Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Σε 12 χρονια θα παψουμε να κανουμε σεξ

Το 2030, σύμφωνα με την επιστήμη, δεν θα κάνουμε πια έρωτα. Αυτό υποστηρίζουν στατιστικολόγοι από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, οπου και  διενήργησαν μια μελέτη επάνω στις ερωτικές σχέσεις ζευγαριών ηλικίας 16 έως 64 ετών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στοιχεία που προέκυψαν είναι αποκαλυπτικά.

 Τα ζευγάρια είχαν κατά μέσο όρο πέντε σεξουαλικές επαφές το μήνα στη δεκαετία του 1990, μετά στη δεκαετία του 2000 μειώθηκαν στις τέσσερις και στο 2010 στις τρεις. Σύμφωνα με τον ειδικό, με αυτό το ρυθμό στη δεκαετία του 2030 τα ζευγάρια θα έχουν πάψει να κάνουν έρωτα.

Read more...

Ο αυνανισμος κανει τους ανδρες εξυπνοτερους

Σε έρευνα της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής σεξουαλικών βοηθημάτων «Sex Tenga» που διεξήχθη σε δείγμα 1200 ανδρών από τις ΗΠΑ, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Στο ερώτημα:Πόσο συχνά οι άνδρες βάζουν το χέρι τους μέσα από το παντελόνι τους;, το 42% των Αμερικανών δήλωσαν ότι αυνανίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 20% παραδέχτηκαν ότι αυτοικανοποιούνται τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλική αυτογνωσία και αυνανίζονται συχνότερα, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε πολλούς τομείς . Έτσι λοιπόν οι άνδρες που αυτοικανοποιούνται συχνότερα  δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και το σώμα τους.

Επιπροσθέτως σε προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, η εκσπερμάτιση έχει πολλά οφέλη για τους άνδρες όπως για παράδειγμα, τους ανακουφίζει από το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Read more...

Οι κυριοτερες σεξουαλικες φοβιες αντρων και γυναικων

Οι ανησυχίες σεξουαλικής φύσεως αφορούν θέματα όπως οι πιθανές συνέπειες της σεξουαλικής συνεύρεσης ή οι ανασφάλειες, με αποτέλεσμα το σεξ να είναι για ορισμένους συνυφασμένο κυρίως με αρνητικές παρά με θετικές σκέψεις.

Οι 10 κυριότερες αντρικές φοβίες:

1. Η σύντροφος έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

2. Η σύντροφος δεν θα φτάσει σε οργασμό ή δεν θα απολαύσει το σεξ

3. Θα σπάσει το προφυλακτικό ή το σεξ θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

4. Θα έχω πρόωρη εκσπερμάτιση

5. Η σύντροφος δεν θα θεωρήσει ελκυστικό το γυμνό σώμα μου

6. Δεν θα μπορέσω να αποδώσω

7. Δεν είμαι καλός στο σεξ

8. Το πέος μου δεν είναι αρκετά μεγάλο

9. Η σύντροφος θα νομίσει ότι δεν έχω εμπειρία στο σεξ

10. Θα νιώσω αμηχανία μετά το σεξ

 

Οι 10 κυριότερες γυναικείες φοβίες:

1. Ο σύντροφος δεν θα θέλει να φορέσει προφυλακτικό

2. Ο σύντροφος έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

3. Θα σπάσει το προφυλακτικό ή το σεξ θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

4. Ο σύντροφος δεν θα θεωρήσει ελκυστικό το γυμνό σώμα μου

5. Ο σύντροφος δεν θα δεχτεί αρνητική απάντηση εάν ζητήσει κάτι

6. Ο σύντροφος θα ζητήσει κάτι που δεν θα θέλω να κάνω

7. Θα συμβεί κάτι ντροπιαστικό κατά τη διάρκεια του σεξ

8. Ο σύντροφος δεν θα φτάσει σε οργασμό ή δεν θα απολαύσει το σεξ

9. Δεν θα φτάσω σε οργασμό ή δεν θα απολαύσω το σεξ

10. Δεν είμαι καλή στο σεξ.

Read more...

Τι πρεπει να γνωριζετε πριν παρετε χαπια για τη στυτικη δυσλειτουργια

Τα χάπια αυτά σήμερα μπορεί κανείς να τα πάρει και χωρίς συνταγή γιατρού, ενώ πολλοί τα προμηθεύονται από το Ιντερνέτ. Τα χάπια δεν παύει να  είναι φάρμακα, που σημαίνει πως έχουν ενέργειες και παρενέργειες. Η ασφάλεια τους κρύβεται σε λεπτομέρειες που μόνο ο γιατρός σας μπορεί να γνωρίζει γι’ αυτό και θα πρέπει πάντα να τον συμβουλεύεστε πριν τα πάρετε.

