Τέμπε ψητό της κατσαρόλας με σπυρωτό πιλάφι

Τέμπε ψητό της κατσαρόλας με σπυρωτό πιλάφι

Τέμπε ψητό της κατσαρόλας με σπυρωτό πιλάφι

Το τέμπε (ακόμα) είναι από τα λιγότερο γνωστά υλικά ως υποκατάστατο κρέατος στην vegan μαγειρική. Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα, λίγοι επαγγελματίες μάγειρες γνωρίζουν τρόπους μαγειρέματος, πόσο μάλιστα παρασκευής του. Αντίθετα στην Μακροβιοτική διατροφή και κουλτούρα, έχει εξέχουσα θέση, μαζί με το τόφου και πολλά άλλα υλικά.

ΥΛΙΚΑ

Για το τέμπε

  • Μία συσκευασία tempeh 325 γρ
  • 2 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
  • 2 κολοκύθια κομμένα μπαστουνάκια
  • 1 πράσο κομμένο ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κγ σκόρδο σκόνη
  • 1 κγ ξύδι καστανό ρυζιού ή μηλόξυδου
  • 2 κσ ταμάρι ή σόγια σως
  • 2 κσ κρασί λευκό ή ροζέ
  • 1 κσ πετιμέζι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πακέτο ρύζι Jasmin 500γρ
  • 1 κσ βούτυρο violife
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση :

  • Ατμίζω το τέμπε για 10 λεπτά. Έπειτα το κόβω σε κύβους. Το μαρινάρω με: 1 κγ σκόρδο σκόνη, 1 κγ ξύδι καστανό ρυζιού ή μηλόξυδου, 2 κσ ταμάρι ή σόγια σως, 2 κσ κρασί λευκό ή ροζέ και 1 κσ πετιμέζι.
  • Μαρινάρω στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή αποβραδίς.
  • Ψήνω σε αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφαιρώ στο πιάτο και στο ίδιο σκεύος ή σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρω με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
  • Προσθέτω το καρότο και το κολοκύθι και ανακατεύω απαλά.
  • Τέλος προσθέτω το τέμπε, βάζω 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και αφήνω να σιγοβράσει.
  • Δοκιμάζω και προσθέτω εάν χρειάζεται αλάτι, λίγο πιπέρι και 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη.
  • Σοτάρω το ρύζι ή το κεχρί με 1 κσ βούτυρο violife, προσθέτω 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και το βράζω.

 

 

Διαβάστε επίσης...

8 απαντήσεις στις συχνότερες διατροφικές ερωτήσεις

8 απαντήσεις στις συχνότερες διατροφικές ερωτήσεις

Μερικές διατροφικές συμβουλές που απαντάνε στις συχνότερες ερωτήσεις για να βελτιώσετε την υγεία και τη σιλουέτα σας.

Περισσότερα
Γιατί οι άνδρες έχουν στο λαιμό τους μία διόγκωση, γνωστή και ως "Μήλο του Αδάμ";

Γιατί οι άνδρες έχουν στο λαιμό τους μία διόγκωση, γνωστή και ως "Μήλο του Αδάμ";

Γιατί οι άνδρες έχουν στο λαιμό τους μία διόγκωση, γνωστή και ως "Μήλο του Αδάμ";

Περισσότερα
Καβρουμαδάκια Με Σουσάμι, Κρασί & Ελαιόλαδο, Το Vegan Γλυκό

Καβρουμαδάκια Με Σουσάμι, Κρασί & Ελαιόλαδο, Το Vegan Γλυκό

Καβρουμαδάκια Με Σουσάμι, Κρασί & Ελαιόλαδο, Το Vegan Γλυκό, vegan συνταγές

Περισσότερα