Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Έξι λoγοι για τους οποiους μπορει να έχετε χαμηλη λιμπιντο

1 Κόπωση

Σύμφωνα με το CNN, στην Αμερική, ένα στα τέσσερα ζευγάρια που ζουν μαζί λένε πως συχνά είναι αρκετά κουρασμένα για να έρθουν σε επαφή. Αυτό είναι λογικό μιας και υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις που μπορούν να εξαντλήσουν εντελώς τους ανθρώπους. Κυρίως όταν πρόκειται για την εpωτική επαφή, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ξεκουραστούν για να νιώσουν καλύτερα.

2 Αλλαγές ορμονών

Ένας μεγάλος παράγοντας της εpωτικής επιθυμίας, είναι τα επίπεδα των ορμονών. Η Κλινική Μάγιο αναφέρει πως όταν οι ορμόνες αλλάζουν όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή της εμμηνόπαυσης, μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Σύμφωνα με το WebMD: «Η τεστοστερόνη επηρεάζει τη σeξουαλική διάθεση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης κορυφώνονται στα μέσα της δεκαετίας των 20 των γυναικών και στη συνέχεια μειώνονται σταθερά μέχρι την εμμηνόπαυση, όπου πέφτουν δραματικά».

3 Ανησυχία για το σώμα

Οι ψυχολογικοί λόγοι μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη λίμπιντο των γυναικών. Η Κλινική Μάγιο εξηγεί: «Τα προβλήματα δεν χρειάζεται να είναι φυσικά ή βιολογικά για να είναι πραγματικά». Αν μια γυναίκα ανησυχεί για το σώμα της ή αν έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, πιθανότατα δεν θα θέλει να είναι γuμνή μπροστά στον σύντροφό της.

4 Θέματα ψυχικής υγείας

Ορισμένα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, μπορούν να συμβάλουν στη χαμηλή λίμπιντο. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος, μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό. Το WebMD εξηγεί: «Οι άνθρωποι με χρόνια κατάθλιψη, μπορεί να βιώσουν απώλεια της εpωτικής τους επιθυμίας, να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό ή απλά να βρίσκουν το σeξ λιγότερο ευχάριστο». Επίσης, τα φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, μπορούν να μειώσουν την εpωτική επιθυμία.

 5 Αίσθηση κακίας

Σύμφωνα με την Μαίρη Τζο Ραπίνι, μια θεραπεύτρια του σeξ που μίλησε στο περιοδικό Women’s Health: «Μια γυναίκα πρέπει να νιώθει άμεσα αγαπητή και συνδεδεμένη με τον σύντροφό της. Η δυσαρέσκεια εμποδίζει τις γυναίκες να νιώσουν ελεύθερες κατά τη διάρκεια του σeξ». Αν μια γυναίκα νιώθει θυμό για τον σύντροφό της, θα πρέπει να του μιλήσει σχετικά με αυτό και να προσπαθήσει να ξαναφτιάξει τη σχέση της μαζί του.

6 Συνήθειες ζωής

Ορισμένες συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και τα ναρκωτικά, μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Η Κλινική Μάγιο αναφέρει: «Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ερωτευμένοι, αλλά το πάρα πολύ αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει την εpωτική σας διάθεση. Το ίδιο ισχύει και για τα ναρκωτικά. Και το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να μειώσει την εpωτική διέγερση».

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr