Μερικές συμβουλές για να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το σύντροφο σας

Μερικές συμβουλές για να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το σύντροφο σας

Μερικές συμβουλές για να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το σύντροφο σας

Όταν συναντάμε για πρώτη φορά κάποιον για τον οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι, κάνουμε τα πάντα για να βρούμε κοινές στιγμές. Ωστόσο, στη συνέχεια έχουμε την τάση να χαλαρώνουμε, να θεωρούμε τη σχέση δεδομένη και να παραμελούμε τον δεσμό. Ωστόσο, η επισημοποίηση μιας σχέσης δεν σημαίνει ότι μπορούμε να την αγνοήσουμε και να την αφήσουμε να ακολουθήσει την πορεία της- αντίθετα, πρέπει να την καλλιεργήσουμε.

Πρόκειται για θεμελιώδες στοιχείο για να ευημερήσει ο δεσμός και να είναι ικανοποιημένα και τα δύο μέλη. Επίσης, χάρη στον κοινό χρόνο δημιουργείται συναισθηματική εγγύτητα, ενισχύεται η οικειότητα και οι δύο άνθρωποι έρχονται πιο κοντά. Αυτές οι στιγμές μας συνδέουν και μας βοηθούν να είμαστε σε θέση να επιλύουμε προβλήματα και διαφωνίες.

Συμβουλές για να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο ως ζευγάρι

Αποφασίστε να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο ως ζευγάρι

Αν αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από την αδράνεια, είναι πιθανό να μην βρούμε ποτέ χώρο στην ατζέντα μας για εκείνο το ραντεβού ή εκείνη τη συζήτηση που αναβάλλουμε. Επομένως, το κλειδί είναι να συνειδητοποιήσετε τη σημασία και την αναγκαιότητα του να περνάτε χρόνο μαζί.

Δημιουργήστε ρουτίνες

Οι ρουτίνες μπορούν να γίνουν σπουδαίοι σύμμαχοι σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο. Έτσι, αν ορισμένα σχέδια ή δραστηριότητες έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινή σας ρουτίνα, δεν θα είναι απαραίτητο να καταβάλλετε προσπάθεια για να βρείτε αυτή την κοινή στιγμή.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να βγαίνετε έξω ή να προγραμματίζετε ραντεβού τουλάχιστον μία ή δύο φορές το μήνα. Αυτές οι στιγμές θα πρέπει να έχουν σκοπό να διακόψετε τη ρουτίνα σας, να αποσυνδεθείτε από τις υποχρεώσεις σας και να συνδεθείτε με το σύντροφό σας. Ακόμη και αν έχετε παιδιά, προσπαθήστε να εκπληρώσετε αυτόν τον στόχο, γιατί είναι πολύ συχνό φαινόμενο η γονεϊκότητα να επηρεάζει και να αποξενώνει τα ζευγάρια.

Προσφέρετε προσοχή και παρουσία

Αν θέλετε να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο ως ζευγάρι, υπάρχει ένα αξίωμα που πρέπει να ακολουθήσετε: όχι περισπασμούς. Όταν είστε μαζί, κλείστε την τηλεόραση, σιγήστε τα κινητά σας τηλέφωνα και εστιάστε όλη σας την προσοχή ο ένας στον άλλον. Είναι λυπηρό να βλέπεις τόσα πολλά ζευγάρια να τρώνε μαζί και να είναι κολλημένα στις οθόνες τους χωρίς να λένε ούτε μια λέξη ο ένας στον άλλον.

Κάντε ποιοτικές συζητήσεις

Ακόμα κι αν περνούν όλη τη μέρα μαζί, πολλά ζευγάρια δεν αισθάνονται ότι έχουν συνδεθεί μεταξύ τους. Αυτό οφείλεται στην κακή ποιότητα των συζητήσεων που κάνουν. Αν θέλετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, μοιραστείτε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας και τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Μοιραστείτε τις προσδοκίες και τις απόψεις σας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

 Vegan Life Festival Athens 2023

Vegan Life Festival Athens 2023

Ο μεγαλύτερος vegan θεσμός της Ελλάδας

Περισσότερα
Πετιμεζόπιτα : Μία γλυκιά πίτα που θα λατρέψετε

Πετιμεζόπιτα : Μία γλυκιά πίτα που θα λατρέψετε

Πετιμεζόπιτα : Μία γλυκιά πίτα που θα λατρέψετε

Περισσότερα
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV ΕΡΧΕΤΑΙ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV ΕΡΧΕΤΑΙ

Παγκόσμια «επιτάχυνση» των προσπαθειών για τον τερματισμό της επιδημίας του AIDS έως το 2030

Περισσότερα