ΦΥΣΙΚΑ ΦΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ

ΦΥΣΙΚΑ ΦΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ

ΦΥΣΙΚΑ ΦΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ

Πολλές συνταγές ψησίματος χρησιμοποιούν τα αυγά ως δεσμευτικό συστατικό. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή είστε vegan δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσετε τα παρακμιακά αρτοσκευάσματα. Η φύση προσφέρει μια σειρά από φυτικά υποκατάστατα αυγών που είναι εξίσου αποτελεσματικά. Εξερευνήστε μερικά φυσικά φυτικά υποκατάστατα αυγών για ψήσιμο και ετοιμαστείτε να ετοιμάσετε μερικές λιχουδιές φιλικές προς τους vegan.

ΛΙΝΑΣΠΟΡΟΙ ΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Ένα από τα πιο κοινά υποκατάστατα αυγών στις κουζίνες vegan είναι ο λιναρόσπορος. Όταν αλέθετε αυτούς τους σπόρους και τους ανακατεύετε με νερό, δημιουργούν ένα παχύρρευστο μείγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνδετικό μέσο στο ψήσιμο. Εκτός από την ισχυρή κόλλα ψησίματος, οι λιναρόσποροι είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικοί. Είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα υγιεινά εναλλακτικά αυγά.

Δημιουργήστε ένα «αυγό» λιναρόσπορου ανακατεύοντας μια κουταλιά της σούπας αλεσμένους λιναρόσπορους με τρεις κουταλιές της σούπας νερό και αφήνοντας τους σπόρους να μουλιάσουν για περίπου πέντε λεπτά.

ΠΟΥΡΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Οι μπανάνες είναι πολύπλευρες εναλλακτικές λύσεις αυγών, προσφέροντας δεσμευτικές ιδιότητες, φυσική γλυκύτητα και φρουτώδη γεύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να μετατρέψετε αυτό το διάσημο κίτρινο φρούτο σε «αυγό» είναι να το πολτοποιήσετε. Η πάστα μπανάνας θα προσφέρει την τέλεια συνοχή για να συγκρατήσετε τα υλικά ψησίματος σας μαζί. Γενικά, η αναλογία είναι μία μπανάνα για ένα αυγό.

ΠΟΥΡΕΣ ΜΗΛΟΥ

Ο πουρές μήλου ή η σάλτσα μήλου είναι ένα αποτελεσματικό, υγιεινό υποκατάστατο αυγών στο ψήσιμο, ιδιαίτερα για γλυκές συνταγές. Η πηκτίνη στα μήλα παρέχει μια δεσμευτική ιδιότητα παρόμοια με αυτή των αυγών, δίνοντας στα αρτοσκευάσματα μια υγρή, απαλή υφή. Η σάλτσα μήλου προσδίδει μια ήπια φρουτώδη γεύση, αλλά δεν υπερισχύει της γεύσης των άλλων συστατικών.

Η άγλυκη σάλτσα μήλου είναι ιδανική, καθώς δεν θα προσθέσει περιττή ζάχαρη στις συνταγές σας. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα μήλα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες και βιταμίνη C, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία σας. Για να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα μήλου ως υποκατάστατο αυγού, αντικαταστήστε ένα αυγό με ένα τέταρτο φλιτζάνι σάλτσα μήλου στις συνταγές ψησίματος σας.

ΣΠΟΡΟΙ ΤΣΙΑ

Όταν μουλιάζετε τους σπόρους chia σε νερό, σχηματίζουν ένα ζελατινώδες μείγμα που λειτουργεί ως εξαιρετικός συνδετικός παράγοντας. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για συνταγές που απαιτούν καλό συνδετικό υλικό, όπως ψωμιά, τηγανίτες και μάφιν.

Οι σπόροι Chia είναι επίσης διατροφικά πυκνοί, προσφέροντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μια ποικιλία από βασικά μέταλλα. Προσθέτουν μια ελαφριά γεύση ξηρών καρπών στο πιάτο, αλλά παίρνουν κυρίως τη γεύση των άλλων συστατικών της συνταγής. Για να αντικαταστήσετε ένα αυγό, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας σπόρους chia με τρεις κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν gel.

ΒΡΥΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Τα βρύα της θάλασσας είναι μια πηγή ενέργειας από θρεπτικά συστατικά και λειτουργεί θαυμάσια στις συνταγές ως συνδετικό. Ένας βασικός δείκτης του αληθινού θαλάσσιου βρύου πάνω από το ψεύτικο είναι ότι όταν εμποτιστεί, το πραγματικό θαλάσσιο βρύο θα επεκταθεί και θα γίνει ζελατινώδες - η τέλεια συνοχή για ένα συστατικό που δεσμεύει. Όταν μουλιάζονται και αναμειγνύονται, τα βρύα της θάλασσας σχηματίζουν ένα εξαιρετικό πηκτικό τζελ για όλα τα είδη πιάτων, από επιδόρπια μέχρι σούπες.

Κάθε ένα από αυτά τα φυσικά φυτικά υποκατάστατα αυγών για ψήσιμο προσφέρει πολλές χρήσεις και πολλά οφέλη για την υγεία. Ένα από τα καλύτερα μέρη του να είσαι vegan είναι να πειραματίζεσαι στην κουζίνα, γι' αυτό δοκιμάστε μερικά από αυτά τα φυτικά υποκατάστατα αυγών και μάθετε ποια λειτουργούν καλύτερα στις συνταγές σας.

πηγή: https://vegworldmag.com


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία