματα τόσο υποκειμενικά όπως αϋπνία, πονοκέφαλο, σύγχυση, όσο και αντικειμενικά όπως διαφάνηκε στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Για αυτό λοιπόν μέχρι να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση καλό θα ήταν , όπως λένε και οι ερευνητές να απομακρύνουμε από δίπλα μας το κινητό κατά την διάρκεια του ύπνου.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr