Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Αυτα ειναι τα επαγγελματα που προτιμουν οι ψυχοπαθεις

Για να μην παρεξηγηθούμε σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πούμε ότι όποιος κάνει αυτά τα επαγγέλματα είναι ψυχοπαθής. Από έρευνες έχει αποδειχτεί όμως ,ότι αυτές τις δουλειές ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά ενός ατόμου που πάσχει από κάποιου είδους ψυχοπάθεια και όχι απαραιτήτως από δολοφονικές τάσεις.

 

1 Δημόσιοι Υπάλληλοι: Οι ψυχοπαθείς είναι καλοί στη διαχείριση των κρίσεων και την επικράτηση της τάξης. Δεν έχουν συναισθηματισμούς, είναι έξυπνοι, λογικοί και χωρίς ηθικές αναστολές.

2 Σεφ: Οι ψυχοπαθείς μπορούν να δουλέψουν κάτω από μεγάλη πίεση και μέσα σε χαοτικά περιβάλλοντα, σύμφωνα με τον ψυχολόγο. Αν δεν είναι ένα τέτοιο περιβάλλον η κουζίνα, τότε ποιο είναι;

3 Επαγγέλματα που σχετίζονται με την εκκλησία: Συνήθως οι άνθρωποι που συνθέτουν τον Κλήρο είναι φιλήσυχα άτομα, ευγενικές ψυχές. Αυτό δεν στέκεται καθόλου εμπόδιο, αφού σύμφωνα με τον Dutton τα άτομα αυτά είναι πολύ χειριστικά, δημιουργούν ισχυρές συμμαχίες κι αποκτούν πρόσβαση σε πολύ σημαντικές προσωπικές πληροφορίες.

4 Αστυνομικοί: Ο κίνδυνος και η ένταση ελκύουν τα άτομα αυτά. Το γεγονός ότι μπορούν να παραμένουν ήρεμα σε καταστάσεις κρίσεων, την ώρα που άλλοι βαράνε φρίκες, εξηγούν το γιατί.

5 Δημοσιογράφοι: Είναι γοητευτικοί, στοχοπροσηλωμένοι, προσεκτικοί, ε και λίγο αδίστακτοι όταν πρέπει, λέει ο Dutton, οπότε δεν είναι καθόλου περίεργο που το επάγγελμα αυτό τους κάνει το «κλικ».

6 Χειρουργοί: Λίγες δουλειές προϋποθέτουν τόση ψυχολογική πίεση όσο αυτή ενός χειρουργού. Το να έχει το μέλλον και τη ζωή ενός ανθρώπου στα χέρια σου αποτελεί βαρύτατη ευθύνη. Έρευνα του βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών (Royal College of Surgeons) το 2015 κατέγραψε υψηλά σκορ των χειρουργών στην κλίμακα της ψυχοπάθειας, σε σχέση με το μέσο όρο των ανθρώπων. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι πρέπει να πάρουν αποφάσεις ζωτικής σημασίας μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

7 Πωλητές: Έτσι όπως πάει η λίστα, άνθρωπος δεν θα μείνει εκτός. Για την ιστορία το 1% του πληθυσμού εμφανίζει συμπτώματα ψυχοπάθειας. Η ιδιότητα του πωλητή είναι μία ακόμα από εκείνες που ελκύουν, κυρίως λόγω του ότι ένας επιτυχημένος πωλητής, όπως όλοι γνωρίζουμε, πρέπει να είναι επίμονος, αμείλικτος και να παίζει ατομικά παρά ομαδικά.

8  Εργαζόμενοι στα Media: Είπαμε, χαρακτηριστικό των ατόμων αυτών είναι ο ναρκισσισμός, αποζητούν την προσοχή, θέλουν να είναι στο επίκεντρο, ακόμα κι αν σε προσωπικό επίπεδο επιδιώκουν την απομόνωση. Τα άτομα που κάνουν καριέρα στα ΜΜΕ έχουν λίγο ή πολύ αυτά τα χαρακτηριστικά.

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr