Τρόφιμα που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να καταψύξετε

Τρόφιμα που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να καταψύξετε

Τρόφιμα που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να καταψύξετε

Κάθε χρόνο ξοδεύουμε τεράστια ποσά για τρόφιμα που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια. Εξοικονομήστε όχι μόνο χρήματα αλλά και χρόνο βάζοντας τις παρακάτω τροφές στην κατάψυξη, βοηθώντας τα παράλληλα να διατηρήσουν τη γεύση και τα σημαντικά τους θρεπτικά συστατικά. 

Κρασί

Καταψύξτε τυχόν υπολείμματα κρασιού σε θήκες για παγάκια και προσθέστε τα κατευθείαν στις μαγειρικές σας συνταγές.

Τυρί

Αλέστε και αποθηκεύστε το σε σακούλες καταψύκτη και χρησιμοποιήστε το στις πίτες ή τις πίτσες σας. Το τυρί μπορεί επίσης να καταψυχθεί στην αρχική του συσκευασία. Τα μαλακά τυριά και τα spreads θα διαρκέσουν μόνο έναν μήνα κατεψυγμένα, οπότε μπορεί να αξίζει τον κόπο να παγώσετε μόνο τα σκληρότερα τυριά, τα οποία θα διαρκέσουν έως έξι μήνες. Θυμηθείτε να τα ξεπαγώσετε στο ψυγείο μια νύχτα πριν τη χρήση.

Ξηροί καρποί

Φυλάξτε τους για μέχρι και 8 μήνες σε πλαστικές, αεροστεγείς συσκευασίες και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς δεν ταγγίζουν τα έλαια που περιέχουν.

Κέικ και ψωμί

Μην τα αφήσετε να μπαγιατέψουν, κόψτε τα σε φέτες και βάλτε τα στην κατάψυξη.

Βούτυρο

Πριν το καταψύξετε, μπορείτε είτε να το κόψετε σε κομμάτια με συγκεκριμένο βάρος για μεγαλύτερη ευκολία, είτε όλο μαζί. Δεν χρειάζεται καν να το ξεπαγώσετε όταν το χρησιμοποιήσετε, απλά το προσθέτετε στο πιάτο ή την κατσαρόλα.

Γάλα

Μπορεί να καταψυχθεί, αλλά μπορεί να αποκτήσει κόκκους, οπότε είναι καλύτερο για μαγείρεμα και ψήσιμο. Καταψύξτε το σε γυάλινο δοχείο ή σε παγοκύστες, αφήνοντας πάντα λίγο χώρο επειδή θα διασταλεί. Ξεπαγώστε το στο ψυγείο και ανακινήστε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Κρεμμύδια – σκόρδα

Δεν χρειάζεται να πετάξετε το υπόλοιπο κρεμμύδι ή σκόρδο που δεν χρησιμοποιήσατε. Κόψτε το, βάλτε το σε σακούλα και καταψύξτε το. Μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη και ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου.

Αλεύρι

Μπορεί συνήθως να το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι αλλά ίσως να είναι καλύτερο όταν το βάζουμε στον καταψύκτη . Τα κρύα συστατικά όταν χρησιμοποιούνται για ψήσιμο φύλλων ζύμης, έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Σάλτσα ή πάστα ντομάτας

Συχνά μας περισσεύει σάλτσα ή πάστα ντομάτας. Μπορεί να διατηρηθεί κάλλιστα στην κατάψυξη με την προϋπόθεση ότι θα αποθηκευτεί σωστά. Δεν πρέπει να φυλάμε ποτέ τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε χάρτινες συσκευασίες γιατί μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση όταν ξεπαγώσουν. Μεταφέρετε τη σάλτσα στα ειδικά δοχεία για ασφαλή κατάψυξη.

Μαρμελάδα

Γεμίστε το παχύ γυάλινο βάζο με την αγαπημένη σας μαρμελάδα και βάλτε το στην κατάψυξη. Για να ξεπαγώσει, αφήστε την όλη τη νύχτα στο ψυγείο και απολαύστε την μέσα σε ένα χρόνο, καθώς μετά θα αρχίσει να χάνεται γεύση.

Σοκολάτα

Νομίζατε ότι δεν μπορείτε να καταψύξετε τη σοκολάτα επειδή θρυμματίζεται; Αν την αφήσετε να κρυώσει αργά, βάζοντας την στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν τη μεταφέρετε στην κατάψυξη, τότε θα μπορέσει να διατηρηθεί για έως και έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης...

Η ΠΡΩΤΗ VEGAN CHOCOLATE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΛΑΝΣΑΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η ΠΡΩΤΗ VEGAN CHOCOLATE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΛΑΝΣΑΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η 7 th Heaven Chocolate , ιδρύθηκε από το ζευγάρι vegan Daniel Bareket και την Elya Adi

Περισσότερα
ΜΕ ΤΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ; ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ;

ΜΕ ΤΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ; ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ;

Tο κλειδί είναι να τρως το φαγητό σου με συγκεκριμένη σειρά.

Περισσότερα
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις βιταμίνες και τα φάρμακα;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις βιταμίνες και τα φάρμακα;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις βιταμίνες και τα φάρμακα;

Περισσότερα