Όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, απελευθερώνονται τα ένζυμα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κι έτσι αποσυντίθενται κάποιες χημικές ενώσεις του θείου που επίσης εντοπίζονται στη σύσταση του κρεμμυδιού και μετατρέπονται σε αέριο.
Το αέριο αυτό (που δίνει και την έντονη γεύση του κρεμμυδιού) είναι δακρυγόνο. Όταν φτάσει στα μάτια, προκαλεί χημική αντίδραση με το υγρό που τα ενυδατώνει. Έτσι παράγεται ένα ήπιο θειικό οξύ που ερεθίζει τον κερατοειδή και τον επιπεφυκότα χιτώνα των ματιών, με αποτέλεσμα να τσούζουν και δακρύζουν ασταμάτητα, για να απομακρύνουν τις ουσίες αυτές
Διαβάστε επίσης...
Διακοπές, Retreat Ευεξίας Περιήγησης Άσκησης και Χαλάρωσης στο εξωτικό Bali
Δωδεκαήμερο 25 Ιουλίου-5 Αυγούστου 2023
ΠερισσότεραΤσάι από τζίντζερ: Οι ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία
Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο ως μπαχαρικό στην μαγειρική αλλά και ως φαρμακευτικό στην ιατρική.
Περισσότερα