8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας | 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας | 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας | 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας

Ο άνθρωπος φεύγει, το έργο του μένει.

Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις

Πρόκειται για ένα κοινό Συνέδριο στο οποίο συνεργούν και διαλέγονται οι κλάδοι Συμβουλευτικής και Θετικής Ψυχολογίας.

Είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό σε πολλαπλές συναντήσεις. Ξεκινά ως συνάντηση των δύο κλάδων και καλεί σε μια συνάντηση επιστημόνων, επαγγελματιών ψυχικής υγείας, επαγγελματιών της εκπαίδευσης, ερευνητών/τριών και φοιτητών/τριών. Ενθαρρύνει την συνάντηση εννοιών, θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων, εφαρμογών, πρακτικών και δημιουργικών εκπλήξεων.

Είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό σε ποικίλες αφηγήσεις. Μας καλεί να αφηγηθούμε και να συναφηγηθούμε τις ιστορίες μας, τις ιδέες μας, τους προβληματισμούς μας, τα ερευνητικά μας ευρήματα, τη γνώση, τις εμπειρίες που μας καταξιώνουν ως ανθρώπινες υπάρξεις, αλλά και ως επιστήμονες, επαγγελματίες των κλάδων, φορείς κοινωνικής συνηγορίας και αλλαγής.

Είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό στις σύγχρονες προκλήσεις. Μας κινεί να μετάσχουμε στην ανάδειξη, την εμβάθυνση ή και τον επαναπροσδιορσμό αυτών που κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια, να συμβάλουμε στην δημιουργία νέων προτάσεων και την αναγνώριση των προκλήσεων της δεκαετίας που μόλις άρχισε, προκλήσεων που απαιτούν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πρωτοβουλιών, διαφορετικών θεωρητικών προσεγγίσεων και μεθόδων, θεραπευτικών παρεμβάσεων και εφαρμογών στον χώρο της ψυχικής υγείας, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικο-πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο.

Πρόεδροι Συνεδρίου
Φιλία ΊσαρηΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 
Αναστάσιος Σταλίκας Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών σας προσκαλεί στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας που πρόκειται να διεξαχθούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών 9-12 Νοεμβρίου 2023. Πρόκειται για ένα κοινό συνέδριο με τίτλο «Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις» που διοργανώνεται από τα Τμήματα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τους κλάδους της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και της Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Καθηγητή Αναστάσιου Σταλίκα. Το αφιέρωμα έχει επιμεληθεί ο Εικαστικός Νίκος Καζής και θα εγκαινιαστεί στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 19:30.Μπορείτε να δείτε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Πληροφορίες:  https://counselpositive2023.gr


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

Γιατί νυστάζουμε μετά το φαγητό;

Γιατί νυστάζουμε μετά το φαγητό;

Η μεταγευματική υπνηλία σίγουρα δεν είναι άγνωστη κατάσταση, ιδίως τις καλοκαιρινούς μήνες

Περισσότερα
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV ΕΡΧΕΤΑΙ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV ΕΡΧΕΤΑΙ

Παγκόσμια «επιτάχυνση» των προσπαθειών για τον τερματισμό της επιδημίας του AIDS έως το 2030

Περισσότερα
Λίπος : Η αιτία της παχυσαρκίας

Λίπος : Η αιτία της παχυσαρκίας

Το λίπος είναι απαραίτητο στη διατροφή μας. Κάποια λίπη, ωστόσο, δεν θεωρούνται καλά.

Περισσότερα