ΔΙΩΞΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ

ΔΙΩΞΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ

ΔΙΩΞΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ απεγνωσμένοι σε έναν ατελείωτο αγώνα με περιστέρια να εισβάλλουν στο πολύτιμο μπαλκόνι ή την ταράτσα σας, μην ανησυχείτε. Σε αυτό άρθρο, εξαπολύουμε δέκα έξυπνες τακτικές που θα κάνουν αυτά τα ενοχλητικά περιστέρια να ξεφύγουν από την ήττα. Πείτε αντίο στα ανεπιθύμητα περιττώματα, το ανελέητο βουητό και το ενοχλητικό ράμφισμα. 

Χρήσιμες και αποτελεσματικές συμβουλές για απομάκρυνση των περιστεριών

1. Ρίξτε σκόνη πιπεριού στην περιοχή που προτιμούν τα περιστέρια

Αυτό είναι ένα άρωμα που αντιπαθούν τα περιστέρια, έτσι πολλοί άνθρωποι προτιμούν να απωθούν τα περιστέρια χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Ραντίζοντας σκόνη πιπεριού στην περιοχή όπου συχνάζουν τα περιστέρια, είτε πρόκειται για το σημείο που κουνιάζουν, είτε για τη φωλιά τους, είτε όπου αφήνουν περιττώματα, το άρωμα θα τα αποθαρρύνει. Μπορείτε είτε να πασπαλίσετε τη σκόνη είτε απλά να την τοποθετήσετε εκεί για να βγάζει μια έντονη μυρωδιά. Μόλις το αισθανθούν, τα περιστέρια τελικά θα πετάξουν μακριά και θα εξαφανιστούν.

2. Κρεμάστε κουδούνια για να δημιουργήσετε ήχο όταν φυσάει ο άνεμος

Τα κρεμασμένα κουδούνια δημιουργούν ήχο όταν φυσάει ο άνεμος. Αυτό τρομάζει τα περιστέρια, καθώς είναι ευαίσθητα σε ξαφνικούς θορύβους και κινήσεις. Όταν ο άνεμος ή τα φτερά των περιστεριών που χτυπούν έρχονται κοντά στα κουδούνια του ανέμου, δημιουργεί έναν ήχο που εκπλήσσει τα περιστέρια και τα κάνει να πετάξουν μακριά. Επιλέξτε ελαφριά κουδούνια ανέμου για καλύτερη παραγωγή ήχου όταν τα αγγίζει ο άνεμος και επιλέξτε αυτά με ανακλαστικές επιφάνειες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

3. Κρεμαστά πουλιά-δόλωμα

Όταν κρεμάτε πτηνά ως δόλωμα, είναι σημαντικό να επιλέγετε πτηνά μεγαλύτερου μεγέθους όπως γεράκια ή αετούς για να εκφοβίσετε τα περιστέρια. Παρόμοια με τη χρήση σκιάχτρων στα χωράφια για να τρομάξουν τα κοράκια μακριά, η αρχή ισχύει εδώ. Τα περιστέρια είναι φυσικά επιφυλακτικά με τα μεγαλύτερα πουλιά, με αποτέλεσμα να πετάξουν μακριά από φόβο.

4. Κατοικίδια

Χρησιμοποιήστε κατοικίδια όπως γάτες και σκύλους ως φυσικά αποτρεπτικά μέσα για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι/την μπροστινή αυλή σας. Παρόλο που είναι εξημερωμένα, το ένστικτό τους ως αρπακτικών παραμένει άθικτο. Είναι ευρέως γνωστό ότι αυτά τα ζώα απολαμβάνουν να κυνηγούν και να κυνηγούν πτηνά, επομένως δεν θα χρειαστεί να τους δώσετε συγκεκριμένες εντολές. Μόλις εντοπίσουν τα περιστέρια να πετούν προς τα κάτω, θα ξεσπάσουν ανυπόμονα στη δράση, διώχνοντας τα περιστέρια με ενθουσιασμό.

5. Δημιουργήστε ένα αποτρεπτικό για τα πτηνά χρησιμοποιώντας συρμάτινο πλέγμα

Χρησιμοποιήστε λεπτό σύρμα για να στερεώσετε κάθετα συρμάτινο πλέγμα στην επιφάνεια του φράχτη ή της οροφής, με απόσταση περίπου 3 ιντσών μεταξύ κάθε σύρματος. Στερεώστε καλά το πλέγμα για να καλύψει ολόκληρη την περιοχή και τοποθετήστε το στο μπαλκόνι ή την ταράτσα σας. Οι αιχμηρές άκρες του συρμάτινου πλέγματος θα αποθαρρύνουν τα περιστέρια να προσγειωθούν όταν το δουν, εμποδίζοντάς τα ουσιαστικά να κουρνιάσουν.

6. Βάλτε φερμουάρ στο μπαλκόνι

Χρησιμοποιήστε δεσμούς καλωδίων ή φερμουάρ, που είναι μικρά πλαστικά νήματα, για να αποτρέψετε αποτελεσματικά τα περιστέρια χωρίς να χρειάζεται να κόψετε ή να τροποποιήσετε τα υπόλοιπα μέρη. Στερεώνοντάς τα σφιχτά κατά μήκος του κιγκλιδώματος του μπαλκονιού, οι προεξέχουσες άκρες λειτουργούν ως αιχμηρές ακίδες, εμποδίζοντας τα περιστέρια να κουρνιάσουν. Αυτές οι αιχμές δεν είναι αρκετά αιχμηρές ώστε να βλάψουν ή να τραυματίσουν τον άνθρωπο κατά την επαφή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα ασφαλίσετε στενά για να αποφύγετε τυχόν κενά που θα επέτρεπαν στα περιστέρια να προσγειωθούν.

7. Καρφώστε καρφιά ή συνδετήρες σε σφιχτά στερεωμένο ξύλο για να αποτρέψετε τα περιστέρια

Αυτή η μέθοδος ακολουθεί την ίδια αρχή με τη χρήση αιχμών σύρματος για την αποτροπή πτηνών στις στέγες και τη χρήση δεμάτων καλωδίων για τη στερέωση μπαλκονιών. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο για την αποτροπή πτηνών σε μπαλκόνια και στέγες. Χρησιμοποιώντας σφιχτά στερεωμένα ξύλα και καρφιά ή συνδετήρες κατάλληλου βάρους που δεν θα επηρεαστούν από τον άνεμο, απλά σφυρηλατήστε τα καρφιά ή τα συνδετήρες πάνω στο ξύλο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια, κρεμάστε ή τοποθετήστε το ξύλο στην επιθυμητή θέση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα στηρίγματα για τη στερέωση του ξύλου μεταξύ του δαπέδου του μπαλκονιού ή της ταράτσας και του ξύλινου πάνελ.

8. Τοποθετήστε ένα πλέγμα PVC μεταξύ του μπαλκονιού και της οροφής

Μια άλλη μέθοδος για να αποτρέψετε τα περιστέρια να πετάξουν στο μπαλκόνι είναι η εγκατάσταση ενός διχτυού. Χρησιμοποιήστε ένα διχτυωτό δίχτυ με επικάλυψη PVC για να καλύψετε σφιχτά το κενό μεταξύ της οροφής και του δαπέδου του μπαλκονιού. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε το δίχτυ να εμποδίζει τη θέα, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφανές δίχτυ με επικάλυψη PVC. Είναι ανθεκτικό, δυνατό και επιτρέπει καλύτερη ορατότητα του εξωτερικού τοπίου.

9. Μεταφέρετε τις φωλιές των περιστεριών σε ασφαλέστερο μέρος 

Εκτός από τα περιστέρια που κουρνιάζουν σε στέγες ή μπαλκόνια, τείνουν επίσης να δημιουργούν χάος και φωλιές σε κρυφές γωνίες, όπως οι γλάστρες με τα φυτά ή οι συμπιεστές κλιματιστικών. Για να τα ξεφορτωθείτε, απλώς αφαιρέστε τις φωλιές και αποτρέψτε τυχόν υπολείμματα υλικών όπως γρασίδι ή κλαδιά που χρησιμοποιούν για να χτίσουν φωλιές. Όταν τα περιστέρια ξεκινούν την ανοικοδόμηση, αντιμετωπίστε αμέσως την κατάσταση με τον ίδιο τρόπο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με συνέπεια, και τελικά, τα περιστέρια θα πετάξουν μακριά για να βρουν εναλλακτικά σημεία φωλιάς. Ωστόσο, εάν υπάρχουν φωλιές με αυγά πουλιών, χειριστείτε τις προσεκτικά και μετακινήστε τις σε ασφαλές μέρος, όπως δέντρα σε καθορισμένο χώρο.

10. Αντανακλάστε το φως χρησιμοποιώντας ένα CD

Χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί, τα CD είναι πραγματικά απίστευτα αποτελεσματικά στο να διώχνουν τα περιστέρια. Δημιουργήστε ένα DIY απωθητικό περιστεριών δένοντας μαζί ένα σωρό παλιά CD και κρεμώντας τα στο μπαλκόνι ή την ταράτσα σας. Καθώς φυσάει ο άνεμος, τα CD δημιουργούν τόσο οπτικές όσο και ακουστικές διαταραχές, τρομάζοντας αποτελεσματικά τα ενοχλητικά πουλιά.

Συμπέρασμα

Εφαρμόζοντας αυτές τις δέκα τακτικές, μπορείτε να ανακτήσετε το μπαλκόνι ή την ταράτσα σας από ενοχλητικά περιστέρια. Είτε χρησιμοποιείτε φυσικά αρώματα που αντιπαθούν, εγκατάσταση οπτικών αποτρεπτικών μέσων όπως ψεύτικες κουκουβάγιες ή αντανακλαστικά αντικείμενα, είτε χρησιμοποιώντας στρατηγικές που βασίζονται στον ήχο, όπως ηχητικά κουδούνια ή CD, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε.

Θυμηθείτε, η συνέπεια είναι το κλειδί όσον αφορά τον έλεγχο των περιστεριών, επομένως να είστε επίμονοι στην εφαρμογή αυτών των τακτικών. Απολαύστε τον χώρο σας χωρίς πουλιά και απολαύστε τη γαλήνη και την καθαριότητα που συνοδεύει. Πείτε αντίο στους ανεπιθύμητους καλεσμένους με φτερά και ανακτήστε τον έλεγχο του υπαίθριου καταφυγίου σας. Το μπαλκόνι ή η ταράτσα σας θα είναι ένα καταφύγιο χαλάρωσης και απόλαυσης για άλλη μια φορά, απαλλαγμένο από τη συνεχή παρουσία των περιστεριών.


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

Μερικά σημάδια ασέβειας σε μια σχέση: Πώς να τα αντιμετωπίσετε;

Μερικά σημάδια ασέβειας σε μια σχέση: Πώς να τα αντιμετωπίσετε;

Οι σχέσεις πρέπει να είναι ασφαλή μέρη για τα μέλη τους, όπου νιώθουν ότι τους αγαπούν και τους υποστηρίζουν.

Περισσότερα
Η δύναμη του όχι

Η δύναμη του όχι

Όταν εκφράζουμε τις επιθυμίες μας και γνωρίζουμε τα όριά μας, τότε συνδεόμαστε πραγματικά με τους ανθρώπους γύρω μας.

Περισσότερα
Vegan Πίτσα Με Αραβική Πίτα

Vegan Πίτσα Με Αραβική Πίτα

Vegan Πίτσα Με Αραβική Πίτα, vegan συνταγές

Περισσότερα