Μανιταρόπιτα Για Το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι!

Μανιταρόπιτα Για Το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι!

Μανιταρόπιτα Για Το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι!

Η μανιταρόπιτα ξεχωρίζει στο γιορτινό τραπέζι! Είναι χορταστική, χορτοφαγική και θα τη λατρέψουν όλοι.

Υλικά:
•    ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
•    ½ κιλό αλεύρι σταρένιο
•    250 γρ. μυζήθρα
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    1 αυγό
•    50 γρ. παρμεζάνα
•    ρίγανη
•    αλάτι
•    λάδι

Εκτέλεση:
1.    Δουλεύετε 400 γρ. από το αλεύρι (το οποίο έχετε προηγουμένως κοσκινίσει) μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι, λίγο νερό και μια πρέζα αλάτι για περίπου δέκα λεπτά.
2.    Μοιράζετε τη ζύμη σε μπάλες και τις αφήνετε για περίπου μία ώρα, σκεπασμένες με νωπό πανί να «σταθούν».
3.    Πλένετε τα μανιτάρια κάτω από τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζετε και τα τεμαχίζετε σε φέτες.
4.    Τα μαγειρεύετε μαζί με το σκόρδο σε κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά. Μετά από λίγη ώρα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για είκοσι ακόμη λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε λίγο αλάτι και ρίγανη.
5.    Ανακατεύετε σε μια λεκάνη δύο κουταλιές αλεύρι με το αυγό, την παρμεζάνα τριμμένη και τη μυζήθρα.
6.    Παίρνετε μία –μία τις μπάλες της ζύμης και τις ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Για την πίτα χρειάζονται πέντε φύλλα.
7.    Λαδώνετε τον πάτο ενός στρογγυλου ταψιού και στρώνετε το πρώτο φύλλο. Λαδώνετε το φύλλο και τοποθετείτε επάνω του μια στρώση μανιταριών και μία στρώση από το μίγμα των τυριών. Απλώνετε ένα ακόμη φύλλο και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το τελευταίο φύλλο να φτάσει στο χείλος του ταψιού. Τρυπάτε την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου μ΄ένα πιρούνι και φουρνίζετε την πίτα σε φούρνο με μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα.