Ριζότο λεμονάτο

Ριζότο λεμονάτο

Ριζότο λεμονάτο

Υλικά για 2 άτομα
160 γρ. ρύζι parboiled
1 κρεμμυδάκι
φλούδα από 1 λεμόνι

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά παρμεζάνα
½ ποτήρι λευκό κρασί
ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με το
ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ρύζι και αφού ροδίσει λίγο, ρίχνετε το
κρασί, δυναμώνοντας τη φωτιά.
2. Προσθέτετε μια κουτάλα ζωμό λαχανικών και αφήνετε το φαγητό να
βράσει σε μέτρια φωτιά, ρίχνοντας κάθε τόσο λίγο ζωμό.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την τριμμένη
φλούδα λεμονιού και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε
αμέσως.

Θερμίδες: 310 η μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά
Δυσκολία: μικρή
Κόστος: χαμηλό

Διατροφική σημείωση
Γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β, που
συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση της νευρικής πείνας.