Μπέικον από μανιτάρια: νέα καινοτομία για την αντικατάσταση του κρέατος

Μπέικον από μανιτάρια: νέα καινοτομία για την αντικατάσταση του κρέατος

Μπέικον από μανιτάρια: νέα καινοτομία για την αντικατάσταση του κρέατος

Μια νέα συνεργασία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τομέα της καλλιέργειας μανιταριών με την εισαγωγή νέων, υψηλής αξίας καλλιέργειες μυκηλίου.

Η Ecovative, μια πρωτοποριακή εταιρεία στα υλικά με βάση το μυκήλιο, και η Limbraco International BV, κορυφαίος κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων μανιταριών, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συμμαχία με στόχο να φέρει επανάσταση στην καλλιέργεια μανιταριών μέσω της ανάπτυξης εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, αυτή η συνεργασία θα κατασκευάσει μηχανήματα πλήρωσης και συγκομιδής τελευταίας τεχνολογίας για τις κορυφαίες καλλιέργειες AirMycelium της Ecovative, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα σε υπάρχουσες φάρμες μανιταριών. Ο ειδικά σχεδιασμένος εξοπλισμός εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις και ποιοτικό υλικό όταν συνδυάζεται με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία κάθετης καλλιέργειας βιομηχανικής κλίμακας της Ecovative.

Το μυκήλιο - η ταχέως αναπτυσσόμενη ριζική δομή των μανιταριών - είναι ένας αναπτυσσόμενος γεωργικός τομέας λόγω της φιλικής του προς το περιβάλλον δυνατότητας να αντικαταστήσει ζωικά προϊόντα όπως το κρέας και το δέρμα. Από την πλευρά της, η κτηνοτροφία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες νερού και χρησιμοποιώντας περισσότερη καλλιεργήσιμη γη από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία στον πλανήτη.

Από την έναρξή της το 2007, η Ecovative έχει συνεργαστεί με μια σειρά από κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο για να κάνει τα υλικά και τα προϊόντα μυκηλίου εμπορικά ανταγωνιστικά και προσβάσιμα σε όλους.

Με αυτή τη νέα συνεργασία με τη Limbraco, η Ecovative εστιάζει στην παροχή καινοτόμων γεωργικών τεχνολογιών στους αγρότες ώστε να μπορούν να κλιμακώνουν περισσότερα προϊόντα μυκηλίου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία με την Ecovative», δήλωσε ο Frank Cornelissen της Limbraco International BV σε δήλωση. «Αντιπροσωπεύει μια συγχώνευση τεχνολογίας αιχμής και νέων αγορών, με στόχο την ενδυνάμωση των καλλιεργητών μανιταριών με τα εργαλεία που χρειάζονται για επιτυχία σε μια αναδυόμενη και ανταγωνιστική βιομηχανία».

Απολέπιση καλλιέργειες μανιταριών

Τα εξελιγμένα μηχανήματα της Limbraco έχουν ήδη περάσει από ένα επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στη Whitecrest Mushrooms, μια εξέχουσα εμπορική φάρμα στο Οντάριο του Καναδά.

Η φάρμα πρόκειται να διαθέσει το ήμισυ της παραγωγικής της ικανότητας μανιταριών στη νέα τεχνολογία AirMycelium φέτος, επιδεικνύοντας τη βιωσιμότητα και την πιθανή επεκτασιμότητα αυτής της καινοτόμου προσέγγισης. Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί ένα χρόνο στενής συνεργασίας μεταξύ της Ecovative και της Limbraco.

Στο μέλλον, η πρόσβαση στα μηχανήματα παραγωγής μυκηλίου θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο δίκτυο μανιταριών της Ecovative.

Βιώσιμο βίγκαν μπέικον

Το Ecovative δημιουργήθηκε το 2007 από τον επιχειρηματία Eben Bayer, ο οποίος μεγάλωσε σε μια μικρή οικογενειακή φάρμα στο Βερμόντ όπου βοήθησε στην εκτροφή και τη θανάτωση κοτόπουλων και γουρουνιών. Το πάθος του για την επίλυση των μεγαλύτερων προβλημάτων του κόσμου τον έστρεψε στη διατάραξη της κτηνοτροφίας.

Κάποιες εκτιμήσεις είναι ότι το μισό κρέας που πωλείται μέχρι το 2040 θα προέρχεται από μη ζωικές πηγές. Για να ανταποκριθεί σε αυτήν την αγορά, η Ecovative πρωτοστάτησε στην έρευνα για την καλλιέργεια ολόκληρων τεμαχίων κρέατος χωρίς κρέας που παρασκευάζονται με την πλατφόρμα AirMycelium.

Το 2020, σε συνεργασία με ειδικούς στη βιομηχανία τροφίμων, η εταιρεία δημιούργησε μια νέα, ανεξάρτητη εταιρεία που ονομάζεται MyForest Foods (πρώην Atlast).

Η MyForest Foods αναπτύσσει και συλλέγει θρεπτικό μυκήλιο έτοιμο για προετοιμασία και κατανάλωση σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, κάτι που είναι σημαντικό σε σύγκριση με τους έξι μήνες που χρειάζονται για την εκτροφή ενός χοίρου και περίπου τρία χρόνια για μια αγελάδα.

Το πρώτο προϊόν λιανικής της εταιρείας, το MyBacon, εξαντλήθηκε γρήγορα σε κάθε κύκλο παραγωγής και μέσα σε ένα χρόνο μετατράπηκε από πώληση σε ένα κατάστημα σε πολλά. Με καθαρότερες ετικέτες συστατικών και πλήρη γεύση και διατροφικά προφίλ, μείον τις περιβαλλοντικές ή ηθικές επιπτώσεις, ο κύριος στόχος της MyForest Foods είναι να έχει θετικό αντίκτυπο στη βιομηχανία τροφίμων.

Ενώ η MyForest Foods μπορεί να παράγει πολλά κρέατα από μυκήλιο, η Bayer αποφάσισε ότι το κορυφαίο προϊόν της θα ήταν το βέγκαν μπέικον, επειδή το χαρακτηρίζει ως ένα είδος μόχλευσης.

Πηγή: https://vegnews.com

 

Διαβάστε επίσης...

ΛΩΤΟΣ: Ο ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ

ΛΩΤΟΣ: Ο ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ

Όσοι έτρωγαν αυτό το νόστιμο φρούτο ξέχασαν τι τους βασάνιζε και έπαψαν να έχουν κίνητρο για να κυνηγήσουν τους στόχους

Περισσότερα
Μερικά χρήσιμα tips για λαμπερή επιδερμίδα

Μερικά χρήσιμα tips για λαμπερή επιδερμίδα

Στο σπίτι σας θα βρείτε πολλά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε αποτέλεσμα.

Περισσότερα
Φτιάξετε Νόστιμο Και Υγιεινό Σταφιδόψωμο

Φτιάξετε Νόστιμο Και Υγιεινό Σταφιδόψωμο

Φτιάξετε Νόστιμο Και Υγιεινό Σταφιδόψωμο, vegan συνατγές

Περισσότερα