No Nut November: Ένας μήνας χωρίς εκσπερμάτωση

No Nut November: Ένας μήνας χωρίς εκσπερμάτωση

No Nut November: Ένας μήνας χωρίς εκσπερμάτωση

Ο Νοέμβριος είναι μια εκρηκτική εποχή του χρόνου. Το «No Nut November» έχει να κάνει με τους άνδρες να αποφεύγουν μια πολύ κοινή λειτουργία...

Τι είναι το «No Nut November»;

Αν αναρωτιέστε τι είναι No Nut November, μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να αρχίσετε να αντικαθιστάτε τα υγιεινά σνακ αμύγδαλου και κάσιους. No Nut Νοέμβριος είναι όταν οι άνδρες προκαλούν τον εαυτό τους να αποφύγει τον οργασμό και την εκσπερμάτιση για ολόκληρο τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να απελευθερωθεί σπέρμα για 4 εβδομάδες και δύο ημέρες, ή 720 ώρες… όχι ότι μετράμε.

Το #NoNutNovember, γνωστό και με την πιο διακριτική του συντομογραφία #NNN, άρχισε να εμφανίζεται στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2011. Η πρώτη καταγραφή της πρόκλησης ήταν τρεις ημέρες πριν από τον Νοέμβριο του 2011 σε μια δημοφιλή πλατφόρμα γλωσσαρίων αργκό. Το Urban Dictionary αναφέρει No Nut Νοέμβριος είναι όπου «ένα άτομο δεν πρέπει να αυνανίζεται για τον μήνα Νοέμβριο».

Το «nut» εκτοξεύεται στο No Nut November από την αργκό φράση «bust(ing) a nut», που σημαίνει οργασμός. Αναφερόμενος στην απελευθέρωση των όρχεων, η έκφραση χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1930, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σημαίνει ενθουσιασμό, σκληρή δουλειά ή να χάσετε την ψυχραιμία σας. Κατά ειρωνικό τρόπο, όλα τα συναισθήματα που θα μπορούσε να βιώσει ένα άτομο που ξεκινά την πρόκληση No Nut Νοεμβρίου.

Πρέπει να πάρω μέρος στο No Nut November;

Το No Nut November είναι μόνο μία από τις πολλές μηνιαίες αισθήσεις που σαρώνουν το Διαδίκτυο που μετατρέπει κατά μέσο όρο 30 ημέρες σε μια δύσκολη προσωπική πρόκληση, με έναν πιασάρικο τίτλο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Dry January και το Movember. Αλλά δεν χρειάζεται να αισθάνεστε πίεση για να δεσμευτείτε σε αυτήν την πρόκληση μόνο και μόνο επειδή τώρα μπαίνει στα hashtags του Instagram.

Ένα τεράστιο 96% των ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυνανίζεται, σε σύγκριση με το 78% των Βρετανών γυναικών, επομένως είναι δίκαιο να πούμε ότι το #NNN θα εμπόδιζε το παιχνίδι με το πέος για πολλούς άνδρες. Πιστεύετε ότι θα χάσετε την άσκηση λόγω αδράνειας εκσπερμάτωσης; Λοιπόν, αν και η σεξουαλική επαφή καίει θερμίδες -λίγο πάνω από 100 θερμίδες για τους άνδρες- δεν είναι ένα βιώσιμο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Είναι ενδιαφέρον ότι οι γυναίκες καίνε κατά μέσο όρο 30 περίπου λιγότερες θερμίδες από ό,τι οι άνδρες.

Η ανδρική φιλανθρωπική πρόκληση Movember μοιράζεται τον ίδιο μήνα με το No Nut November και απαιτεί επίσης από όσους συμμετέχουν να φέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά όπως η δύναμη της θέλησης, η δύναμη του μυαλού και η αντίσταση στη σωματική δραστηριότητα. Το No Nut November έχει επίσης αγγιχτεί από φιλανθρωπία, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την πρόκληση χωρίς εκσπερμάτιση για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον καρκίνο του προστάτη.

Η επιστήμη πίσω από την εκσπερμάτιση

Όταν ένας άνδρας διεγείρεται σεξουαλικά, τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος χαλαρώνουν και το αίμα διοχετεύεται στο πέος για να σχηματίσει στύση. Η κίνηση στο πέος και σε άλλες διεγερμένες περιοχές στέλνει σήματα μέσω του νευρικού συστήματος που έχουν ως αποτέλεσμα την εκσπερμάτιση, επομένως το «σπάσιμο ενός καρυδιού» είναι ένα αντανακλαστικό του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Την ακριβή στιγμή του οργασμού, η αναπαραγωγική σας περιοχή έχει δύο κύριες παραστάσεις για να εκσπερματώσει. Πρώτον, οι σωλήνες που αποθηκεύουν και μεταφέρουν το σπέρμα από τους όρχεις (σπερματικός πόρος) πιέζουν το σπέρμα προς τη βάση του πέους, ενώ ο προστάτης αδένας και τα σπερματικά κυστίδια απελευθερώνουν υγρό για να παράγουν σπέρμα.  Στη συνέχεια, για να φτάσει η κορύφωση, οι μύες στη βάση του πέους συστέλλονται κάθε 0,8 δευτερόλεπτα και εκτοξεύουν το σπέρμα από το πέος σε έως και 5 εκτοξεύσεις.

