Ποια είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα της διατροφής με ωμές τροφές;

Ποια είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα της διατροφής με ωμές τροφές;

Ποια είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα της διατροφής με ωμές τροφές;

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τις μόδες στον τομέα της διατροφής. Πολλές από τις πρακτικές που ακολουθούνται θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό ή ακόμα και εντελώς επικίνδυνες.

Η διατροφή με ωμές τροφές πρόκειται για ένα πολύ περιοριστικό μοτίβο, κάτι που δεν συνιστάται από τους ειδικούς της διατροφής.

Τα μειονεκτήματα

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση ωμών τροφών μπορεί να μην είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την ενίσχυση της χρήσης των θρεπτικών τους συστατικών. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οι φυτικές ίνες των τροφίμων μαλακώνουν, γεγονός που βελτιώνει τη διαθεσιμότητα των υδατανθράκων και πολλών άλλων στοιχείων.

Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία μαγειρέματος μειώνει τον κίνδυνο παρουσίας επικίνδυνων μικροβίων. Τα περισσότερα μικρόβια θανατώνονται όταν υποβάλλονται σε υψηλές θερμοκρασίες, εμποδίζοντάς τα να δημιουργήσουν ασθένειες.

Η κατανάλωση ορισμένων ωμών στοιχείων, όπως τα ωμά αυγά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σαλμονέλωση. Αυτό το βακτήριο προκαλεί σοβαρά πεπτικά συμπτώματα.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα στη διατροφή με ωμές τροφές;

Φυσικά, δεν υπάρχουν μόνο μειονεκτήματα σε αυτήν τη διατροφή. Η διατροφή με ωμές τροφές παρουσιάζει επίσης ορισμένα θετικά στοιχεία, όπως η μεγαλύτερη παρουσία λαχανικών στις συνήθειες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφεύγονται συνήθως τα κακής ποιότητας έλαια για τις διαδικασίες μαγειρέματος, επιτυγχάνοντας έτσι βελτίωση της κατάστασης της σύστασης του σώματος και χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα των επεξεργασιών.

Η διατροφή με ωμές τροφές έχει αρκετά μειονεκτήματα, ακόμη και αν προσεγγίζεται από την άποψη της παμφαγίας. Τελικά, όλα τα διατροφικά σχήματα που είναι περιοριστικά είναι ακατάλληλα στις περισσότερες περιπτώσεις.  Αντ’ αυτού, είναι καλύτερο να επιλέγετε διατροφικά σχέδια που περιλαμβάνουν όλες τις ομάδες τροφίμων και εξασφαλίζουν διάφορες μεθόδους μαγειρέματος. Έτσι, η χρήση των θρεπτικών συστατικών θα μεγιστοποιηθεί. Όταν πρόκειται για το μαγείρεμα των τροφίμων, πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη διάφορες εκτιμήσεις Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις λιγότερο επιθετικές μεθόδους μαγειρέματος και σε εκείνες που δεν απαιτούν μεγάλες ποσότητες λίπους. Διαφορετικά, η ημερήσια ενεργειακή πυκνότητα της διατροφής σας θα μπορούσε να αυξηθεί, με αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση της σύνθεσης του σώματός σας.

Διαβάστε επίσης...