Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Γιατι τα ουρα μυριζουν σαν αμμωνια όταν ειστε έγκυος;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια ασυνήθιστη κολπική μυρωδιά όπως η αμμωνία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλείται από αλλαγές στα ούρα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως διατροφικές προτιμήσεις, αφυδάτωση και χρήση συμπληρωμάτων.

 

Αυτά που ένα άτομο τρώει και πίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τη μυρωδιά των ούρων του. Μερικές φορές, μετά τη χρήση της τουαλέτας, μικρές ποσότητες ούρων μπορούν να παραμείνουν στο εξωτερικό του κόλπου, προκαλώντας αυτή τη ιδιαίτερη οσμή.

Αιτίες

1. Αυξημένη ευαισθησία στη μύτη

Ορισμένες έγκυες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες σε ορισμένες μυρωδιές. Αυτή η αυξημένη αίσθηση οσμής ονομάζεται υπεροσμία. Η αμμωνία βρίσκεται φυσικά στα ούρα, αλλά συνήθως δεν εκπέμπει έντονη οσμή. Εντούτοις, μια έγκυος γυναίκα μπορεί να κατανοήσει καλύτερα μια αμυδρή μυρωδιά αμμωνίας που δεν το μπορούσε προηγουμένως.

2. Διαιτητικές αλλαγές

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες δοκιμάζουν τρόφιμα που συνήθως δεν τρώνε. Οι ξαφνικές διαιτητικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν τη αλλαγή της  μυρωδιάς των ούρων .

3. Βιταμίνες και συμπληρώματα

Πολλές βιταμίνες και συμπληρώματα, ειδικά αυτά που περιέχουν βιταμίνη Β, συχνά προκαλούν αλλαγές στο χρώμα και τη μυρωδιά των ούρων. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει πάντα να συμβουλεύονται έναν γιατρό πριν από τη λήψη νέων βιταμινών ή συμπληρωμάτων.

4. Αφυδάτωση

Όταν το σώμα αφυδατώνεται, τα νεφρά έχουν λιγότερα υγρά διαθέσιμα για να αραιώσουν τα ούρα, οδηγώντας σε συμπυκνωμένα, με μεγαλύτερη οσμή  ούρα. Πολλές έγκυες γυναίκες παρουσιάζουν κάποια αφυδάτωση , ειδικά πριν γνωρίσουν ότι είναι έγκυες.

5. Μολύνσεις της ουροποιητικής οδού

Περίπου το 8% των εγκύων γυναικών αναπτύσσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος , οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μυρωδιά αμμωνίας.

 

 

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr