Τορτίγιες Με Κινόα

Τορτίγιες Με Κινόα

Τορτίγιες Με Κινόα

Της Γεωργίας Παπανικολάου

Για όσους δεν την ξέρουν, ευκαιρία να την μαγειρέψουν, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σπίτι και υπάρχει αρκετός χρόνος να πειραματιστούμε με νέες γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα και στους μικρούς μας φίλους.

Η κινόα είναι μια από τις πιο πλήρεις τροφές. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες B και Ε, είναι φτωχή σε σάκχαρα, δεν περιέχει γλουτένη, είναι εύπεπτη και συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ βοηθά στο να κρατηθούν χαμηλά τα επίπεδα χοληστερόλης.

Υλικά

·         1 φλιτζάνι κινόα (κάτα προτίμιση βιολογική)

·         μαύρα φασόλια (400γρ) 

·         καλαμπόκι (200γρ)

·         1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

·         1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 

·         σάλτσα μπάρμπεκιου

·         πίτες τορτίγιας κατά προτίμηση ολικής άλεσης

·         αλάτι 

·         πιπέρι 

·         γουακαμόλε (μεξικανική σάλτσα με βάση το αβοκάντο)-(προαιρετικά)

Οδηγίες

Βράστε την κινόα σε 2 φλιτζάνια νερό για 15-20-30 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε τα λαχανικά. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.

Ζεστάνετε λίγο λάδι, σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι, τη κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν.

Όταν η κινόα είναι έτοιμη, πάρτε μία πίτα τορτίγιας και γεμίστε τη, με το μείγμα λαχανικών, το καλαμπόκι και τα μαύρα φασόλια (βρασμένα ή μπορείτε να τα βρείτε σε κονσέρβα). Προαιρετικά πειραματιστείτε προσθέτοντας λίγο γουακαμόλε ή λίγη δόση σάλτσας μπάρμπεκιου ή οτιδήποτε σας ταιριάζει. Τυλίξτε και απολαύστε.