Νέα vegan βήματα στην αναπαραγωγή κρέατος, γάλακτος και θαλασσινών χωρίς τη χρήση ζώων

Νέα vegan βήματα στην αναπαραγωγή κρέατος, γάλακτος και θαλασσινών χωρίς τη χρήση ζώων

Νέα vegan βήματα στην αναπαραγωγή κρέατος, γάλακτος και θαλασσινών χωρίς τη χρήση ζώων

Αυτή την εβδομάδα, οι εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων κάνουν σημαντικά βήματα στην αναπαραγωγή κρέατος, γάλακτος και θαλασσινών χωρίς να χρειάζεται να σφάζουν ζώα. Η ισπανική εταιρεία Better Balance επεκτείνει την εμβέλειά της για vegan στη Βοστώνη (στο μενού στο Saus) και το Μεξικό (στο πλαίσιο μιας συμφωνίας co-branding με την vegan κατασκευαστή μπριζολών Chunk Foods).

Επιπλέον, η Oreos μόλις έριξε ένα γαλαξιακό μπισκότο περιορισμένης έκδοσης που γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό με τις καραμέλες που σκάνε. Και η Oatly μόλις έκανε τα επιδόρπια της με γάλα βρώμης διαθέσιμα στην 95χρονη αλυσίδα παγωτού Carvel.

Κάθε εβδομάδα, γίνεται πιο εμφανές ότι τα τρόφιμα που αγαπάμε —είτε είναι τυρί, γάλα, κρέας ή θαλασσινά— δεν χρειάζεται να προέρχονται από εκτρεφόμενα ζώα.

Αυτόν τον μήνα, η startup τεχνολογίας τροφίμων Imagindairy πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο αποκτώντας την έγκριση του FDA για την εισαγωγή πρωτεϊνών γαλακτοκομικών χωρίς ζώα στην αγορά των ΗΠΑ. Αυτές οι καινοτόμες πρωτεΐνες γαλακτοκομικών παρασκευάζονται με ζύμωση ακριβείας και όχι μόνο μιμούνται τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική αξία των παραδοσιακών πρωτεϊνών γαλακτοκομικών αγελάδων, αλλά έχουν επίσης πρόσθετα οφέλη, όπως είναι χωρίς χοληστερόλη, χωρίς λακτόζη και χωρίς ορμόνες.

Η εταιρεία, υποστηριζόμενη από αξιόλογους επενδυτές, είναι έτοιμη να προσφέρει στους καταναλωτές στις ΗΠΑ μια βιώσιμη και ηθικά παραγόμενη εναλλακτική λύση σε διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί κρέμα, το παγωτό και το γιαούρτι.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Pureture (πρώην Armored Fresh) βρήκε έναν συνεργάτη στη νοτιοκορεατική γαλακτοκομική εταιρεία Namyang, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις πρωτεΐνες γάλακτος χωρίς ζώα με βάση τη ζύμη για την ανάπτυξη γαλακτοκομικών προϊόντων επόμενης γενιάς. Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Namyang θα ενσωματώσει την καινοτομία της Pureture που περιλαμβάνει μη ΓΤΟ φυτική καζεΐνη που ταιριάζει με τη λειτουργικότητα και την πεπτικότητα του γάλακτος ζωικής προέλευσης, επιτρέποντας τη δημιουργία προϊόντων χωρίς γαλακτοκομικά με παρόμοια γεύση, υφή και λειτουργικότητα. παραδοσιακό γαλακτοκομείο.

Στα νέα της τεχνολογίας κρέατος, η startup Aleph Farms μόλις έλαβε ρυθμιστική έγκριση από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για να πουλήσει το καλλιεργημένο βόειο κρέας της στο κοινό, σηματοδοτώντας την πρώτη έγκριση στον κόσμο για καλλιεργούμενο βόειο κρέας. Η Aleph Farms θα παρουσιάσει το πρώτο της προϊόν, μια premium λεπτή μπριζόλα τύπου Angus που ονομάζεται "Petit Steak", σε επιλεγμένα εστιατόρια και αργότερα σε ένα ευρύτερο κοινό. Η μοναδική προσέγγιση της εταιρείας περιλαμβάνει την καλλιέργεια κρέατος από μη τροποποιημένα κύτταρα χωρίς έμβρυο βοοειδών.

