Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Aντρας που πηγαινε τουαλετα μια φορα το μηνα μπηκε ως έκθεμα σε μουσειο

Ο άντρας που θα δείτε παρακάτω πάσχει από μια ασθένεια που ονομάζεται συγγενής (αγκαλιόνιος) μεγακόλωνας ή αλλιώς νόσος του Hirschsprung, η οποία εμφανίζεται όταν τα νευρικά κύτταρα στο παχύ έντερο δεν αναπτύσσονται σωστά και γίνεται δύσκολη να απομακρυνθούν τα απόβλητα.

Σύμφωνα με το College of Physicians of Philadelphia, αυτός ο άντρας ήταν ένα υγιές μωρό με εξαίρεση την μεγάλη κοιλιά του και κάποια δυσκοιλιότητα που είχε. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μετά την ηλικία των 1,5 ετών. Μεγαλώνοντας είχε σοβαρές κρίσεις δυσκοιλιότητας και η κοιλιά του είχε διογκωθεί πολύ. Στα 16 του πήγαινε στην τουαλέτα 1 φορά τον μήνα. Παρόλο που οι γιατροί γνώριζαν ότι η ασθένειά του οφείλονταν σε μια δυσμορφία στο παχύ του έντερο μια τέτοια είδους επέμβαση το 1890 ήταν πολύ επικίνδυνη.

 

Δυστυχώς, στα 20 του ο άντρας αντί να πάρει ιατρική βοήθεια κατέληξε σε ένα μουσείο ως έκθεμα όπου ήταν γνωστός ως «άνθρωπος μπαλόνι.» Οι άνθρωποι πλήρωναν για να τον δουν από κοντά κυρίως λόγω της μεγάλης κοιλιάς του. Τελικά, πέθανε σε ηλικία 29 ετών. Τον βρήκαν νεκρό στο μπάνιο, ενώ προσπαθούσε να πάει τουαλέτα.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr