Λαχματζουν vegan

Λαχματζουν vegan

Υλικά 

Για το λαχματζούν

  • 300 γραµ. ασπρομανίταρα φρέσκα
  • ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σ.κ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. αλεσμένο αμύγδαλο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ψητή πιπεριά
  • 2 κ.σ. χούμους
  • 1 λεμονι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 τορτίγιες

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο μπούκοβο
  • Λίγο μαϊντανό η φρ κόλιανδρο

Για το vegan λαχματζουν

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ. Προσοχή να μην λιώσουν!
  • Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφού κάψει καλά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  • Δεν ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τα αφήνουμε να ψηθούν και να στεγνώσουν.
  • Αφήνουμε για 5’ τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3’ να μαραθεί το κρεμμύδι να γίνει διάφανο
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1’, τρίβοντας τον πελτέ στη βάση του τηγανιού.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφού στεγνώσει η γέμιση μανιταριών την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει 
  • Απλώνουμε μια πίτα τορτίγια σε ένα ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
  • Με ένα κουτάλι απλώνουμε λεπτή στρώση γέμιση μανιταριών.
  • Πασπαλίζουμε μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά.
  • Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10’

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τα λαχματζούν με χούμους και τέταρτα λεμονιού.
  • Γαρνίρουμε με πάπρικα και λίγο μαϊντανό.
  • Διπλώνουμε το λαχματζουν στη μέση και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μυστικό

  • Τα μανιτάρια  πρέπει να είναι ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα.
  • Η γέμιση μανιταριών πρέπει να στεγνώσει πολύ καλά στο τηγάνι.
  • Η γέμιση πρέπει να μπει σε πολύ λεπτή στρώση πάνω στην πίτα.
  • Τα λαχματζουν σερβίρονται με λεμόνι.
  • Αν αγαπάτε τραγανά τα λαχματζουν ψήστε για λίγα επιπλέον λεπτά.
  • Αν προτιμάτε μαλακά λαχματζουν, αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, σκεπάστε τα με πετσέτα για λίγο να μαλακώσουν.
  • Μπορείς να ψήσεις πιπεριές και να τις ξεφλουδίσεις, ή να χρησιμοποιήσεις πιπεριά ψητή εμπορίου αφού την στεγνώσεις πολύ καλά.
  • Σε αυτή την συνταγή ταιριάζει πολύ και η πάστα πιπεριάς.

Πηγή: argiro.gr

 

 


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

Βαριέστε να καθαρίζετε συχνά το σκόρδο;

Βαριέστε να καθαρίζετε συχνά το σκόρδο;

Βαριέστε να καθαρίζετε συχνά το σκόρδο;

Περισσότερα
3 Τροφές Που Νομίζετε Ότι Είναι Διαίτης, Αλλά Δεν Είναι!

3 Τροφές Που Νομίζετε Ότι Είναι Διαίτης, Αλλά Δεν Είναι!

3 Τροφές Που Νομίζετε Ότι Είναι Διαίτης, Αλλά Δεν Είναι

Περισσότερα
Πώς Να Προστατεύσω Τον... Προστάτη Μου;

Πώς Να Προστατεύσω Τον... Προστάτη Μου;

Τρόποι αντιμετώπισης του προστάτη σας

Περισσότερα