Τα θαλασσινά ανανεώνονται και στην τεχνολογία των τροφίμων. Η Steakholder Foods μόλις επέκτεινε τις δυνατότητές της για τρισδιάστατη εκτύπωση με τις πρώτες φυτικές γαρίδες 3D εκτυπωμένες στον κόσμο. Αυτές οι γαρίδες έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται την υφή και τη γεύση των συμβατικών γαρίδων και εκτυπώθηκαν με ακρίβεια στον ιδιόκτητο εκτυπωτή της Steakholder Foods χρησιμοποιώντας μελάνι με γεύση γαρίδας. Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την αποκάλυψη της Steakholder που παρουσίασε το τρισδιάστατο εκτυπωμένο φυτικό χέλι.

«Με την αποκάλυψη ενός δεύτερου νέου είδους φυτικών, 3D εκτυπωμένων θαλασσινών αυτόν τον μήνα, αναμένουμε να τοποθετήσουμε τη Steakholder Foods να πουλήσει και να παραδώσει τον πρώτο της εκτυπωτή DropJet το 2024, προσφέροντας στους συνεργάτες και τους πελάτες μια μοναδική ευκαιρία να επωφεληθούν από τα διευρυνόμενα παγκόσμια θαλασσινά στην αγορά, ενώ έχει τον σωστό αντίκτυπο στο περιβάλλον», δήλωσε σε δήλωση ο Arik Kaufman, Διευθύνων Σύμβουλος της Steakholder Foods.

Μια άλλη startup τεχνολογίας τροφίμων, η Forsea Foods, εργάζεται επίσης για να αντιγράψει το παραδοσιακό ιαπωνικό χέλι γλυκού νερού χρησιμοποιώντας τεχνολογία κυτταροκαλλιέργειας. Αυτόν τον μήνα, η startup αποκάλυψε το πρωτότυπο unagi της, που προσφέρει παρόμοια τρυφερή υφή και πλούσια γεύση με το παραδοσιακό άγριο χέλι.

Ο Forsea συνεργάστηκε με τον εκτελεστικό σεφ Katsumi Kusumoto του εστιατορίου SAIDO της Toyoko για να δημιουργήσει δημοφιλή ιαπωνικά πιάτα όπως το unagi kabayaki και το unagi nigiri. Η προσέγγιση της Forsea περιλαμβάνει τη χρήση οργανοειδή τεχνολογία για τη δημιουργία τρισδιάστατων μικροιστών που αποτελούνται από λίπος και μυς, παρέχοντας μια οικονομικά αποδοτική και βιώσιμη εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή εκτροφή χελιών. Η startup σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το προϊόν της εμπορικά το 2025.

Νέα για vegan φαγητό

Τα πάρκα της Disney εργάζονται για την επέκταση των επιλογών τους που βασίζονται σε φυτά εδώ και αρκετά χρόνια. Φέτος, η μάρκα βαδίζει σε νέους τρόπους για να αγκαλιάσει τα φυτικά προϊόντα με μια νέα συνεργασία με τη Franklin Farms, μια εταιρεία παραγωγής φυτικών γευμάτων και μπέργκερ με έδρα τις ΗΠΑ.

Η συνεργασία βάζει συσκευασίες με την επωνυμία Mickey Mouse στη σειρά φυτικών προϊόντων της Franklin Farms, όπως Classic Veggie Burger, Barbeque Veggie Burger, Cuban Style Black Bean and Plantain Balls, Moroccan Style Falafel Balls και Teriyaki and Lemon Pepper Tofu Bites—όλα εκ των οποίων το σύμβολο Disney Check, υποδηλώνει τη συμμόρφωση με τις Οδηγίες Διατροφής της Disney.

Στοχεύοντας σε μια διαφορετική βάση καταναλωτών, αυτές οι επιλογές που βασίζονται σε φυτά είναι τώρα διαθέσιμες σε καταστήματα λιανικής στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπως το Acme, το Morton Williams και το Star.

Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα, τα κατεψυγμένα επιδόρπια με γάλα βρώμης της Oatly είναι επίσημα διαθέσιμα στο Carvel, ένα γνωστό κατάστημα παγωτού που φημίζεται για το απαλό σερβίρισμα και τα κέικ χαρακτήρων. 

