Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Ειναι τα δελφινια σε αιχμαλωσια ευτυχισμενα;

 

Σήμερα, η αιχμαλωσία των δελφινιών, θα έλεγε κανείς, ότι σηματοδοτεί ακόμη μία μεγάλη παράμετρο της έλλειψης πολιτισμού στην σύγχρονη κοινωνία. Υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογικοί υγεία αυτών των υπέροχων πλασμάτων. Επιστήμονες που δουλεύουν με δελφίνια σε ένα θαλάσσιο πάρκο κοντά στο Παρίσι προσπάθησαν να αναλύσουν πώς αισθάνονται τα ζώα κάτω από αυτό το «καθεστώς της αιχμαλωσίας». Και τα αποτελέσματα τους είναι ενδιαφέροντα.

Στην πρώτη φάση της έρευνας, η ομάδα αξιολόγησε ποιες δραστηριότητες αρέσουν πιο πολύ στα δελφίνια που βρίσκονται σε θαλάσσια πάρκα. Διαπιστώθηκε ότι τα πανέμορφα αυτά θαλάσσια θηλαστικά ανέμεναν έντονα να αλληλεπιδρούν με ένα άνθρωπο που ένιωθαν κοντά τους.

Σύμφωνα με τους μελετητές, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο καλύτεροι ήταν οι δεσμοί ανθρώπου-ζώων τόσο μεγαλύτερη ευημερία υπήρχε στα δελφίνια.Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Applied Animal Behavior Science, ήταν μέρος ενός τριετούς σχεδίου για τη μέτρηση της καλής διαβίωσης των δελφινιών σε αιχμαλωσία. Η επικεφαλής της έρευνας Isabella Clegg εργάστηκε στο Parc Astérix, ένα θεματικό πάρκο με ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα δελφινιών της Γαλλίας. Μαζί με τους συναδέλφους της στο εργαστήριο συμπεριφοράς των ζώων του Πανεπιστημίου του Παρισιού, σχεδίασε πειράματα για να αποκωδικοποιήσει τη συμπεριφορά των δελφινιών, μελετώντας ουσιαστικά τις στάσεις του κορμού τους που δείχνουν πώς αισθάνονται τα ζώα.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr