Κρεμώδη Vegan ραβιόλια σπανάκι με γέμιση από κάσιους

Κρεμώδη Vegan ραβιόλια σπανάκι με γέμιση από κάσιους

Κρεμώδη Vegan ραβιόλια σπανάκι με γέμιση από κάσιους

Ο, τι χρειάζεσαι:

  • 1 φλιτζάνι κάσιους ωμά
  • 1⅔ φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 1⅓ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τι κάνεις:

  • Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετήστε τα κάσιους, καλύψτε με ζεστό νερό και μουλιάστε για 20 λεπτά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό, ζεματίστε το σπανάκι για δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσει και, στη συνέχεια, στραγγίστε το σπανάκι, κρατώντας το υπόλοιπο νερό. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το σπανάκι και 3 κουταλιές της σούπας δεσμευμένο νερό από σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, προσθέστε αλεύρι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά με λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Χωρίστε τη ζύμη ζυμαρικών με απλή ψύξη στη μέση και τυλίξτε κάθε κομμάτι μέχρι να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται χωρίς να σκιστεί. Χρησιμοποιήστε το χείλος ενός ποτηριού για να κόψετε τη ζύμη σε κύκλους. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη για να κάνετε 20 κύκλους.
  • Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ με χυμό, ¾ φλιτζάνι βασιλικό, κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο αλλά παχύρρευστο.
  • Προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μείγμα κάσιους στο κέντρο ενός κύκλου ζυμαρικών και καλύψτε με έναν άλλο κύκλο. Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα για να πιέσετε προς τα κάτω γύρω από τις άκρες, σφραγίζοντας τους κύκλους μεταξύ τους. Για να τελειώσετε, χρησιμοποιήστε τις οδοντώσεις ενός πιρουνιού για να τσιμπήσετε γύρω από τις άκρες. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσουν και τα 10 ραβιόλια.
  • Φέρτε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό να βράσει, προσθέστε τα ραβιόλια και βράστε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε προσεκτικά τα ραβιόλια.
  • Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού σε λωρίδες και τα προσθέτουμε σε ένα μικρό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Περιχύστε το μείγμα λαδιού πάνω από τα ραβιόλια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης...

7 κορυφαίες φθινοπωρινές συμβουλές για τα κατοικίδια

7 κορυφαίες φθινοπωρινές συμβουλές για τα κατοικίδια

Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βγείτε έξω με το κατοικίδιό σας

Περισσότερα
Αν Κόψω Το Τσιγάρο Θα Παχύνω;

Αν Κόψω Το Τσιγάρο Θα Παχύνω;

Αν κόψουμε το τσιγάρο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παχύνουμε;

Περισσότερα
Ευρωπαίοι Πράσινοι: Στις εκλογές, υποστηρίζουμε Πράσινο&Μωβ

Ευρωπαίοι Πράσινοι: Στις εκλογές, υποστηρίζουμε Πράσινο&Μωβ

Η συμμαχία Πράσινο&Μωβ μπορεί να αγωνιστεί για μία πιο δίκαιη κοινωνία.

Περισσότερα