Αγκινάρες Στο Λάδι

Αγκινάρες Στο Λάδι

Αγκινάρες Στο Λάδι

 Αγκινάρες στο λάδι        

 

Υλικά

3 φλιτζάνια ελαιόλαδο

2 κιλά μικρές αγκινάρες

4 φλιτζάνια ξίδι άσπρο

1 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1κουταλιά της σούπας αλάτι

Χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα.
  2. Όταν φτάσετε στα εσωτερικά τρυφερά φύλλα, κόβετε την κορυφή τους για να αφαιρέσετε τις αγκάθες.
  3. Καθαρίζετε τη βάση τους και τις ρίχνετε σε άφθονο κρύο νερό μέσα στο οποίο έχετε ρίξει το λεμόνι αλλά και τις στημένες λεμονόκουπες.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζετε 4 φλ. νερό μαζί με τα 4 φλ. ξιδιού, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνετε τις αγκινάρες και τις αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
  5. Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν τα πολλά υγρά τους.
  6. Μετά τις βάζετε πάνω σε βαμβακερές πετσέτες και τις αφήνετε για 1 ώρα.
  7. Τις τοποθετείτε σε γυάλινα βάζα. Τα γεμίζετε με ελαιόλαδο και τα φυλάτε σε δροσερό μέρος.

Διαβάστε επίσης...

Το Πρόγραμμα Ασκήσεων Που Θα Σας Μειώσει Τα Ψωμάκια!

Το Πρόγραμμα Ασκήσεων Που Θα Σας Μειώσει Τα Ψωμάκια!

Το Πρόγραμμα Ασκήσεων Που Θα Σας Μειώσει Τα Ψωμάκια

Περισσότερα
Πόσο Φαγητό Χωράει Το Στομάχι;

Πόσο Φαγητό Χωράει Το Στομάχι;

Πόσο Φαγητό Χωράει Το Στομάχι;

Περισσότερα
Προβλήματα σχολικής φύσεως ή προβλήματα γένους/ είδους σχολικού;

Προβλήματα σχολικής φύσεως ή προβλήματα γένους/ είδους σχολικού;

Ποια είναι τα συνήθη λάθη των γονιών και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση;

Περισσότερα