Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Σκυλοι κανουν πλαστικη χειρουργικη επεμβαση για έναν πολυ σημαντικο λογο

Αν έχετε σκύλο, ίσως έχετε παρατηρήσει πως μερικά τετράποδα με κοντό ρύγχος, δυσκολεύονται να αναπνεύσουν. Αυτό συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις. Σύμφωνα με την Τζεμίνα Χάρισον, την ιδρύτρια της CRUFFA:

«Περίπου 1 στους 5 σκύλους με προβλήματα αναπνοής που είναι εγγεγραμμένοι στο Kennel Club (οργάνωση καταγραφής δεδομένων για σκύλους), ανήκουν στις ράτσες Παγκ, Γαλλικό Μπουλντόγκ ή Μπουλντόγκ. Ωστόσο, το 2005 το ποσοστό ήταν 1 στους 50 σκύλους. Ενώ κάποια τετράποδα από αυτά ζουν καλά, η έρευνα δείχνει πως περίπου το 50% έχει σημαντικά αναπνευστικά προβλήματα και πολύ λίγα από αυτά αναπνέουν όπως ένα σκυλί με κανονικό ρύγχος».

 Το ροχαλητό και ο ύπνος ενώ κάθεται, μπορεί να αποτελούν ενδείξεις πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ειδικά το ροχαλητό, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως ο σκύλος έχει πρόβλημα αναπνοής και προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς τους αεραγωγούς, κρατώντας το κεφάλι του ψηλά. Αυτή η πάθηση ονομάζεται στενωτικά ρουθούνια (στενοί μυκτήρες) και είναι συχνή στις βραχυκέφαλες φυλές όπως οι: Γαλλικό Μπουλντόγκ, Βρετανικό Μπουλντόγκ, Παγκ, Τεριέ Βοστόνης, αλλά και σε σκυλιά ράτσας Σαρ Πέι και Μαστίφ, που έχουν επιπλέον δέρμα. Μπορεί ο σκύλος να δείχνει χαρούμενος και να έχει συνηθίσει σε μια τέτοια κατάσταση, αλλά οι ιδιοκτήτες των οποίων τα τετράποδα έχουν χειρουργηθεί για να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Αλλάζει το χρώμα της γλώσσας, ο σκύλος δεν στερείται το οξυγόνο και γίνεται πιο παιχνιδιάρης και χαρούμενος.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr