Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

6 tips να καταπολεμησεις το αγχος πριν απο μια συνεντευξη

1 Φρόντισε καλά τον εαυτό σου

Απέφυγε την καφεΐνη, προσπάθησε να κοιμάσαι αρκετά και καλά και να ασκείσαι τακτικά. Κρατώντας τον εαυτό σου σε καλή φυσική κατάσταση στήνεις καλές βάσεις για να αντιμετωπίσεις δυνητικές αγχωτικές καταστάσεις.

 

2 Οραματίσου την επιτυχία

Βρες έναν ήσυχο χώρο που δεν θα σε ενοχλεί κανείς. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τον εαυτό σου να σκίζει στη συνέντευξη. Ο οραματισμός της επιτυχίας είναι κάτι περισσότερο από μία απλή θετική σκέψη. Όταν γίνεται σωστά, προετοιμάζεις τον εγκέφαλό σου να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο.

3 Μειώστε τους στρεσογόνους παράγοντες

Μειώστε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος το οποίο δεν θα έπρεπε να σχετίζεται με την πραγματική σας απόδοση στη συνέντευξη, να μην φορέσεις άβολα, ρούχα, να  μην χαθείς στον δρόμο για την εταιρία και προπάντων να μην εμφανιστείς αργά

4 Κάντε την έρευνά σου

Η καλή προετοιμασία είναι αγχολυτική. Κάνε μία έρευνα για τον πιθανό εργοδότη σου. Προετοίμασε τις απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις. Κάθε είδους προετοιμασία που μπορείς να κάνεις θα σε βοηθήσει να αυξήσεις το επίπεδο άνεσής σου και να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρος/η και ικανός/ή σε αυτή τη συνέντευξη.

 

5 Μην υποκύψεις στην πίεση

Μια φορά στο τόσο, μπορεί να σου πάρει συνέντευξη κάποιος που σας ψήνει για να τσεκάρει πώς συμπεριφέρεστε κάτω από πίεση. Έχε στο νου σου ότι και οι άλλοι υποψήφιοι αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο και ότι δεν έχει να κάνει με εσένα ή τις ικανότητές σου.

6 Παίξε τον ρόλο του συνεντευκτή

Οι συνεντεύξεις είναι επίσης, μια ευκαιρία για εσένα να αξιολογήσεις τον εργοδότη. Δοκίμασε να ακολουθήσεις αυτή τη νοοτροπία και δες αν ξεφεύγει επιτέλους το μυαλό σου από τις αρνητικές σκέψεις. Κάνε ερωτήσεις που δείχνουν την περιέργεια σου σχετικά με το πώς μπορεί να ταιριάξει η εταιρία με τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr