Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Η ασκηση, ειναι το «καλυτερο αντικαταθλιπτικο», αποτρεπει επισης τις καρδιακες παθησεις

Η κατάθλιψη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Νέα έρευνα εξετάζει τώρα τη σχέση μεταξύ αυτών των δύο παθήσεων, διαπιστώνοντας ότι για πολλούς που έχουν κατάθλιψη, η άσκηση είναι η καλύτερη θεραπεία που μπορεί να κρατήσει και την καρδιά αλλά και το μυαλό υγιές.

Όσο νωρίτερα στη ζωή αρχίζετε να ασκείστε, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να σταματήσετε και την κατάθλιψη αλλά και τις καρδιακές παθήσεις. Η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων σε άτομα που δεν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων. Για όσους έχουν ήδη διαγνωστεί με καρδιακή νόσο, η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας.

Στην πραγματικότητα, μερικές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αρρυθμίας . Άλλοι επιστήμονες, εν τω μεταξύ, έχουν επισημάνει ότι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν κατάθλιψη μετά από διάγνωση καρδιακής νόσου έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από αυτό.

Η λύση μπορεί να έγκειται στην άσκηση, λένε οι ερευνητές, καθώς μελέτες έχουν  επισημάνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η γυμναστική μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή . Αυτό έδειξε και μια νέα έρευνα που οι συμμετέχοντες με υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, είχαν 56% χαμηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, αφού έλαβαν τη διάγνωση της κατάθλιψης. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης συσχετισμούς με άλλες χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης , η παχυσαρκία και η νεφρική ανεπάρκεια.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr