
Υλικά
για τα σπρινγκ ρολς
7 φύλλα κρούστας κομμένα σε 4 ορθογώνια
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
8 φύλλα κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
10 πράσινα φασολάκια ψιλοκομμένα
100 φύτρα φασολιού
4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
2 βλαστοί σέλερι (ψιλοκομμένοι)
6 κινέζικα μανιτάρια (μουλιασμένα & ψιλοκομμένα)
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
4 κουταλιές ηλιέλαιο
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές άσπρο ξύδι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 4 κουταλιές νερό
1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε στο γουόκ ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο και
προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρετε για 5 λεπτά, τα
αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, παίρνετε ένα κομμάτι φύλλου και στο κέντρο της
μιας άκρης βάζετε μια κουταλιά λαχανικών. Διπλώνετε τις 2 άκρες προς τα μέσα και
τυλίγετε σε σφιχτό ρολό. Για να μείνει κλειστή η άκρη, τη βρέχετε με λίγο νερό.
Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
3. Ζεσταίνετε σε τηγάνι λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζετε τα σπριγκ ρολς μέχρι να
ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές και έπειτα τα τοποθετείτε σε απορροφητικό
χαρτί να στραγγίσουν.
4. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά (εκτός του
κορν φλάουρ) και αφήνοντάς τα να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε
το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και
απομακρύνετε από τη φωτιά.
5. Σερβίρετε σε χωριστό μπολάκι, μαζί με τα ζεστά σπριγκ ρολς.
Διαβάστε επίσης...

EΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ;
Το ενσυνείδητο φαγητό πηγάζει από την ευρύτερη φιλοσοφία της ενσυνειδητότητας
Περισσότερα
Το σολάριουμ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος;
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το σολάριουμ..
Περισσότερα