Ζυμαρικά με ρικότα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κρουτόν : Μια διαφορετική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με ρικότα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κρουτόν : Μια διαφορετική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με ρικότα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κρουτόν : Μια διαφορετική μακαρονάδα

Υλικά για 4 άτομα:
 320 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ταλιατέλλες)
 16 φρέσκα κρεμμυδάκια
 150 γρ. τυρί ρικότα
 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 100 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως σε φέτες
 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μυρωδικά
 1 πορτοκάλι φρέσκο
 ξύσμα μοσχοκάρυδου
 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 αλάτι
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα κρεμμυδάκια, αφαιρείτε τα εξωτερικά τους φύλλα (που
είναι σκληρά) και τις άκρες των φύλλων τους και τα τεμαχίζετε σε
λεπτές φέτες.
2. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σ’ ένα τηγάνι και προσθέτετε
τα κρεμμυδάκια, μία πρέζα αλάτι και το ξύσμα της φλούδας του
πορτοκαλιού. Σκεπάζετε το σκεύος, χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη
θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 περίπου λεπτά.
3. Ρίχνετε τη ρικότα σ’ ένα μπολ και την ανακατεύετε με την τριμμένη
παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι, το μοσχοκάρυδο και μία κουταλιά από το
νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά.
4. Αναμιγνύετε τα αρωματικά βότανα με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και
το ψωμί κομμένο σε κυβάκια. Τα τοποθετείτε σ’ ένα ταψί φούρνου στο

οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα και τα βάζετε στο γκριλ να
φρυγανιστούν.
5. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα
στραγγίζετε αλ ντέντε. Τα γαρνίρετε με την κρέμα των τυριών και τα
κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα κρουτόν του ψωμιού και σερβίρετε
αμέσως.

Διαβάστε επίσης...

3 Διαφορετικές Συνταγές Για Πεντανόστιμο Χταπόδι!

3 Διαφορετικές Συνταγές Για Πεντανόστιμο Χταπόδι!

3 Διαφορετικές Συνταγές Για Πεντανόστιμο Χταπόδι!, vegan συνταγές

Περισσότερα
Θρεπτική Αξία Της Πατάτας

Θρεπτική Αξία Της Πατάτας

Θρεπτική Αξία Της Πατάτας

Περισσότερα
Τροφική Αλλεργία Ή Δυσανεξία;

Τροφική Αλλεργία Ή Δυσανεξία;

Τροφική Αλλεργία Ή Δυσανεξία;, υγεία και γνώση

Περισσότερα