Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Ο γαμος προστατευει την καρδια.

Καλά νέα για τους παντρεμένους φέρνει μία νέα επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο γάμος φαίνεται να προστατεύει από την εμφάνιση καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού. Αντιθέτως οι ανύπαντροι, οι διαζευγμένοι και οι χήροι έχουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα γι' αυτό το λόγο.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές που έκαναν και τη σχετική δημοσίευση ,αξιολόγησαν 34 δημοσιευμένες έρευνες της περιόδου 1963-2015, που αφορούσαν συνολικά πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 42 έως 77 ετών από όλο τον κόσμο.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι, σε σχέση με τους παντρεμένους, οι ανύπαντροι, χήροι και διαζευγμένοι έχουν κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 16% ειδικότερα για στεφανιαία νόσο. Επίσης έχουν 42% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από στεφανιαία και 55% από εγκεφαλικό.

Read more...

Ποια ειναι η ιδανικη ηλικια για γαμο συμφωνα με προσφατη μελετη;

Θεωρίες επί του θέματος υπάρχουν πολλές, όπως παραθέτουμε εδώ τη πιο πρόφατη, που δημοσιεύτηκε πριν από μερικούς μήνες στον Independent. Πρόκειται για μια μαθηματική θεωραία που ονομάζεται ο κανόνας του 37% (37% Rule) και υποστηρίζει ότι τα 26 χρόνια είναι η ιδανική ηλικία για να διαλέξει κανείς τον σύντροφο της ζωής του. Η θεωρία, που αναπτύχθηκε από τον γνωστικό επιστήμονα Τομ Γκρίφιθς και τον δημοσιογράφο Μπράιαν Κρίστιαν, συγγραφείς του βιβλίου "Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions", εισηγούνται ότι τα 26 είναι η κατάλληλη ηλικία για να "κατασταλάξεις".

Σύμφωνα με τον κανόνα, όταν βρίσκεσαι στο 37% του "δρόμου" προς την επίτευξη του όποιου στόχου έχει βάλει, τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο για να πάρεις μεγάλες αποφάσεις. Αν διαλέξεις πιο νωρίς θα έχεις βιαστεί ή θα έχεις χάσει καλύτερες ευκαιρίες. Αν περιμένεις περισσότερο για να αποφασίσεις τότε οι επιλογές σου θα περιοριστούν πάρα πολύ.Έτσι, αν υποθέσει κανείς οι άνθρωποι "ψάχνουν" για τον άνθρωπο της ζωής τους από τα 18 έως τα 40, τότε το 26 είναι η τέλεια ηλικία για να πάρουν τη σωστή απόφαση.

Read more...

Τα πεντε σημαδια της απιστιας

Όλα ξεκίνησαν ωραία. ήταν η περίοδος που η λαχτάρα να σε δει δε μπορούσε να κρυφτεί. Πέρασε ο καιρός και παντρευτήκατε, ταξίδι του μέλιτος , δώρα, όρκοι αιώνιας αφοσίωσης και η λαχτάρα για σένα δίχως αλλαγή. Τα χρόνια περάσανε και σου φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει μέσα του τον τελευταίο καιρό. Αυτή η  λαχτάρα εξαφανίστηκε. Τον βλέπεις ανήσυχο όταν τον πλησιάζεις , δεν σου μιλάει όπως τότε. Στο μυαλό σου μόνο ένα πράγμα σου έρχεται και αυτό είναι ο φόβος ενός τρίτου προσώπου. Το Υγεία και Ευεξία έκατσε και έψαξε τα 5 σημάδια που μαρτυρούν το εάν σε απατά.

Σύμπτωμα 1ο: Μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή του

Από όταν παντρευτήκατε, όσο εσείς ιδρώνατε στο γυμναστήριο εκείνος καλλιεργούσε την κοιλιά πίνοντας μπύρες και καταβροχθίζοντας ότι έβρισκε. Ξαφνικά όμως και χωρίς να έχετε εκφράσει τη δυσαρέσκειά σας για τίποτα από όλα αυτά, εκείνος αρχίζει μια άνευ προηγουμένου φροντίδα του εαυτού του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την αγορά καινούργιων εσωρούχων.  Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι κάθε άνδρας που διατηρεί παράλληλη σχέση θέλει να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ελκυστικός γίνεται στα μάτια της νέας ερωμένης.

Σύμπτωμα 2ο:Περίεργη συμπεριφορά με το τηλέφωνο

Αν ο καλός σας βλέπει άλλη γυναίκα, τότε σίγουρα της τηλεφωνεί και της στέλνει SMS η μήνυμα στο Facebook ακόμα και αν δουλεύει στο διπλανό γραφείο. Πολύ πιθανό είναι να προσπαθούν και οι δυο να είναι προσεκτικοί ,όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει το λάθος. Και αν έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα, σίγουρα θα το εντοπίσεις. Παρατηρήστε προσεκτικά την συμπεριφορά του όταν θα κτυπάει το κινητό του . Αν σας απατάει τότε θα πετάγεται σε κάθε χτύπημα,  θα σβήνει τις εισερχόμενες κλήσεις και θα φροντίζει να το έχει συνεχώς στην τσέπη του.

Σύμπτωμα 3ο: η συμπεριφορά του στο κρεβάτι

Δεν είναι πάντα εύκολο να ανιχνεύει κανείς τις αλλαγές συμπεριφοράς στη συζυγική κρεβατοκάμαρα, αφού μετά την άφιξη της ερωμένης στη ζωή εκείνου κατά πάσα πιθανότητα το ζευγάρι δεν συνευρίσκεται με την ίδια συχνότητα. Σκεφθείτε καλά επομένως πόσο συχνά κάνετε σεξ το τελευταίο διάστημα. Μήπως βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να γλιτώσει το σεξ;

Σύμπτωμα 4ο: Αμάξι αποθήκη με περίεργες μυρωδιές

Το αμάξι είναι άλλο ένα καλό μέρος για να αναζητήσετε ενδείξεις απιστίας. Υπάρχουν παράξενες μυρωδιές αρωμάτων ή καπνού τη στιγμή που αυτός δεν καπνίζει; Τρίχες που δεν ταιριάζουν με τις δικές σας; Άρχισε να μεταφέρει στο πορτμπαγκάζ μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα; Αν χρειαστεί να ρυθμίσετε το κάθισμά σας ή τις περσίδες του air condition περισσότερες από μία φορά, έχετε κάθε λόγο να ανησυχείτε.

Σύμπτωμα 5ο: Ξαφνικά πάρα πολύ δουλεία

Υπερωρίες, επαγγελματικά ταξίδια, επαγγελματικά δείπνα, συνέδρια, σεμινάρια . Η δουλειά είναι πάντα μια καλή αφορμή για την επινόηση διαφόρων δικαιολογιών. Ακόμα και αν δεν είσαι ζηλιάρα ούτε και καχύποπτη, μια ξαφνική αύξηση των ωρών που ξοδεύει για την δουλεία , χωρίς όμως να συνοδεύεται από κάποια αύξηση, αποκλείεται να μην σου τραβήξει την προσοχή. Για αυτό λοιπόν μεγάλη προσοχή για τις μικρές λεπτομέρειες που θα σου λέει. Αν αραδιάζει πολλά ψέματα τότε κάποια στιγμή θα μπερδευτεί και εκεί θα τον ξεμπροστιάσεις.

Read more...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟ ΣΤΡΕΣ

Ένας προβληματικός γάμος είναι ζημιογόνος για την υγεία. Οι ιατρικές έρευνες έχουν καταδείξει τη δυσμενή επίδραση που έχουν οι συζυγικοί καυγάδες στον οργανισμό, με τη μορφή ποικίλων προβλημάτων, όπως υψηλή πίεση και κατάθλιψη μέχρι ευαισθησία σε καρδιακές παθήσεις.

Read more...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ…

...ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ;

Είστε παντρεμένοι λιγότερο από 36 μήνες , κι όμως… κάτω από τα σεντόνια δεν διασκεδάζετε πια, ενώ ο διάλογος μεταξύ σας έχει περιοριστεί στα άκρως απαραίτητα. Ψυχραιμία! Διανύετε πράγματι την πιο κρίσιμη περίοδο στη ζωή ενός ζευγαριού. Επειδή όμως δεν οδηγούν όλοι οι δρόμοι στο χωρισμό, ανακαλύψτε τώρα πως μπορείτε να ξεπεράσετε την κρίση με επιτυχία και ζήσετε ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος, που όμως αυτή τη φορά θα κρατήσει για πάντα!

Read more...

ΓΑΜΟΣ & ΚΑΡΙΕΡΑ... ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ;

Αντί να εύχεστε σε καθημερινή βάση ν’ αποκτήσει η μέρα περισσότερες ώρες, καλύτερα να μοιράσετε σωστά το χρόνο σας ανάμεσα στο σπίτι, στη δουλεία και στη διασκέδαση.

Γάμος ή καριέρα; Ένα δίλημμα που απασχολεί καθημερινά γυναίκες της σύγχρονης εποχής. Μιας εποχής που έμαθε να σέβεται τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr