Ειδικές θεραπείες για μαλλιά κάτω από τον ήλιο

Ειδικές θεραπείες για μαλλιά κάτω από τον ήλιο

Ειδικές θεραπείες για μαλλιά κάτω από τον ήλιο

Εντατικές θεραπείες για να τα προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο του καλοκαιριού και να τα κάνετε πιο γερά και λαμπερά.

Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν μία δύσκολη δοκιμασία για τα μαλλιά. Η παρατεταμένη έκθεση στις ηλιακές ακτίνες, η επαφή με το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, η άφθονη εφίδρωση εξασθενούν και καταστρέφουν τη δομή της τρίχας.

Δεν είναι τυχαίο που οι δερματολόγοι ερμηνεύουν τη χαρακτηριστική αδυναμία των μαλλιών το φθινόπωρο ως το αποτέλεσμα των βλαβερών καλοκαιρινών συνεπειών.

Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να φροντίσετε ιδιαίτερα τα μαλλιά σας από την αρχή του καλοκαιριού: όσο πιο δυνατά και ζωντανά είναι, τόσο μικρότερες θα είναι οι βλάβες από τον ήλιο και τους υπόλοιπους εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο αέρας, το αλάτι, το χλώριο.

Ο μήνας πριν τις διακοπές σας είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα εντατικών εξειδικευμένων θεραπειών, που θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας και θα τα κάνουν πιο δυνατά.

Οι βασικοί στόχοι:

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και γερά απέναντι στις αναπόφευκτες εξωτερικές επιθέσεις της καλοκαιρινής περιόδου, είναι σημαντικό να δράσετε σε διαφορετικούς τομείς παράλληλα:

Ενυδάτωση & θρέψη: ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο ξηραίνουν πολύ τα μαλλιά. Αφαιρούν το σμήγμα που τα καλύπτει και τα προστατεύει και επιπλέον ανασηκώνουν τα λέπια που καλύπτουν την επιφάνεια της τρίχας, με τέτοιο τρόπο ώστε μειώνονται τα υδάτινα αποθέματα στο εσωτερικό της. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά γίνονται ξηρά και χάνουν τη φυσική τους προστασία, αφήνοντας να διεισδύσουν οι εξωτερικοί παράγοντες που τα εξασθενούν και τα αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Ενυδατώστε τα, λοιπόν και θρέψτε τα με εντατικό ρυθμό πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές, έτσι ώστε να τα ενδυναμώσετε και να αποφύγετε την υπερβολική τους αφυδάτωση σε τέτοιο σημείο που θα τα καταστρέψει.

Ενδυνάμωση: αδυνατισμένα, αφυδατωμένα και εξασθενημένα από τις ηλιακές ακτίνες και το αλάτι, οι τρίχες αποδυναμώνονται και έχουν την τάση να πέφτουν με ευκολία. Το φαινόμενο αυτό, που επηρεάζει ακόμη και τα υγιή μαλλιά, γίνεται ακόμη πιο σοβαρό στην περίπτωση που τα μαλλιά είναι αδύναμα και εύθραυστα ακόμη και πριν το καλοκαίρι. Η ενδυνάμωσή τους λοιπόν είναι απαραίτητη επένδυση για να μην είναι η αραίωση το φθινόπωρο σημαντική και ορατή.

Αναδόμηση & επανόρθωση: είναι σημαντικό να μην ξεκινήσετε για διακοπές με τα μαλλιά σας να έχουν φτάσει στο σημείο που είναι ήδη εξασθενημένα και θαμπά, πιθανόν από χημικές επεξεργασίες όπως η περμανάντ, το σίδερο, οι βαφές, που επαναλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αν, όμως, η τρίχα φαίνεται ξηρή στην αφή και δεν έχει λάμψη, ίσως είναι σημαντικό να καταφύγετε σε ειδικά καλλυντικά προϊόντα και εντατικές θεραπείες που είναι ικανές να τα επανορθώσουν, αναδομώντας τις ταλαιπωρημένες τρίχες.

Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε:

Οι εντατικές θεραπείες μαλλιών, πριν την αναχώρησή σας για διακοπές, απαιτούν ολοκληρωμένες περιποιήσεις που θα επιλέξετε με βάση τις συνθήκες αλλά και τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Σαμπουάν για ενέργεια

Ένα σαμπουάν ειδικό για τόνωση της ενέργειας είναι η πρώτη από τις θεραπείες που θα πρέπει να αφιερώσετε στα μαλλιά σας σε ειδικές περιστάσεις. Ωστόσο, ένα λανθασμένο λούσιμο κινδυνεύει να κάνει ακόμη λιγότερο αποτελεσματική τη δράση οποιασδήποτε από τις παρακάτω θεραπείες.

Το σαμπουάν, επομένως, πρέπει να είναι απαλό και αν είναι δυνατόν εμπλουτισμένο με βασικά δραστικά συστατικά που ευνοούν την ανασύνταξη των ίδιων των μαλλιών και άρα τη μεγαλύτερη δύναμη και λάμψη τους.

Πώς χρησιμοποιείται

Το σαμπουάν είναι το βασικό προϊόν για την φροντίδα των μαλλιών. Η χρήση του μπορεί να είναι ακόμα και καθημερινή, αλλά μόνο αν πρόκειται για προϊόν «ελαφρύ» κατάλληλο για συχνή χρήση.

