Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Οι τρεις ασκησεις αυτοπεποιθησης που θα σου φτιαξουν την μερα

Όση εμπιστοσύνη κι αν έχεις στον εαυτό σου, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως κάποιες ημέρες η αυτοπεποίθησή σου δεν είναι στα καλύτερά της. Όπως ακριβώς και η διάθεσή σου. Ακολούθα τους τρεις παρακάτω τρόπους και θα δεις.

Βήμα 1ο: Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου

«Όλα τα συναισθήματα -θετικά και αρνητικά- είναι προσωρινά», υποστηρίζει η επιστήμονας και συνεχίζει: «Δώσε χώρο σε αυτά σου τα συναισθήματα και επίτρεψε στον εαυτό σου να προχωρήσει».Η ίδια επιμένει πως είναι απαραίτητο να βιώσουμε κάθε κατάσταση που μας προβληματίζει ή μας θλίβει προκειμένου να την ξεπεράσουμε. Διότι επιμένοντας να απορρίπτουμε όσα νιώθουμε, το μόνο που καταφέρνουμε τελικά είναι να μην αφήνουμε το πρόβλημα να περάσει στη σφαίρα του παρελθόντος.

 

Βήμα 2ο: Μάθε να βλέπεις το δάσος και όχι το δέντρο

Μην κολλάς σε ό,τι σε στεναχωρεί. Προσπάθησε ακόμα και από τα αρνητικά να βγάζεις κάτι θετικό που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την εικόνα σου. Ακόμα και μια αποτυχία είναι χρήσιμη για την εξέλιξή σου ως άνθρωπος, ως γυναίκα, ως επαγγελματίας. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία.

 

Βήμα 3ο: Κάνε τον εαυτό σου τον καλύτερο φίλο σου

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μάθε να συζητάς τα προβλήματά σου με τον ίδιο σου τον εαυτό. Να εκφράζεις με λόγια όσα σκέφτεσαι και νιώθεις σα να τα λες σε κάποιον τρίτο κι ας είσαι η μοναδική που σε ακούς. Είχες σκεφτεί ποτέ ότι είσαι ο άνθρωπος μπορείς να… σου δώσεις τις πιο χρήσιμες συμβουλές; Μετά από όλα αυτά, αξίζει να αναθεωρήσεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισής σου στις δυσκολίες, δεν νομίζεις;

Last modified onThursday, 21 June 2018 15:42
  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr