Μερικοί λόγοι για να επιλέξετε ένα βιολογικό αντηλιακό

Μερικοί λόγοι για να επιλέξετε ένα βιολογικό αντηλιακό

Μερικοί λόγοι για να επιλέξετε ένα βιολογικό αντηλιακό

Το γεγονός ότι αποτελούνται από φυτικά συστατικά, χωρίς «ύποπτες» χημικές ουσίες, σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας.

Μερικοί λόγοι για να τα επιλέξετε :

– Τα βιολογικά αντιηλιακά δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως αμμωνία, parabens, σιλικόνη, μόλυβδο κλπ...

– Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους. 

Τα βιολογικά αντηλιακά βασίζονται σε βιοενεργά συστατικά, δηλαδή σε συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται ποιοτικοί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.

– Σέβονται το περιβάλλον

Τα βιολογικά αντιηλιακά είναι βιοδιασπώμενα. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα πετάξετε στα σκουπίδια, τα συστατικά τους αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο λόγος είναι ότι δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, π.χ. πετροχημικά και τα παράγωγά τους, διαλύτες, όπως η προπυλενογλυκόλη, ή ερεθιστικά επιφανειοδραστικά, όπως τα SLS, ενώ οι συσκευασίες τους είναι συνήθως ανακυκλώσιμες.

– Είναι oικονομικά!  Η τιμή των βιολογικών αντιηλιακών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών. Τα βιολογικά αντιηλιακά, φέρουν πιστοποιήσεις διεθνών ανεξάρτητων οργανισμών.

– Δε δοκιμάζονται σε ζώα, γεγονός πολύ σημαντικό για τον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή με άποψη.

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Αναζητούμε τη σφραγίδα πιστοποίησης στη συσκευασία. Η σφραγίδα είναι ο μοναδικός τρόπος αναγνώρισης των βιολογικών προϊόντων. Εάν δεν υπάρχει σήμα πιστοποίησης, τότε το καλλυντικό δε μπορεί να πωληθεί ως βιολογικό προϊόν. Διαβάζουμε με προσοχή τα συστατικά πάνω στη συσκευασία. Συνήθως πρώτα στη λίστα είναι εκείνα που υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό και ακολουθούν τα υπόλοιπα. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Μαυρίστε χωρίς παρενέργειες

Μαυρίστε χωρίς παρενέργειες

Μαυρίστε χωρίς παρενέργειες

Περισσότερα
Εποχική κατάθλιψη: Τι είναι και πώς να διαχειριστείτε τα συμπτώματα

Εποχική κατάθλιψη: Τι είναι και πώς να διαχειριστείτε τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής μπορεί να ποικίλλουν από ήπια έως σοβαρά

Περισσότερα
Να Φάτε Το Μπράουνι Ή Το Κέικ; Μάθετε Να Επιλέγετε Το Σωστό…Πειρασμό Ώστε Να Μη Χαλάτε Τη Δίαιτά Σας!