Τα περισσότερα χάπια κατά της στυτικής δυσλειτουργίας ανήκουν στην κατηγορία των αναστολέων της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5. Το πρώτο φάρμακο που κυκλοφόρησε ήταν η ενέσιμη προσταγλαδίνη Ε1, αλλά η πραγματική επανάσταση έγινε το 1998 με την κυκλοφορία της σιλδεναφίλης σε μορφή χαπιού από το στόμα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2003, κυκλοφόρησαν άλλες δύο ουσίες με την ίδια ένδειξη, η ταδαλαφίλη και η βαρδεναφίλη. Τα φάρμακα αυτά αποδεδειγμένα βοηθούν στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σκευάσματα αυτά δεν έχουν αφροδισιακή δράση, δεν αυξάνουν την ερωτική επιθυμία, αλλά επιδρούν στα αγγεία του πέους προκαλώντας αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή και σκληρότητα και διάρκεια στύσης.

Read more...

Αντεχει στο χρονο η σεξουαλικη ζωη;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη το 74% των ανδρών και το 70% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή τώρα που έχουν περάσει την ηλικία των 60, σε σύγκριση με αυτή που είχαν στα 40 τους. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι στη μελέτη συμμετείχαν μόνο άτομα τα οποία είχαν ακόμα ενεργή σεξουαλική ζωή. Το σημαντικό εύρημα της μελέτης είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαπίστωση ότι καθώς τα άτομα μεγαλώνουν σε ηλικία, τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένα και χαρούμενα με τη σεξουαλική τους ζωή και όχι μόνο.

Εκτιμάται ότι το μέσο ζευγάρι στις ΗΠΑ κάνει σεξ 66 φορές το χρόνο, αλλά ο αριθμός των φορών πέφτει στις 52 στα ζευγάρια που διανύουν τη δεκαετία των 50. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι νέοι άνθρωποι επικεντρώνουν τη σχέση τους στο σεξ, ενώ οι μεγαλύτεροι στην αισθαντικότητα. Το αποτέλεσμα είναι τα μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια να έχουν πιο ικανοποιητικές, ρομαντικές σχέσεις, σε σύγκριση με τα νεότερα.

Read more...

Γιατι το πεος έχει σχημα μανιταριου συμφωνα με τους επιστημονες

 

Οι άντρες ζουν με τα πέη τους όλη τους την ζωή. Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες απολαμβάνουν την ευχαρίστηση που τους προσφέρει αυτό το αντρικό όργανο. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί το πέος είναι σχηματισμένο με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα, τα γεννητικά όργανα δεν φαίνονται πολύ ωραία, αλλά τους περισσότερους από εμάς δεν μας απασχολεί αυτό. Αυτό που μας απασχολεί κυρίως είναι τι μπορούν να κάνουν αυτά τα όργανα.

Ένας εξελικτικός ψυχολόγος ανέφερε ότι το πέος είναι είναι ένα εργαλείο. Ο ψυχολόγος Γκόρντον Γκαλούπ υποστηρίζει ότι το αντρικό πέος είναι ένα εργαλείο που κατασκευάστηκε από την φύση. Αυτό το εξειδικευμένο ανθρώπινο εργαλείο λέγεται ότι αναπτύχθηκε μέσω της φυσικής επιλογής. Αν νομίζετε ότι το πέος είναι ένα σεξουαλικό όργανο που προορίζεται να γονιμοποιήσει ή ότι το μέγεθος δεν έχει σημασία, τότε έχετε ακόμα πολλά να μάθετε από τον Γκαλούπ. Ο Γκαλούπ εξηγεί ότι το ανθρώπινο πέος διαφέρει σημαντικά από αυτό των άλλων ειδών του ζωικού βασιλείου. Ο Γκαλούπ και η ομάδα του έκαναν μια εκτενή έρευνα, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης ανδρών και γυναικών που έκαναν σεξ με μαγνητική απεικόνιση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος μετράει.

 «Ένα πιο μακρύ πέος δεν έχει μόνο το πλεονέκτημα να αφήνει σπέρμα σε λιγότερο προσιτά μέρη του κόλπου, αλλά με το γέμισμα και την επέκταση του κόλπου μπορεί να βοηθήσει στην μετατόπιση του σπέρματος από άλλα αρσενικά για να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες πατρότητας.» Αυτό μπορεί να ονομαστεί και «θεωρία μετατόπισης σπέρματος», το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι το σπέρμα μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλα σπερματοζωάρια για την γονιμοποίηση ενός ωαρίου. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει πολλές μέρες μέσα στο γυναικείο σώμα. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών η γυναίκα μπορεί να έχει σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άντρες που μπορεί να την γονιμοποιήσουν. Έτσι, το αντρικό πέος έχει αυτό το ξεχωριστό σχήμα για να μπορεί να «μετατοπίζει» το σπέρμα άλλων αντρών από τον κόλπο. Με άλλα λόγια, η κορυφή του πέους ενεργεί σαν μια «συσκευή» που απομακρύνει το σπέρμα που έχει μείνει, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες  να γονιμοποιηθεί το ωάριο.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr