Τα 5 Μυστικά Για Να Πετύχεις Ισορροπία Στη Ζωή Σου

Τα 5 Μυστικά Για Να Πετύχεις Ισορροπία Στη Ζωή Σου

Τα 5 Μυστικά Για Να Πετύχεις Ισορροπία Στη Ζωή Σου

Του Μανώλη Ισχάκη

 Γι’ αυτό, δώσε προσοχή για να μάθεις τα 5 μυστικά που θα δώσουν ισορροπία στη ζωή σου. Φαντάσου τη ζωή του ανθρώπου σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Εάν έβαζες μελάνι μαύρο στο ένα δοχείο, τότε λογικό δεν είναι και τα άλλα δοχεία αφού συγκοινωνούν να μαυρίσουν; Ναι.

Τι σημαίνει αυτό. Αυτό σημαίνει πως αυτό που κάνουν πολλές φορές οι άνθρωποι είναι να εστιάζουν σε ένα τομέα της ζωής τους και αφήνουν πίσω τους άλλους, αλλά αυτό δεν λειτουργεί αργά ή γρήγορα. Στην ουσία δημιουργούν ένα χρέος που κάποια στιγμή θα το αποπληρώσουν και με σκληρούς όρους.

Για αυτό λοιπόν δώσε πάρα πολύ προσοχή και εφάρμοσε κάθε μέρα από λίγο τα 5 μυστικά που θα μπορέσουν να σου δώσουν ισορροπία στην καθημερινότητά σου.

Το πρώτο κομμάτι είναι να ορίσεις τι είναι ισορροπία.

Η ισορροπία για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Όμως, επειδή εσύ θέλεις ισορροπία στη δική σου ζωή, πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι είναι η ισορροπία για εσένα. Χρειάζεται να ξέρεις τι χρειάζεται να συμβεί ώστε να νιώθεις, να αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή σου βρίσκεται σε ισορροπία.

Αυτό θα μας οδηγήσει στο επόμενο βήμα που είναι η αυτοσυνειδησία. Χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζεις ακριβώς τις ανάγκες σου και να τις βάλεις σε προτεραιότητα. Γιατί η μέρα έχει 24 ώρες, η εβδομάδα 7 ημέρες, ο μήνας 30 ημέρες κλπ. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα σήμερα.

Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν. Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις; Πρέπει να βάλεις σε ιεραρχία τις ανάγκες σου. Για να το κάνεις όμως αυτό, πρέπει να τις ξέρεις. Πρέπει να είσαι αρκετά θαρραλέος για να πεις όχι σε κάποιες ανάγκες που είναι σημαντικές αλλά όχι τόσο σημαντικές όσο είναι οι πρώτες.

Καλώς ή κακώς κάποιες θα πρέπει να αφήσεις πίσω και σε κάποιες άλλες να δώσεις όλη σου την ενέργεια για να τις εκπληρώσεις. Ποιες είναι αυτές; Αυτές που είναι πιο σημαντικές για σένα και σε επηρεάζουν πάρα πολύ.

Το επόμενο κομμάτι είναι αυτό που μας οδηγεί στη διαχείριση του χρόνου. Ξέρεις.. ο χρόνος είναι σαν τα χρήματα. Τι κάνει ένας επιχειρηματίας όταν έχει 100 ευρώ στην τσέπη του και λέει έξοδα εδώ έξοδα εκεί. Αυτά τα αφήνω στην άκρη. Αυτά τα επενδύω. Αυτά είναι τα έξοδα.

Αν ξοδέψει τα χρήματά του, δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τα έξοδά του και μετά δεν θα έχει κέρδος και μετά αυτό θα έχει αντίκτυπο στη ζωή του. Έτσι ακριβώς είναι και ο χρόνος. Ο χρόνος είναι πολύ συγκεκριμένος και χρειάζεται να μάθεις να τον διαχειρίζεσαι όπως ένας επιχειρηματίας διαχειρίζεται τα χρήματά του.

Το επόμενο κομμάτι είναι η προσωπική φροντίδα. Νους υγιής εν σώματι υγιή.

Χρειάζεται να δημιουργήσεις κάποιες ιεροτελεστίες ή κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά σου που θα προάγουν την φροντίδα σου. Δηλαδή… θα είναι καλό να πεις ότι π.χ κάποιες μέρες κάνω μασάζ, κάποιες μέρες μπορεί να κάνω τρέξιμο, κάποιες μέρες μπορεί να κάνω διαλογισμό, κάποιες μέρες μπορεί να διαβάσω ένα βιβλίο να ασχοληθώ με ένα χόμπι.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό για σένα αλλά χρειάζεται να βάλεις πράγματα που να μπορέσουν να σε αναπτύξουν και σε επίπεδο σωματικό αλλά και σε ψυχολογικό και νοητικό.

Αυτό θα μας οδηγήσει στο πέμπτο μυστικό που είναι η ευεξία. Η ευεξία είναι το καύσιμο του αμαξιού στην καθημερινότητα. Δηλαδή αν σε ένα αμάξι δεν βάλεις αρκετό και ποιοτικό καύσιμο, δεν μπορεί να κινηθεί. Η ευεξία που νιώθεις σε συναισθηματικό επίπεδο, νοητικό επίπεδο, ψυχικό επίπεδο είναι αυτή η ενέργεια η οποία θα σε κάνει να σηκωθείς από το κρεβάτι, να σταματήσεις να αναβάλεις και να μπορέσεις να κάνεις όλα όσα θέλεις αλλά δεν κάνεις.

Γιατί όταν κάνουμε κάτι στην καθημερινότητά μας και βαριόμαστε, δεν έχουμε όρεξη, το κάνουμε μισό-μισό. Αυτό αντικειμενικά δεν μπορεί να μας δώσει αυτό που πραγματικά θα μπορούσαμε να πάρουμε. Έτσι λοιπόν χρειάζεται ευεξία.

Ακολούθησε λοιπόν αυτά τα πέντε βήματα που μόλις ανέφερα και θα δεις πώς σε μια εβδομάδα, δυο εβδομάδες, τρεις εβδομάδες θα αρχίσεις να έχεις αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Θα αρχίσεις να το βιώνεις.

Απλά θέλω να παρατηρείς και να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός γιατί οι πρώτες αλλαγές θα είναι πολύ μικρές και είναι πάρα πολύ σημαντικό να τις παρατηρήσεις, να τις εντοπίσεις και να ενισχύσεις αυτό το οποίο έχεις δημιουργήσει, καθώς κάνεις περισσότερο αυτά τα οποία αναφέραμε.

Ζήσε με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης, NLP Life Coaching, Δημιουργός Brain Activation Method ®

www.manolisischakis.gr

Mini βιογραφικό 

Ο Μανώλης Ισχάκης είναι δημιουργός της 5R Brain Activation Method και 5R Business Activation Method, μεθόδων που στηρίζονται στην νευροεπιστήμη δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να αποκτήσουν συναισθηματική νοημοσύνη, διευρυμένη αντίληψη και αποδεδειγμένα αύξηση των μετρήσιμων αποτελεσμάτων τους.

Καθώς βίωσε ο ίδιος πολλές αποτυχίες και αδιέξοδα σε προσωπικό, συντροφικό και επαγγελματικό επίπεδο, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή του και γι’ αυτό και άρχισε να μελετά και να εκπαιδεύεται από τους αποτελεσματικότερους οργανισμούς και Coaches σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησε ως επαγγελματίας Coach έχοντας σαν μοναδικό όραμά του να μεταδώσει και σε άλλους τη γνώση και τις εμπειρίες του, προκειμένου να έχουν κι εκείνοι την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους και να ζήσουν ελεύθεροι!

 • Βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ομιλητής, από τους Toastmasters.
 • Έγραψε το βιβλίο “NLP! Το κλειδί του μυαλού μας”.
 • Έφτιαξε το Audiobook “NLP! Ανακαλύπτοντας την Προσωπική μου Δύναμη”.
 • Δημιούργησε τα σεμινάριο “Ζήσε με Πάθος”, το “Μπορείς” και το “Πώς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου”.
 • Δημιούργησε το OnLine πρόγραμμα “Πώς να σχεδιάσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν” support@manolisischakis.gr www.manolisischakis.gr 
 • Κάνοντας Coaching σε Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία, Γερμανία, Σουηδία και Ελβετία, δημιούργησε στη συνέχεια το OnLine «Σύστημα της Επιτυχίας».
 • Δημιούργησε το OnLine πρόγραμμα «Εκτόξευσε την απόδοση της επιχείρησης σου»
 • Δημιούργησε το OnLine πρόγραμμα “Business Mastery”
 • Δημιούργησε το OnLine πρόγραμμα “Rethink” και τη VIP Ομάδα.
 • Δημιούργησε την ομάδα “Χαράς & Προσφοράς”, τα βιωματικά σεμινάρια “Restart”, “Recreate” “Relaunch”, το Group Coaching και τα Masterminds.
 • Είναι Ιδρυτής των HappyVirus, μιας ομάδας φιλανθρωπικού χαρακτήρα με όραμα να βοηθούν παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη
 • Δημιούργησε το ετήσιο πρόγραμμα για επιχειρηματίες, Business Diamond μέσω της 5R Business Activation Method 
 • Έχει κάνει Coaching σε 11 χώρες – συνολικά μέχρι σήμερα 7.846 ώρες σεμιναρίων – 12.538 επιτυχίες!!