Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Σε μια μελέτη με περισσότερους από 10.000 άνδρες και γυναίκες, τα άτομα που
κατανάλωναν περισσότερα φυτικά συστατικά που ονομάζονται φλαβονοειδή, ήταν
πιο δύσκολο να πεθάνουν από καρδιακή νόσο ή να αναπτύξουν μια ποικιλία από
χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα,
του άσθματος, των εγκεφαλικών επεισοδίων και του διαβήτη.

Μερικές μελέτες
έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου,
μειώνεται όσο αυξάνεται η κατανάλωση φλαβονοειδών. Επομένως, μια δίαιτα
πλούσια σε φλαβονοειδή – όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια – μπορεί να μειώσει
τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου κατά 40% στους άνδρες.

Ο Colin Campel, καθηγητής της διατροφικής χημείας στο Cornell University, λέει πως
κανένα καρκινογόνο χημικό δεν είναι τόσο σημαντικό στην πρόκληση καρκίνου στον
άνθρωπο όσο η ζωική πρωτεΐνη. Σύμφωνα με μελέτες που γίνονται στην Αγγλία και
τη Γερμανία, οι χορτοφάγοι έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από
καρκίνο ενώ και βάσει μελέτης του Χάρβαρντ, σε 90.655 γυναίκες 26-46 χρόνων, η
πρόσληψη ζωικού λίπους, κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων αύξησε
τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε επίσης...

Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντι Με Σταφίδες!

Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντι Με Σταφίδες!

Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντι Με Σταφίδες!

Περισσότερα
Τέλος Πια Τα Σκασμένα Χείλη!

Τέλος Πια Τα Σκασμένα Χείλη!

Τέλος Πια Τα Σκασμένα Χείλη

Περισσότερα
Πνευμονία : Κατηγορίες και αντιμετώπιση

Πνευμονία : Κατηγορίες και αντιμετώπιση

Πνευμονία : Κατηγορίες και αντιμετώπιση

Περισσότερα