Μερικά σημάδια ασέβειας σε μια σχέση: Πώς να τα αντιμετωπίσετε;

Μερικά σημάδια ασέβειας σε μια σχέση: Πώς να τα αντιμετωπίσετε;

Μερικά σημάδια ασέβειας σε μια σχέση: Πώς να τα αντιμετωπίσετε;

Οι σχέσεις πρέπει να είναι ασφαλή μέρη για τα μέλη τους ,ασφαλή καταφύγια όπου νιώθουν ότι τους αγαπούν, τους υποστηρίζουν και τους επικυρώνουν. Εάν δεν εκπληρώσουν αυτόν τον στόχο, τότε οι σχέσεις γίνονται επιβλαβείς και καταλήγουν να προκαλούν ζημιά αντί να συμβάλλουν στη ζωή μας. Για τον ίδιο λόγο, είναι σημαντικό να μάθουμε να εντοπίζουμε τα σημάδια ασέβειας σε μια σχέση και να είμαστε πρόθυμοι να ενεργήσουμε ανάλογα.

Η ασέβεια δεν είναι πάντα τόσο ορατή όσο η βία, η κακοποίηση ή η απιστία. Μερικές φορές, αυτά τα σημάδια μεταμφιέζονται ως αδιαφορία, κριτική ή έλεγχο σε καθημερινές καταστάσεις.

Σημάδια ασέβειας

Ακυρώνουν τα συναισθήματά σας

Όλα τα συναισθήματά σας είναι έγκυρα και οι ανάγκες σας αξίζουν να ακουστούν και να σεβαστούν. Εάν ο σύντροφός σας υποτιμά τα συναισθήματά σας, σας κατηγορεί ότι είστε υπερβολικοί ή υστερικοί ή απαντά με μια χειρονομία αγανάκτησης όταν εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας, τότε δεν σας σέβεται Έχετε το δικαίωμα να εκθέσετε αυτά που σκέφτεστε, αισθάνεστε και θέλετε. Όποιος ισχυρίζεται ότι σας αγαπά θα πρέπει να είναι ανοιχτός στο να ακούσει, να κατανοήσει και να αναζητήσει λύσεις μαζί σας.

Υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι η βάση για την επίλυση κάθε σύγκρουσης ή διαφωνίας σε ένα ζευγάρι. Επίσης, είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εντοπίσετε τα σημάδια ασέβειας σε μια σχέση. Οι φωνές, οι προσβολές, η περιφρόνηση ή ο σαρκασμός είναι το πιο ορατό πρόσωπο της κακής επικοινωνίας, αλλά η αδιαφορία και η σιωπή είναι εξίσου βίαιες. Κανένα από αυτά τα δύο άκρα δεν μπορεί να είναι μέρος της γενικής δυναμικής μεταξύ ανθρώπων που σέβονται ο ένας τον άλλον.

Δεν κάνουν προσπάθεια να περάσουν χρόνο μαζί

Παρά τις καθημερινές υποχρεώσεις, και τα δύο άτομα πρέπει να κάνουν προσπάθεια να περνούν ποιοτικό χρόνο με τους συντρόφους τους. Ένα άτομο που έχει πάντα δικαιολογίες για να μην αφιερώνει χρόνο στον άλλον, που προτιμά εναλλακτικά σχέδια ή που κοιτάζει συνεχώς το κινητό του όταν είστε μαζί, δεν σέβεται τόσο εσάς όσο και τον δεσμό που μοιράζεστε.

Δεν σέβονται τον χρόνο και τον χώρο σας

Το να μην μοιράζεσαι χρόνο με τον σύντροφό σου είναι εξίσου επιβλαβές με το να προσπαθείς να τον απορροφήσεις πλήρως. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να σέβεται τον χρόνο που αφιερώνετε στην καριέρα σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας και τον εαυτό σας και να μην προσπαθεί να σας εξαναγκάσει ή να σας κάνει να νιώσετε ένοχοι γι’ αυτό.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σημάδια ασέβειας σε μια σχέση;

Αν έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχει έλλειψη σεβασμού στη σχέση σας, πιθανότατα αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για αυτό. Πρώτα, πρέπει να αναρωτηθείτε εάν ο σύντροφός σας γνωρίζει την ακαταλληλότητα των στάσεών του και αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη. Αν όχι, και αν δεν είναι πρόθυμοι να εργαστούν για να αλλάξουν τη δυναμική, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να φύγετε από τη σχέση. 

Τελικά, ο σεβασμός και η βαθιά αποδοχή του ενός και του άλλου είναι τα θεμέλια για ένα διαρκές, υγιές ζευγάρι. Επομένως, μην δικαιολογείτε την ασέβεια. Επίσης, μην τα ανέχεστε ποτέ από φόβο μήπως χάσετε τον σύντροφό σας. Η προτεραιότητά σας πρέπει να είναι πάντα να φροντίζετε τον εαυτό σας.

 

Διαβάστε επίσης...

Βιταμίνη Β1: Ανακουφίζει Από Το Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο
YOGArt Summer Retreat

YOGArt Summer Retreat

Μία τριήμερη καλοκαιρινή εκδρομή της σχολής YOGArt στις 16-18 Ιουνίου στο Skiaxtro Eco Farm στη Μεσσηνία.

Περισσότερα
Μποξεράκι Ή Σλιπ; Η Ιατρική Πλευρά Του Διλήμματος