11 λόγοι για τους οποίους η ζυγαριά λέει ότι πήρατε βάρος κατά τη διάρκεια της νύχτας

11 λόγοι για τους οποίους η ζυγαριά λέει ότι πήρατε βάρος κατά τη διάρκεια της νύχτας

11 λόγοι για τους οποίους η ζυγαριά λέει ότι πήρατε βάρος κατά τη διάρκεια της νύχτας

Είτε βρίσκεστε σε προσπάθεια απώλειας βάρους είτε όχι, οι διακυμάνσεις βάρους είναι φυσιολογικές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο μπερδεμένο όταν η ζυγαριά λέει ότι έχετε ανεβάσει μερικά κιλά από την προηγούμενη μέρα. Φυσικά, αναρωτιέστε: Μπορείτε να πάρετε βάρος σε μια μέρα;

Μην πανικοβάλλεστε. «Το βάρος σας θα κυμαίνεται σε καθημερινή βάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η στρατηγική σας για απώλεια βάρους αποτυγχάνει», λέει η Georgie Fear, RD, CSSD, συγγραφέας του Lean Habits for Lifelong Weight Loss.

Να είστε σίγουροι, ότι η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένη. Μπροστά, οι ειδικοί αναλύουν γιατί φαίνεται ότι πήρατε βάρος σε μια μέρα.

Μπορείς να πάρεις βάρος σε μια μέρα;

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ας κάνουμε μερικά μαθηματικά: Η απόκτηση ενός κιλού λίπους απαιτεί να καταναλώνετε περίπου 3.500 θερμίδες περισσότερες από αυτές που καίτε. Έτσι, για να κερδίσετε, ας πούμε, πέντε κιλά την ημέρα, θα έπρεπε να φάτε σχεδόν 18.000 θερμίδες περισσότερες από όσες κάψατε σε μόλις 24 ώρες. (Ναι, δεν συμβαίνει.)

Από την άλλη πλευρά, η απόκτηση βάρους πέντε κιλών νερού την ημέρα είναι εύκολη. Εάν κάνατε ένα από πολλά διαφορετικά πράγματα (δείτε την παρακάτω λίστα!) την προηγούμενη μέρα ή το βράδυ, Δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρήσετε μια αύξηση στο βάρος σας κατά μερικά κιλά. Αν όμως παρατηρήσετε ότι το βάρος σας συνεχίζει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει πραγματική αύξηση βάρους.

Πόσο μπορεί να αυξομειωθεί το βάρος σας σε μια νύχτα;

Δεν υπάρχει τίποτα που συμβαίνει στο σώμα σας μέσα σε μια νύχτα που να σας κάνει να παχύνετε μαγικά,. Ο μεταβολισμός σας δεν σταματά, επομένως κερδίζετε ή χάνετε «βάρος» ανά πάσα στιγμή. Και αν τύχει να τρώτε περισσότερο από το συνηθισμένο οποιαδήποτε μέρα, το σώμα σας δεν θα σας κάνει ξαφνικά να πάρετε βάρος από τη μια μέρα στην άλλη. Με μια ημέρα ή δύο υψηλότερες θερμίδες, ο μεταβολισμός αυξάνεται για να αντισταθμιστεί, έτσι το λίπος δεν θα παραχθεί και θα αποθηκευτεί αμέσως. Το αντίθετο ισχύει επίσης. Εάν δεν φάτε για μερικές μέρες, ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθεί για να αντισταθμιστεί πριν χάσετε βάρος.

Οπότε δεν υπάρχει πραγματικά γρήγορος αριθμός. Το βασικό είναι εάν το βάρος σας αυξάνεται φαινομενικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και παραμένει για μέρες, ελέγξτε τη ζυγαριά σας ή καλέστε τον ειδικό σας. Αλλά οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι η μεγάλη αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να εξηγηθεί αρκετά εύκολα.

11 λόγοι που φαίνεται ότι πήρατε βάρος σε μια μέρα

1. Σκληρή γυμναστική 

Μετά από μια βαριά προπόνηση, ειδικά αν εκτελείτε σύνθετες κινήσεις που γυμνάζουν πολλές ομάδες μύες, μπορείτε εύκολα να ζυγίζετε μερικά επιπλέον κιλά για αρκετές ημέρες.

Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται κάποια συγκέντρωση υγρών γύρω από τα μυϊκά κύτταρα, τα οποία μπορεί να σας κάνουν να φουσκώσετε.  Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε αυτές τις κινήσεις δύναμης που καίνε θερμίδες. Απλώς αφήστε τους μύες σας να ανακάμψουν και ξεχάστε τη ζυγαριά.

2. Αλκοόλ το βράδυ

Το αλκοόλ αφυδατώνει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού που μοιάζει με αύξηση βάρους στη ζυγαριά. Δοκιμάστε να περιορίσετε το ποτό σας για μερικές εβδομάδες και δείτε πώς επηρεάζει την απώλεια βάρους και το πρωινό σας βάρος.

3. Καταναλώσατε πολύ αλάτι

Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου οδηγεί σε άμεση αύξηση του σωματικού βάρους του νερού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρησμένους αστραγάλους και εξόγκωμα της κοιλιάς από το πρήξιμο στο έντερο σας.

Εκτός από την κατακράτηση νερού, η κατανάλωση αλμυρών σνακ μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.

4. Χαμηλές φυτικές ίνες 

Οι φυτικές ίνες είναι κρίσιμες για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του πεπτικού σας συστήματος. Μια καλύτερη επιλογή είναι να μειώσετε μόνο τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά, και να διατηρήσετε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά και τα φρούτα. μέρος της διατροφής σας.