Η συνεργασία του φέρνει τα καινοτόμα vegan επιδόρπια της Oatly σε σχεδόν 300 τοποθεσίες Carvel που εκτείνονται σε 18 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μερικά από τα απολαυστικά στοιχεία μενού που διατίθενται τώρα στα συμμετέχοντα καταστήματα Carvel περιλαμβάνουν Oatly Strawberry Soft Serve, Oatly Cookies & Cream Scooped, Oatly Chocolate Peanut Butter Scooped, Flying Saucer Sandwiches made with Oatly και Frozen Dessert Cakes με Oatly.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τα προϊόντα Oatly στην Carvel», δήλωσε ο Jim Salerno, Chief Brand Officer της Carvel. «Ως The Original Soft Serve, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις κλασικές γεύσεις και τη νοσταλγία της Carvel, ενώ συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να επεκτείνουμε σε νέους επισκέπτες».

Επιπλέον, επιλεγμένες τοποθεσίες Carvel θα προσφέρουν δελεαστικές επιλογές όπως Oatly Chocolate, Mint και Cold Brew Soft Serve.

"Το Oatly είναι ο πιο πρόσφατος τρόπος με τον οποίο ξεπερνάμε για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια νέα προσφορά που γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς ενθουσιασμός πίσω", δήλωσε ο Salerno.
Η συνεργασία μεταξύ της Oatly και της Carvel έρχεται αφότου η εταιρεία παγωτού κυκλοφόρησε μια έκδοση με βάση το γάλα βρώμης των δημοφιλών κέικ παγωτού της το 2022.

Τα αγαπημένα μας κατά λάθος βίγκαν μπισκότα γίνονται γαλαξιακά αυτό το χειμώνα με την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης Space Dunk Oreos που έρχονται γεμιστά με δύο στρώσεις ροζ και μπλε, κρέμα με γεύση marshmallow χωρίς ζελατίνη και ζαχαρωτά για επιπλέον διασκέδαση. Τα σχήματα σε αυτά τα μπισκότα Oreo μιλούν για το διαστημικό θέμα με ρουκέτες, πεφταστέρια, αστροναύτες και πολλά άλλα.

«Αυτά τα μπισκότα Oreo, εμπνευσμένα από το διάστημα, θα αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στα διαστημικά πάρτι σας, στους εορτασμούς γενεθλίων στο διάστημα, ως υπέροχες γλυκές λιχουδιές κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής βραδιάς ή απλά ως σνακ στο σπίτι ή στο γραφείο», περιγράφει η εταιρεία το μπισκότο.

Χρειάζεστε κάτι για να βυθίσετε τον χώρο σας Oreos; Υπάρχει ένα νέο vegan γάλα για αυτό από το Pecana. Η εταιρεία με έδρα το Τέξας μόλις παρουσίασε το PecanMilk, ένα νέο γάλα ξηρών καρπών που δημιουργήθηκε από τον αγρότη πεκάν τρίτης γενιάς Kortney Chase.

«Έχοντας μεγαλώσει μαζεύοντας πεκάν, το σπιτικό γάλα πεκάν είναι ένα νοσταλγικό ρόφημα για μένα και την οικογένειά μου», είπε ο Chase σε μια δήλωση.

«Η ποιότητα και η γεύση είναι απίστευτα σημαντικά για μένα, γι' αυτό ξοδέψαμε χρόνια δημιουργώντας την τέλεια, επεκτάσιμη σύνθεση που χρησιμοποιεί μόνο ολόκληρα συστατικά και δεν θυσιάζει τη γεύση», είπε ο Chase. Διαθέσιμο σε γεύσεις όπως Unsweetened και Vanilla, μπορείτε να βρείτε το PecanMilk στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στο Amazon.

πηγή: https://vegnews.com

Διαβάστε επίσης...

Πώς Θα Γυαλίσετε Τα Ξύλινα Έπιπλά Σας;

Πώς Θα Γυαλίσετε Τα Ξύλινα Έπιπλά Σας;

Πώς Θα Γυαλίσετε Τα Ξύλινα Έπιπλά Σας;, χρήσιμες ιδέες για καλύτερη ζωή

Περισσότερα
Πορτοκάλι : Το δώρο του ήλιου

Πορτοκάλι : Το δώρο του ήλιου

Το πορτοκάλι συμβάλλει στην αποφυγή εγκεφαλικού επεισοδίου

Περισσότερα
Χαλάνε Τα Ζυμαρικά;

Χαλάνε Τα Ζυμαρικά;

Χαλάνε Τα Ζυμαρικά;, χρήσιμες ιδέες για καλύτερη ζωή

Περισσότερα