Η κοινή γνώμη μπορεί να προτείνει ότι η σεξουαλική επαφή με οργασμό μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, αλλά αυτή η οδός για έναν καλό ύπνο μπορεί επίσης να υποστηριχθεί από την επιστημονική θεωρία. Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι επειδή μετά την εκσπερμάτιση υπάρχει αύξηση της ορμόνης προλακτίνης, ειδικά μετά τη σεξουαλική επαφή. Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που προάγει τον ύπνο REM - τη βαθιά, ονειρεμένη κατάσταση ύπνου. Έτσι, τώρα, αν αποκοιμηθείτε μετά από μια μεγάλη κυκλοφορία, έχετε την ιατρική επιστήμη να σας στηρίξει.

Είναι εντάξει να μην εκσπερματώνεις;

Οι ενέργειες όσων ξεκινούν την πρόκληση No Nut Νοεμβρίου έχουν παρομοιαστεί με εκείνων που είναι μέλη της κοινότητας NoFap. Ξεκινώντας από την διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικού φόρουμ Reddit, η ομάδα NoFap βοηθά τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τον εθισμό στην πορνογραφία και τις καταναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Και η κοινότητά του αυξάνεται, με πάνω από μισό εκατομμύριο μέλη να το αποκαλούν με υπερβολική εκσπερμάτιση.

Είναι καλό να μην αυνανίζεστε ή ακόμα και να απέχετε από τη σεξουαλική επαφή, ωστόσο, το σώμα σας μπορεί να εκκρίνει σπέρμα τη νύχτα ως νυχτερινές εκπομπές, πιο γνωστά ως υγρά όνειρα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσετε να συμβαίνουν τα υγρά όνειρα, ωστόσο, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ποσού 

Πρόωρη εκσπερμάτωση

Η Βρετανική Ένωση Ουρολογικών Χειρουργών, άτομα που χειρουργούν ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα, σημειώνει ότι μεταξύ 20-30% των ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζουν πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά λιγότεροι από το ένα τέταρτο αυτών των ανδρών αναζητούν ιατρική βοήθεια για πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση, το πιο κοινό πρόβλημα εκσπερμάτωσης, είναι όταν ένας άνδρας εκσπερματώνει πολύ γρήγορα κατά τη σεξουαλική επαφή. Δεν υπάρχει καθορισμένη διάρκεια για τα προκαταρκτικά παιχνίδια, τη σεξουαλική επαφή ή την κορύφωση, εξαρτάται από τα άτομα και τα ζευγάρια να αποφασίσουν εάν είναι ευχαριστημένα με τον χρόνο που τους αφιερώνεται. Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα για το σεξ της Durex, τα περισσότερα ζευγάρια περνούν 6-10 λεπτά προκαταρκτικού παιχνιδιού και άλλα 6-10 λεπτά πριν το ένα από αυτά φτάσει στο αποκορύφωμα. Σε εκείνη την έρευνα, το 65% των ζευγαριών ήταν ευχαριστημένο με τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ το άλλο 35% υστερούσε κατά κάποιο τρόπο.

Η έλλειψη χρονικού σημείου αναφοράς δεν είναι κάτι για το οποίο οι άνδρες πρέπει να αισθάνονται ένοχοι, επειδή η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει κατά διαστήματα, ειδικά όταν είναι εξαιρετικά διεγερμένοι ή σεξουαλικά διεγερμένοι. Ωστόσο, εάν το 50% των φορών που το σεξ οδηγεί σε ανδρική πρόωρη εκσπερμάτιση, είναι πιθανώς η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσετε θεραπεία.

Διάφοροι ψυχολογικοί και σωματικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη εκσπερμάτιση σε έναν άνδρα, όπως η χρήση ψυχαγωγικών φαρμάκων (pilly Willy) ή προβλήματα με τον προστάτη. Ο προστάτης παίζει τεράστιο ρόλο στην εκσπερμάτιση καθώς παράγει το υγρό που αναμιγνύεται με το σπέρμα από τους όρχεις για να δημιουργήσει σπέρμα. Υποστηρίζοντας τον προστάτη σας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα, βοηθά τους μύες του να διασφαλίσουν ότι το σπέρμα προβάλλεται με δύναμη μέσω της ουρήθρας και εκσπερμάτιση.

Ορισμένα θέματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το στρες, μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη εκσπερμάτωση, αλλά μερικά οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως προβλήματα σχέσης και άγχος για τη σεξουαλική απόδοση με έναν νέο σύντροφο. Ευτυχώς, η θεραπεία πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι διαθέσιμη σε πολλές διαφορετικές μορφές, δίνοντας τη δυνατότητα στους άνδρες να ανακτήσουν τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση και να αποδώσουν τα μέγιστα χωρίς να χρειάζεται να κάνουν μπάνιο νωρίς.

Συμπέρασμα

Ο αυνανισμός και η σεξουαλική επαφή είναι φυσικές παρορμήσεις που περιλαμβάνουν τη διέγερση των ανδρικών γεννητικών οργάνων, οδηγώντας σε εκσπερμάτιση. Μερικοί άνδρες εμφανίζουν πρόωρη εκσπερμάτωση, όπου το σπέρμα αποβάλλεται νωρίτερα από όσο θα ήθελαν και υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για να το ξεπεράσουν. Κατά τον μήνα Νοέμβριο, ένας αυξανόμενος αριθμός ανδρών προκαλούν τον εαυτό τους να μην εκσπερματώνει για 30 ημέρες. Εάν ο υπερβολικός αυνανισμός ξεφεύγει από τον έλεγχο, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

πηγή: https://www.numan.com


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία