Δείτε τι μπορεί να συμβεί όταν πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Δείτε τι μπορεί να συμβεί όταν πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Δείτε τι μπορεί να συμβεί όταν πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Το ντους το βράδυ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε από την απαιτητική ημέρα. Θα μπορούσε όμως η πρακτική να είναι επικίνδυνη για την υγεία των μαλλιών σας;

Στην ιδανική περίπτωση, όσοι λούζουν τα μαλλιά τους το βράδυ θα τα άφηναν να στεγνώσουν εντελώς πριν πάνε για ύπνο. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις - η χρήση πιστολάκι θα μπορούσε να ξυπνήσει ένα μέλος της οικογένειας που κοιμάται, ενώ περιμένεις να στεγνώσουν τα μαλλιά σου σε πολύτιμο χρόνο ύπνου. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν να πέφτουν στο κρεβάτι τη νύχτα με βρεγμένα μαλλιά.

Αν και αυτό είναι σίγουρα πιο βολικό, οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να κοιμούνται σε βρεγμένα μαλλιά αν είναι δυνατόν, συμφώνησαν οι δερματολόγοι - μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο βλάβης των μαλλιών, καθώς και να ανοίξει την πόρτα σε πιθανά προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής, όπως λοιμώξεις ή επιδείνωση των δερματικών παθήσεων.

Δείτε τι είπαν οι ειδικοί σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, καθώς και άλλες στρατηγικές που πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας προστατευμένα τη νύχτα.

Ο ύπνος σε βρεγμένα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών.

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, γίνονται πιο ελαστικά και ευαίσθητα. Γι’ αυτό συνήθως ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα και όχι στεγνά. Αλλά όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι επίσης πιο εύθραυστα. Ο συνδυασμός βρεγμένων, εύθραυστων μαλλιών και «τριβής και έντασης» από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο αυτών των τριχών. Για αυτόν τον λόγο, θα συνιστούσα να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν πριν πάτε για ύπνο.

Άλλα προβλήματα που συνδέονται με τον ύπνο σε βρεγμένα μαλλιά

Πέρα από την πιθανότητα σπασίματος των μαλλιών, το να πάτε για ύπνο χωρίς να στεγνώσετε τα μαλλιά σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιθανά δερματικά προβλήματα. Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί επίσης να συμβάλει σε ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο μπορεί να σας προδιαθέσει σε βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει βακτηριακή ή μυκητιακή θυλακίτιδα, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί ως μικρά εξογκώματα ή φλύκταινες στο τριχωτό της κεφαλής. Ο μύκητας Malassezia στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλέσει σμηγματορροϊκή δερματίτιδα—ένα κνησμώδες, ξεφλουδισμένο εξάνθημα—ενώ η ζύμη Candida μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής ή φουσκάλες.

Ο ύπνος σε βρεγμένα μαλλιά μπορεί επίσης να επιδεινώσει την υπάρχουσα πιτυρίδα.

Πέρα από τις ανησυχίες για το δέρμα, το να πάτε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα - τα υγρά μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα θα μπορούσαν να διευκολύνουν την ανάπτυξη μούχλας, κάτι που μπορεί να ερεθίσει τους αεραγωγούς σας.

Πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας προστατευμένα τη νύχτα

Το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο είναι το καλύτερο για την υγεία σας, αλλά μην πανικοβληθείτε αν πηγαίνετε για ύπνο που και που με βρεγμένα μαλλιά. Αν και είναι καλύτερο να κοιμάστε με στεγνά μαλλιά, το να κοιμάστε με βρεγμένο κεφάλι πιθανότατα δεν θα προκαλέσει αμετάκλητη βλάβη.

Ωστόσο, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να βελτιώσει την υγεία των μαλλιών του, υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούν να κάνουν για να μειώσουν την τριβή και το σπάσιμο των μαλλιών, εκτός από τον ύπνο σε στεγνά μαλλιά.

Για ένα, τα άτομα με πιο μακριά μαλλιά μπορούν να «χρησιμοποιήσουν ένα χαλαρό scrunchie ή [δέσιμο μαλλιών] για να μαζέψουν τα μαλλιά» πριν κοιμηθούν. Είναι σημαντικό τα μαλλιά να μην δένονται πολύ σφιχτά, πρόσθεσε ο Rodney, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει περαιτέρω τα μαλλιά.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να δοκιμάσουν να κοιμηθούν σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη - αυτό πιστεύεται ότι μειώνει την τριβή στα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε. Αν και δεν έχει αποδειχθεί σε καμία μελέτη ότι μειώνουν το σπάσιμο, σίγουρα δεν θα βλάψουν τα μαλλιά σας. Ομοίως, ο ύπνος με σατέν κάλυμμα κεφαλιού μπορεί επίσης να προστατεύσει τα μαλλιά και να μειώσει την τριβή.

Πηγές

Διαβάστε επίσης...

ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: K-BEAUTY, ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: K-BEAUTY, ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Είναι επίσημο – το K-Beauty έχει εδραιώσει τη θέση του στο παγκόσμιο λεξικό ομορφιάς.

Περισσότερα
Vegan σπιτική πίτσα

Vegan σπιτική πίτσα

Ετοιμάστε την πιο νόστιμη vegan πίτσα!

Περισσότερα
9+1 Τρόποι! Αυξήστε Την Καύση Λίπους

9+1 Τρόποι! Αυξήστε Την Καύση Λίπους

9+1 Τρόποι! Αυξήστε Την Καύση Λίπους

Περισσότερα