5. Είστε αφυδατωμένοι

Η έλλειψη H2O οδηγεί σε αύξηση του βάρους του νερού. Αλλά μην ανησυχείτε, μετά από μερικές ημέρες σωστής ενυδάτωσης τα νεφρά σας θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, μαζί με το βάρος σας.

 

6. Έχετε μια τροφική δυσανεξία

Η δυσανεξία σε τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά, η φρουκτόζη, τα αυγά, τα οστρακοειδή, η γλουτένη, τα τεχνητά γλυκαντικά, η σόγια και πολλά άλλα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και κατακράτηση νερού, ειδικά στο έντερο.

Εάν παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε πιο βαρύς ή πραγματικά ζυγίζετε περισσότερο μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφών, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο πριν τα εξαλείψετε.

7. Κοντεύετε στην περίοδό σας

Μπορείτε να ευχαριστήσετε τις ορμόνες σας για τα κιλά πριν την περίοδο, λέει ο Δρ Ellner. (Αν και υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την αύξηση βάρους περιόδου.) Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά: "Μερικοί από τους πελάτες μου μου λένε ότι είναι οι πιο βαρείς την πρώτη ημέρα της περιόδου τους", λέει ο Δρ Έλνερ. Τα καλά νέα είναι ότι η κατακράτηση νερού που σχετίζεται με την περίοδο είναι βραχύβια, σύμφωνα με το Fear.

9. Αυξήσατε την πρόσληψη υδατανθράκων

Όταν μειώνετε την πρόσληψη υδατανθράκων, τα αποθέματα γλυκογόνου του σώματός σας - η κύρια πηγή ενέργειας για άσκηση υψηλής έντασης - εξαντλούνται. Αλλά μόλις καταναλώσετε αρκετούς υδατάνθρακες, το σώμα σας αρχίζει να αποθηκεύει γλυκογόνο στους μύες και το συκώτι σας, μαζί με το H2O. Η ξαφνική εισροή αυτών των δύο θρεπτικών συστατικών μετά από μια μακρά περίοδο χωρίς υδατάνθρακες μπορεί να σας αφήσει φουσκωμένους.

Η καλύτερη λύση: Συμπεριλάβετε μια μέτρια ποσότητα υδατανθράκων ολικής αλέσεως στη διατροφή σας καθημερινά για να αποτρέψετε την εμφάνιση και τη μείωση του κύκλου βάρους. 

10. Ξεκινήσατε νέα φαρμακευτική αγωγή

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να αναγκάσουν το σώμα σας να συγκρατήσει νερό. Ορισμένα φάρμακα μπορούν να αυξήσουν την όρεξή σας ή να μειώσουν το μεταβολισμό σας και να αυξήσουν την αποθήκευση λίπους και σημειώνει ότι η αύξηση βάρους είναι ακόμη πιο πιθανή με φάρμακα που περιορίζουν την ικανότητά σας να ασκηθείτε ή να παραμείνετε δραστήριοι.

Εάν ένα φάρμακο φαίνεται να προκαλεί αύξηση βάρους μιλήστε με το γιατρό σας και να ρωτήσετε για εναλλακτικές λύσεις ή τη δυνατότητα μείωσης της δόσης σας. Μπορείτε επίσης να εργαστείτε για να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα προωθήσουν την απώλεια βάρους, μια υγιεινή διατροφή ή χρόνο για άσκηση.

Εάν ο γιατρός σας το κρίνει σκόπιμο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό που ειδικεύεται στη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

11. Είστε σε μια υπερβολικά περιοριστική δίαιτα

Εάν χάσετε πάρα πολύ βάρος ή λίπος πολύ γρήγορα ή με τρόπο που το σώμα σας καταγράψει ότι κάτι δεν πάει καλά, θα προσπαθήσει να αποθηκεύσει το λίπος που είναι διαθέσιμο πιο επιθετικά.

Αυτή είναι μια απόκριση επιβίωσης ριζωμένη στη φυσιολογία μας. Ο εγκέφαλος δεν κατανοεί τη "δίαιτα", αλλά κατανοεί πολύ καλά την απώλεια λίπους και συχνά, εάν κάνουμε λάθος δίαιτα, ο εγκέφαλος ερμηνεύει αυτό ως κάτι ανθυγιεινό που συμβαίνει.  Η αποθήκευση λίπους είναι η προσπάθεια του σώματος να μας κρατήσει ασφαλείς.

12. Είσαι έγκυος

Εάν αντιμετωπίζετε ταχεία αύξηση βάρους, ειδικά όταν κάνετε δίαιτα, θα μπορούσατε να είναι και μια εγκυμοσύνη. Όταν βλέπετε ταχεία αύξηση σε κάποιον με σταθερό σχέδιο διαχείρισης βάρους, πρέπει να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Μπορεί να υπάρξουν πολλές εκπλήξεις." Κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να είστε σίγουροι!

πηγή: https://www.womenshealthmag.com/

Διαβάστε επίσης...

WELLNESS WORKSHOP ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ: ΤΟ MASTIQUA ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ HOUSE TWENTY FOUR

WELLNESS WORKSHOP ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ: ΤΟ MASTIQUA ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ HOUSE TWENTY FOUR

Ένα μοναδικό wellness workshop την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στο House Twenty Four για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Περισσότερα
Σύφιλη. Αύξηση κρουσμάτων την τελευταία δεκαετία. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σύφιλη. Αύξηση κρουσμάτων την τελευταία δεκαετία. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Το 2020, 133.945 νέες περιπτώσεις σύφιλης (όλα τα στάδια) αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το CDC

Περισσότερα
Πώς Υπολογίζεται Το Ιδανικό Βάρος;

Πώς Υπολογίζεται Το Ιδανικό Βάρος;

Πώς Υπολογίζεται Το Ιδανικό Βάρος;

Περισσότερα