Η απαλότητα είναι απαραίτητη ιδιότητα, έτσι ώστε να μην αλλάζει τη φυσική παρουσία νερού και σμήγματος, συστατικών που προστατεύουν και διατηρούν υγιή και ζωντανά τα μαλλιά. Η δομή της τρίχας που αποξηραίνεται από εξωτερικούς παράγοντες ή δραστικές επεξεργασίες γίνεται σιγά – σιγά ακόμη πιο εύθραυστη και ανίκανη να αμυνθεί.

Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα στην παλάμη του ενός χεριού σας, διαλύοντάς το με λίγο νερό πριν κάνετε μαλάξεις στο κεφάλι. Στη συνέχεια, το ξεβγάζετε με νερό και -αν χρειάζεται- επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Οι θεραπείες ενδυνάμωσης

Συνήθως τα προϊόντα αυτά διατίθενται σε μπουκαλάκια ή κάψουλες μίας χρήσης, για να απλώνονται απευθείας στα μαλλιά και σε μορφή διατροφικών συμπληρωμάτων, τα οποία λαμβάνονται από το στόμα. Είναι κατασκευασμένα με ένα συνδυασμό δραστικών συστατικών, που είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά διεγείρουν την μικροκυκλοφορία του δέρματος του κρανίου, θρέφουν και τονώνουν τη δομή της τρίχας και ευνοούν τον μεταβολισμό των κυττάρων.

Πώς χρησιμοποιούνται

Τα φιαλίδια και τα συμπληρώματα ενδυνάμωσης χρησιμοποιούνται με σταθερό ρυθμό για τουλάχιστον ένα μήνα. Στην περίπτωση των φιαλιδίων και των κάψουλων μιας χρήσης, είναι καλό να συνδυάζεται την εφαρμογή τους με ένα απαλό μασάζ που ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία και βελτιώνει την οξυγόνωση. Αφού ρίξετε το προϊόν σε καθαρά μαλλιά, κάντε μασάζ χρησιμοποιώντας το ψαχνό ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών σας, κάνοντας μικρές αλλά αποφασιστικές κυκλικές πιέσεις στο δέρμα του κρανίου, από την κορυφή μέχρι τα πλάγια.

Φτιάξτε τη δική σας μάσκα

Μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να απλώνετε στα μαλλιά σας μία κρέμα μαλλιών, που θα την αφήνετε για 5-10 λεπτά στα μαλλιά σας να δράσει και έπειτα θα την ξεβγάζετε. Επιλέξτε μία κρέμα για έξτρα ενυδάτωση και θρέψη των μαλλιών.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα απολύτως φυσικά, εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα μια βαθιά μαλακτική μάσκα από αβοκάντο και μπίρα.

Υλικά

½ ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας μπίρα
1 κουταλιά της σούπας δαφνέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βάζετε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα με κρεμώδη υφή. [Για ακόμη μεγαλύτερη μαλακτική δράση μπορείτε να προσθέσετε και τον κρόκο ενός αυγού.]

Τρόπος χρήσης

Το σκεύασμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα, πριν το λούσιμο, αλλά και ως μαλακτικό μεταξύ των δύο χεριών λουσίματος. Αν το χρησιμοποιήσετε σαν μάσκα, απλώστε το στα μαλλιά 1-2 ώρες πριν το λούσιμο και σκεπάστε τα μαλλιά με μια ζεστή πετσέτα. Στην περίπτωση που το χρησιμοποιήσετε σαν μαλακτικό, αφού κάνετε το πρώτο χέρι λουσίματος και ξεβγάλετε το σαμπουάν, απλώστε την κρέμα και αφήστε τη για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια κάντε κανονικά το δεύτερο χέρι λουσίματος τρίβοντας καλά το κεφάλι.

Ιδιότητες

Το αβοκάντο βοηθά το δέρμα να μην στεγνώνει πριν την ώρα του, δίνοντάς του τα ενυδατικά συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, δρα σαν μαλακτικό. Από την άλλη μεριά, η μπίρα δίνει στα μαλλιά στιλπνότητα και λάμψη, ενώ το ελαιόλαδο με το δαφνέλαιο τα θρέφουν.

Διαβάστε επίσης...

Ινοσιτόλη: Ένα διατροφικό συμπλήρωμα που βοηθά στην κατάθλιψη και στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, του Μάριου Δημόπουλου

Ινοσιτόλη: Ένα διατροφικό συμπλήρωμα που βοηθά στην κατάθλιψη και στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, του Μάριου Δημόπουλου

Ινοσιτόλη: Ένα διατροφικό συμπλήρωμα που βοηθά στην κατάθλιψη και στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Περισσότερα
Φτιάξτε Το Δικό Σας Βιολογικό Λίπασμα!

Φτιάξτε Το Δικό Σας Βιολογικό Λίπασμα!

Φτιάξτε Το Δικό Σας Βιολογικό Λίπασμα

Περισσότερα
Πότε Το Πεπόνι Είναι Ώριμο;

Πότε Το Πεπόνι Είναι Ώριμο;

Πότε Το Πεπόνι Είναι Ώριμο;

Περισσότερα