Αυτό το κοινό εργαλείο ψησίματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία

Αυτό το κοινό εργαλείο ψησίματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία

Αυτό το κοινό εργαλείο ψησίματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία

Ένας άνδρας από το Ουισκόνσιν είχε πρόσφατα επείγουσα ιατρική περίθαλψη αφού κατά λάθος κατάποσε μια τρίχα από μια συρμάτινη βούρτσα. Η κατάποση μιας τρίχας που έχει κολλήσει στο φαγητό σας μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, ειδικά εάν η τρίχα τρυπήσει την εντερική επένδυση.

Οι ειδικοί στο γκριλ συνιστούν να μην χρησιμοποιείτε συρμάτινες βούρτσες για τον καθαρισμό των σχαρών.

Τα μπάρμπεκιου μπορεί να σας φέρνουν στο μυαλό τη διασκέδαση στον ήλιο, αλλά η αγαπημένη σας καλοκαιρινή διασκέδαση μπορεί επίσης να συνοδεύεται από μια επικίνδυνη παρενέργεια: συρμάτινες τρίχες βούρτσας ψησταριάς τοποθετημένες μέσα στο φαγητό σας.

Τον Μάιο, ένας άνδρας από το Ουισκόνσιν έγινε πρωτοσέλιδο αφού αποκάλυψε ότι είχε φάει κατά λάθος μια τρίχα από μια συρμάτινη βούρτσα ψησταριάς που είχε κολλήσει στη σχάρα του γκριλ και κατέληξε στη μπριζόλα του. Αφού ανέπτυξε πόνο στο στομάχι και πυρετό, ο Wayne Ramcheck πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν μια τρίχα ψησταριάς μήκους μίας ίντσας που είχε διαπεράσει το πλάι του εντέρου του. Ο Ramcheck χρειάστηκε να αφαιρέσει χειρουργικά την τρίχα και του πήρε επτά εβδομάδες για να αναρρώσει.

Δεν είναι μόνος: Κάθε καλοκαίρι, εμφανίζονται ιστορίες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν επείγοντα ιατρικά περιστατικά αφού έφαγαν κατά λάθος μια συρμάτινη βούρτσα. Μια αναφορά περίπτωσης που δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (ACS) πέρυσι σκιαγράφησε τους κινδύνους που συνδέονται με τις βούρτσες με τρίχες, αποκαλώντας την κατάποση των τριχών ως «πρόβλημα δημόσιας υγείας».

Λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε συρμάτινες βούρτσες για γκριλ ή να τρώτε φαγητό από ψησταριές που έχουν καθαριστεί με αυτές; Να τι είπαν οι γιατροί του ER και ένας ειδικός στη σχάρα.

Πόσο συχνοί είναι οι τραυματισμοί με τη βούρτσα ψησίματος;

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από συρμάτινες βούρτσες γκριλ, αλλά μια μελέτη υπολόγισε ότι στέλνει περισσότερα από 130 άτομα στα επείγοντα κάθε χρόνο. Με άλλα λόγια, είναι αρκετά σπάνιο — αλλά συμβαίνει αρκετά.

Τι μπορεί να συμβεί αν καταπιείτε μια τρίχα;

Οι συρμάτινες βούρτσες γκριλ συνήθως τραυματίζουν άτομα αφού οι τρίχες καταλήξουν κατά λάθος στη σχάρα. «Κάθε φορά που βουρτσίζετε τη σχάρα με μέταλλο, ένα κομμάτι της μπορεί να καταλήξει στη σχάρα. Αν τοποθετήσετε ένα κομμάτι κρέας πάνω από αυτό το σημείο, η συρμάτινη τρίχα μπορεί να ενσωματωθεί στο φαγητό σας.

Αυτές οι τρίχες είναι συνήθως μικροσκοπικές, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να παρατηρήσετε εάν καταπιείτε μία, είπε ο Eric Adkins, MD, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Μόλις φάτε μια τρίχα, μπορεί να καταλήξει σε οποιοδήποτε μέρος του πεπτικού σας συστήματος. Σύμφωνα με την έκθεση ACS, οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί που προκύπτουν από την κατάποση με συρμάτινες τρίχες περιλαμβάνουν τη στοματική κοιλότητα (μέσα στο στόμα) και τον στοματοφάρυγγα, που είναι το μεσαίο τμήμα του λαιμού, πίσω από το στόμα. Αλλά μπορεί να συμβούν και πιο σοβαροί τραυματισμοί όπως εντερικές διατρήσεις.

Εάν η τρίχα διαπερνά την εντερική επένδυση και είναι σε θέση να περάσει από την άλλη πλευρά του εντέρου, έχετε δημιουργήσει ένα μικρό άνοιγμα για τα βακτήρια και τα περιεχόμενα στο έντερό σας να διαρρεύσουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη που ονομάζεται περιτονίτιδα.

Αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που «χρειάζεται οπωσδήποτε χειρουργική επέμβαση». Είναι ένας φρικτός τραυματισμός. Αν η φροντίδα καθυστερήσει, μπορεί να είναι καταστροφική.

Είναι καλύτερα να αποφεύγετε τον καθαρισμό της ψησταριάς σας;

Το να μην καθαρίζετε τη σχάρα σας μετά τη χρήση της δεν είναι η απάντηση. Πρέπει να καθαρίζετε τη σχάρα σας πριν από κάθε χρήση. Ο λόγος; Ασφάλεια.

Πλένουμε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια μας μετά από κάθε χρήση, έτσι ώστε τα υπολείμματα φαγητού να μην μας αρρωσταίνουν και τα ίδια πρότυπα καθαρισμού θα πρέπει να τηρούνται για τη σχάρα σας. Τα υπολείμματα φαγητού, λάδια και μερικώς αποτεφρωμένα κομμάτια που κολλάνε στη σχάρα «θα γίνουν γρήγορα ταγγισμένα.

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια τη σχάρα σας;

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια για γκριλ ή να επενδύσετε σε μια βούρτσα ψησταριάς που δεν περιέχει τρίχες για να καθαρίσετε τη σχάρα σας. Έχουν αυτά που έχουν ένα σφουγγάρι ή ένα υλικό πετσέτας που μπορεί να τρίβεται πάνω από τη σχάρα», είπε. «Δεν υπάρχουν μεταλλικά μέρη ή κομμάτι».

Οι κεραμικές πέτρες και τα υφάσματα από λινάτσα μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε όταν τελειώσετε το μαγείρεμα και η σχάρα είναι ακόμα ζεστή.

Αν μια συρμάτινη βούρτσα ψησταριάς είναι το μόνο που έχετε, η Sidoriak συνιστά να δοκιμάσετε αυτό το hack: Καθαρίστε τη σχάρα με τη συρμάτινη βούρτσα σας, στη συνέχεια φτιάξτε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο στο μέγεθος της γροθιάς σας και χρησιμοποιήστε την για να κάνετε ένα δεύτερο πέρασμα πάνω από τις σχάρες της ψησταριάς σας. Δώστε μεγάλη προσοχή σε τυχόν κολλημένα τρόφιμα ή ανομοιόμορφες επιφάνειες σχάρας σχάρας. Αν μια συρμάτινη βούρτσα είναι πιθανό να χάσει μια τρίχα, εκεί θα συμβεί.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη ψησταριά σας με μη μεταλλικές μεθόδους, αν μπορείτε. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για μια συρμάτινη βούρτσα, εάν αναζητάτε τη μέγιστη ασφάλεια.

Πηγές

Διαβάστε επίσης...

Ο Λύγκας- Το Είδος Υπό Εξαφάνιση- Επέστρεψε Στην Ελλάδα

Ο Λύγκας- Το Είδος Υπό Εξαφάνιση- Επέστρεψε Στην Ελλάδα

Ο Λύγκας- Το Είδος Υπό Εξαφάνιση- Επέστρεψε Στην Ελλάδα, φύση και περιβάλλον

Περισσότερα
Ενισχύστε Τη Θέλησή Σας!
Πώς να διδάξετε στα παιδιά σας να είναι επίμονα;

Πώς να διδάξετε στα παιδιά σας να είναι επίμονα;

Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε στα παιδιά να είναι επίμονα,καθώς είναι μια αξία που θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

Περισσότερα