Υγεία & Ευεξία! Ο καθημερινός σας σύμβουλος για την υγεία, την ομορφιά και την ψυχολογία!

Τα συμπτωματα της μηνιγγιτιδας που καθε γονιος πρεπει να γνωριζει

    

          Η μηνιγγίτιδα είναι μια ασθένεια που συνδέεται με τη φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών που καλύπτουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Οι αιτίες αυτής της ασθένειας ποικίλουν, αλλά των συμπτώματα των διάφορων τύπων μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους.

 

            Ξαφνικός πυρετός

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας είναι ο ξαφνικός πυρετός. Το παιδί αρχίζει να τρέμει και να παραπονιέται ότι κρυώνει. Ο πυρετός ανεβαίνει πολύ γρήγορα και είναι πολύ δύσκολο να κατέβει. Ωστόσο, επειδή αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι ένδειξη και άλλων ασθενειών πρέπει να λάβετε υπόψη σας και άλλους παράγοντες.

 

Πολύ δυνατός πονοκέφαλος

Οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από την μηνιγγίτιδα δεν είναι απλά δυνατοί, αλλά ανυπόφοροι. Επίσης, ο πονοκέφαλος μπορεί να επηρεάσει και τον λαιμό του ασθενούς

Διπλωπία

Ένας άνθρωπος που έχει μηνιγγίτιδα δεν μπορεί να επικεντρώσει το βλέμμα του σε ένα σημείο και γι’ αυτό η όρασή του γίνεται διπλή.

 

Στομαχόπονοι, ναυτία, εμετοί

Ένας άνθρωπος που πάσχει από μηνιγγίτιδα χάνει την όρεξή του. Αυτό εν μέρη συμβαίνει λόγω της ναυτίας που ακολουθείται από στομαχόπονους και εμετούς.

 

Ευαισθησία στο φως

Άλλο ένα σύμπτωμα είναι η ευαισθησία στο λαμπερό φως, καθώς προκαλεί ύγρανση των ματιών του παιδιού, η οποία ακολουθείται από ναυτία και δυνατούς πονοκεφάλους.

 

                Σκληρότητα των ινιακών μυών

Ένα παιδί που πάσχει από μηνιγγίτιδα μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε μια στάση: ξαπλωμένο με το κεφάλι πίσω και τα πόδια λυγισμένα.

  • Rate this item
    (0 votes)
back to top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγεία & Ευεξία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.ygeiaevexia.gr