Γεμιστά ψητά μήλα

Γεμιστά ψητά μήλα

Γεμιστά ψητά μήλα

Υλικά για 6 τεμάχια:
6 μήλα (μετρίου μεγέθους)
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
½ φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή μαρμελάδα)
50 γρ. φυτική μαργαρίνη
λίγη κανέλα σε σκόνη
¾ φλιτζανιού κονιάκ

Εκτέλεση:
1. Πλένετε καλά τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή
ένα μαχαίρι και ανοίγετε λίγο περισσότερο την τρύπα που δημιουργήθηκε, μ’
ένα κοφτερό μαχαίρι, προσεχτικά ώστε να μην τα σπάσετε.
2. Αναμιγνύετε σ’ ένα μπολ τις σταφίδες με την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη (ή τη
μαρμελάδα –αναλόγως τι θα επιλέξετε) και τη μαργαρίνη (την οποία έχετε
προηγουμένως λιώσει.
3. Μόλις ετοιμάσετε το παραπάνω μίγμα γεμίζετε μ’ αυτό ένα – ένα τα μήλα, με
τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
4. Τα περιχύνετε με το κονιάκ, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε
στο φούρνο να ψηθούν για περίπου μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
5. Τέλος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε για λίγα λεπτά ακόμη να
πάρουν χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης...