9 Συμβουλές για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων (οι θάλασσες θα σας ευχαριστήσουν)

9 Συμβουλές για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων (οι θάλασσες θα σας ευχαριστήσουν)

9 Συμβουλές για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων (οι θάλασσες θα σας ευχαριστήσουν)

Όλοι έχουμε δει το σπαραξικάρδιο βίντεο των επιστημόνων που τραβούν ένα πλαστικό καλαμάκι από τη μύτη μιας θαλάσσιας χελώνας και τις καταθλιπτικές φωτογραφίες νεκρών άγριων ζώων με πλαστικό στο στομάχι τους ή πιασμένο γύρω από το σώμα τους.

Το να ζεις έναν βίγκαν τρόπο ζωής σίγουρα βοηθά στη δραστική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων. Το ήξερες; Η αλιευτική βιομηχανία είναι μια από τις κύριες αιτίες πλαστικών απορριμμάτων στον ωκεανό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε ως άτομα για να προσπαθήσουμε να ζήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο τα απόβλητα.

Ακολουθήστε αυτά τα εννέα vegan και φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς πλαστικά βήματα για να βοηθήσετε τα ζώα και τον πλανήτη μας. Αλλά πρώτα, πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων στον κόσμο αυτή τη στιγμή;

Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει η πλαστική ρύπανση;

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο κόσμος έχει αντλήσει δισεκατομμύρια τόνους πλαστικού. Αν και αυτό το υλικό είναι απίστευτα χρήσιμο, είναι επίσης ένας περιβαλλοντικός εφιάλτης, γιατί, για να το θέσω απλά, απλά δεν φεύγει. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Greenpeace, κάθε κομμάτι πλαστικού που έχει ποτέ κατασκευαστεί εξακολουθεί να υπάρχει και πιθανότατα θα παραμείνει στον πλανήτη για αιώνες.

Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Το πλαστικό γεμίζει τις χωματερές και τον ωκεανό και διοχετεύει δυνητικά τοξικά μικροπλαστικά (τα οποία είναι ουσιαστικά μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού) στο περιβάλλον μας. Τα μεγαλύτερα κομμάτια πλαστικού αποτελούν επίσης σημαντικό κίνδυνο για την άγρια ​​ζωή. Τα αλιευτικά εργαλεία, για παράδειγμα, είναι η μεγαλύτερη πηγή πλαστικής ρύπανσης του ωκεανού και συχνά ευθύνονται για την εμπλοκή και την παγίδευση της θαλάσσιας ζωής, συχνά με θανατηφόρες συνέπειες.

Όσον αφορά την πλαστική ρύπανση, η αλιευτική βιομηχανία είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους χειρότερους ένοχους. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, εάν δεν τρώτε ψάρια ή θαλασσινά, αυτό είναι ένα μεγάλο τσιμπούρι για τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα άλλες πτυχές της ζωής μας που συμβάλλουν σε αυτήν την περιβαλλοντική κρίση.

Το πλαστικό μιας χρήσης διατίθεται με τη μορφή αντικειμένων όπως μπουκάλια, τσάντες για ψώνια, συσκευασίες προϊόντων, δοχεία ομορφιάς, αποτσίγαρα και πολλά άλλα. Αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε κάτι νέο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, από τους 7 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται παγκοσμίως, λιγότερο από το 10 τοις εκατό έχει πραγματικά ανακυκλωθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πλαστικό, σε όλες τις μορφές του, βρίσκεται, κυριολεκτικά, παντού - είναι στα ποτάμια, τους ωκεανούς, τις λίμνες, τις παραλίες και πολλά άλλα.

9 τρόποι για να κόψετε περισσότερο πλαστικό από τη ζωή σας

Παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να περιορίσετε τη χρήση πλαστικών από τη ζωή σας.

1. Φέρτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό

Μειώστε την εξαιρετικά σπάταλη πρακτική της αγοράς πλαστικών μπουκαλιών νερού από το κατάστημα επενδύοντας σε ένα στιβαρό, επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερού (κατά προτίμηση ένα από μπαμπού ή ανοξείδωτο χάλυβα). Όχι μόνο το νερό που αγοράζεται από το κατάστημα είναι πολύ υπερτιμημένο (το νερό πρέπει να είναι δωρεάν!), αλλά όλα αυτά τα μπουκάλια σίγουρα συσσωρεύονται.

2. Φτιάξτε τα δικά σας οικιακά καθαριστικά

Πολλά οικιακά καθαριστικά δοκιμάζονται σε ζώα, συσκευάζονται σε πλαστικό και φέρουν σκληρές χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον, αλλά μια εύχρηστη (και πράσινη!) λύση είναι να αναμίξετε τα δικά σας χρησιμοποιώντας συστατικά που πιθανώς έχετε ήδη στη διάθεσή σας. Για παράδειγμα, συνδυάστε ελαιόλαδο με χοντρό θαλασσινό αλάτι για να τρίψετε τα μαντεμένια τηγάνια σας με γυαλάδα.

3. Παραλείψτε το καλαμάκι κατά την παραγγελία σε πακέτο ή παράδοση

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή πράξη, σπαταλάμε περίπου 185 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια ετησίως (που καταλήγουν σε χωματερές ή πλωτές οδούς). Ζητήστε καθόλου καλαμάκι όταν παραγγείλετε το ποτό σας, αλλά ανεβάστε το στο επόμενο επίπεδο επενδύοντας σε ένα καλαμάκι από ανοξείδωτο χάλυβα ή γυαλί που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Οι θαλάσσιες χελώνες θα σας ευχαριστήσουν!

