Λεπτοκαρυά: Εναλλακτικό Πάσχα που μυρίζει καλοκαίρι

Λεπτοκαρυά: Εναλλακτικό Πάσχα που μυρίζει καλοκαίρι

Λεπτοκαρυά: Εναλλακτικό Πάσχα που μυρίζει καλοκαίρι

Αποσκευές για Λεπτοκαρυά το Πάσχα, γιατί οι ανοιξιάτικες διακοπές είναι κάτι που όλοι περιμένουν πώς και πώς έχοντας τον ίδιο στόχο: Να ξεκουραστούν, να περάσουν καλά, να καθαρίσουν το μυαλό τους από τη ρουτίνα ή την πίεση της καθημερινότητας. Και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχει κανείς αυτός, με την Ελλάδα να βοηθάει ως χώρα ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλων, αφού υπάρχουν προορισμοί για κάθε γούστο.

Αν, για παράδειγμα, κάποιος θέλει να χαλαρώσει, να ηρεμήσει και να περάσει γαλήνια τις διακοπές του, έχοντας παράλληλα πράγματα να κάνει, τότε η Λεπτοκαρυά Πιερίας μάλλον είναι αυτό που χρειάζεται...

Είναι ένας προορισμός που διαχρονικά στηρίζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας ή και της Θεσσαλονίκης, αφού δεν απέχει πολύ, ενώ παραδοσιακά υποδέχεται άνοιξη και καλοκαίρι πάρα πολλούς τουρίστες κυρίως από τα Βαλκάνια αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Τουρίστες που μπορούν να απολαύσουν τις καθαρές παραλίες της Λεπτοκαρυάς, οι οποίες έχουν βραβευθεί αρκετές φορές με τη Γαλάζια Σημαία. Εκτός από τις παραλίες όμως, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κι άλλα πράγματα σε αυτή τη χαλαρή κωμόπολη που αναπτύσσεται συνεχώς αφού ο τουρισμός είναι η βασική ενασχόληση των μόνιμων κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σου μπορείς να κάνεις και εναλλακτικές διακοπές αυτό το Πάσχα, αφού η περιοχή σου προσφέρει διαφορετικές επιλογές. Μπορείς, για παράδειγμα, να κάνεις πεζοπορία στους πρόποδες του Όλυμπου, στη σκιά του οποίου είναι η Λεπτοκαρυά, ή μπορείς να πας στο Riding Club για ιππασία.

Αν, βέβαια, θες κάτι πιο... extreme, υπάρχει η λύση: Θαλάσσιο αλεξίπτωτο και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Έτσι, είσαι καλυμμένος όποιο κι αν είναι το χόμπι σου.

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το να έχεις πράγματα να κάνεις όταν πας κάπου, αλλά και το να έχεις πράγματα να δεις. Και στη Λεπτοκαρυά έχεις. Είτε πρόκειται για το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας του Ολύμπου, είναι το περίφημο κάστρο του Πλαταμώνα που δεν απέχει πολύ, είτε είναι μια βόλτα ως την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, εκεί δίπλα, η οποία επίσης αξίζει.

Από εκεί και πέρα, οι καταρράκτες Ορλιάς είναι ένα όμορφο θέαμα αφού η φύση ξέρει πάντα πώς να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Όλα όσα προαναφέρθηκαν, παίρνουν μεγαλύτερη αξία αν υπολογίσουμε ότι στη συνέχεια, έχοντας κουραστεί όσο θέλουμε, μπορούμε να... αναλάβουμε δυνάμεις απολαμβάνοντας το φαγητό της Λεπτοκαρυάς. Από τη δεκαετία του '90 τα εστιατόρια και οι ταβέρνες έπαιρναν μόνο θετικά σχόλια και η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς.

Ο πήχης ανεβαίνει. Και μαζί ανεβαίνει και η διάθεση για φαγητό, ειδικά στις ταβέρνες που είναι... μέσα στην παραλία, συνδυάζοντας έτσι και την ωραία θέα. Με οποιαδήποτε έννοια...

Πηγή: https://exploringgreece.tv

Διαβάστε επίσης...

Το άγχος της απόδοσης στο σεξ «πέρασε» στις γυναίκες

Το άγχος της απόδοσης στο σεξ «πέρασε» στις γυναίκες

Το άγχος της απόδοσης στο σεξ «πέρασε» στις γυναίκες

Περισσότερα
Κάντε Διάγνωση Ασθενειών Από Τα … Μαλλιά

Κάντε Διάγνωση Ασθενειών Από Τα … Μαλλιά

Κάντε Διάγνωση Ασθενειών Από Τα Μαλλιά

Περισσότερα
Λεκέδες Του Ήλιου: Τι Να Προσέξετε