4. Φτιάξτε τις δικές σας μάσκες προσώπου

Ναι, αυτές οι μοντέρνες σεντόνια μάσκες μιας χρήσης μπορεί να είναι όλη η οργή, αλλά δημιουργούν επίσης πολλά απόβλητα. Δοκιμάστε την αγαπημένη μας μάσκα προσώπου με αβοκάντο ή δημιουργήστε τη δική σας λύση καθαρισμού του δέρματος συνδυάζοντας μια κουταλιά της σούπας πηλό μπεντονίτη με μια κουταλιά της σούπας φιλτραρισμένο νερό. Χωρίς δοκιμές σε ζώα, απλά συστατικά και εύκολα προσαρμόσιμα με προσθήκες όπως κακάο, κουρκουμάς και αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, το κάνουν αυτό μια νίκη στο βιβλίο μας.

5. Επενδύστε σε βιοδιασπώμενες σακούλες για τα απορρίμματα του ζώου συντροφιάς σας

Ακόμη και τα γούνινα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να σας συνοδεύσουν στο πράσινο ταξίδι σας. Αντικαταστήστε τις πλαστικές σακούλες για τα κόπρανα σκύλων και τις επενδύσεις απορριμμάτων γάτας με βιοδιασπώμενες για να μειώσετε εύκολα τα απόβλητα. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Γνωρίζατε ότι η vegan τροφή για σκύλους είναι μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση στις ποικιλίες που προέρχονται από ζώα; Δείτε το V-Dog, το Halo και το Wild Earth.

6. Μην ξεχνάτε τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες παντοπωλείου σας

Τοποθετήστε μερικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στο αυτοκίνητό σας για βασικά ταξίδια στο παντοπωλείο και αποφύγετε να κοιτάξετε αυτά τα επικριτικά βλέμματα στο ταμείο του Whole Foods. Λάβετε μερικά με χαριτωμένα vegan μηνύματα για να διαδώσετε μερικά λεπτά (ή όχι και τόσο διακριτικά) μηνύματα ενώ προμηθεύεστε φρέσκα προϊόντα και βίγκαν μπέργκερ.

7. Αλλάξτε τα απαραίτητα για τη φροντίδα του σώματός σας με εναλλακτικές λύσεις χωρίς πλαστικό

Όλοι έχουν βασικά προϊόντα που χρησιμοποιούν για βασικές πρακτικές υγιεινής: ξυράφια, λούφα, βούρτσες μαλλιών και οδοντόβουρτσες (για να αναφέρουμε μερικά). Αντί να αγοράζετε πάντα και να χρησιμοποιείτε προϊόντα βραχυπρόθεσμα, αλλάξτε για μακροχρόνιες, χωρίς σκληρότητα, περιβαλλοντικά ασφαλείς επιλογές και η ρουτίνα ομορφιάς σας θα είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον όνειρο σε χρόνο μηδέν.

8. Μην πετάτε τα προϊόντα σας - αντ 'αυτού καταψύξτε τα

Σκέφτεστε να πετάξετε τις κηλίδες, καφέ μπανάνες σας στον κάδο απορριμμάτων σας; Μην το κάνετε. Ξεφλουδίστε τα και παγώστε τα και μετά φτιάξτε μία από αυτές τις νόστιμες συνταγές για smoothie ή μπολ με smoothie. Και περιμένετε πριν πετάξετε τα υπολείμματα λαχανικών σας ή τα μαραμένα καρότα. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε ένα δοχείο στην κατάψυξή σας για να τα μετατρέψετε σε νόστιμο σπιτικό ζωμό λαχανικών. Οι σπιτικές εναλλακτικές είναι πάντα πιο φρέσκες, χωρίς συσκευασία και πιο φρέσκες.

9. Προετοιμασία γεύματος

Περάστε τις Κυριακές σας φτιάχνοντας απλά γεύματα ή βασικά είδη, όπως ψημένο τόφου, ψητά λαχανικά και μαγειρεμένα δημητριακά που μπορούν να ριχτούν μαζί σε μια πρέζα. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει το πορτοφόλι σας όταν κυλήσει η ώρα του μεσημεριανού γεύματος, αλλά θα περιορίσει τα άχρηστα δοχεία και σκεύη. Επιπλέον, εάν ζείτε σε μια περιοχή που δεν είναι πολύ φιλική προς τους vegan, θα είστε πάντα προετοιμασμένοι με κάτι να φάτε.

Πηγή: https://vegnews.com/

Διαβάστε επίσης...

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικής παράλυσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικής παράλυσης

Η εγκεφαλική παράλυση είναι η πιο κοινή αιτία σωματικής αναπηρίας στην παιδική ηλικία.

Περισσότερα
Τρέξιμο: Χάστε Τοξίνες Και Περιττά Κιλά Με Πρόγραμμα!

Τρέξιμο: Χάστε Τοξίνες Και Περιττά Κιλά Με Πρόγραμμα!

Χάστε Τοξίνες Και Περιττά Κιλά Με Πρόγραμμα

Περισσότερα
Μήπως Έχετε Ενδομητρίωση;

Μήπως Έχετε Ενδομητρίωση;

Μήπως Έχετε Ενδομητρίωση;, κατανόηση της ασθένειας

Περισσότερα