Πίτσα Του Αγρότη: Η Χορτοφαγική Πίτσα!

Πίτσα Του Αγρότη: Η Χορτοφαγική Πίτσα!

Πίτσα Του Αγρότη: Η Χορτοφαγική Πίτσα!

Οι περισσότερες πίτσες περιέχουν αλλαντικά και άλλα ζωικά προιόντα, πράγμα που τις καθιστά ακατάλληλες για χορτοφάγους. Όμως, η πίτσα του αγρότη δεν περιέχει τέτοια προιόντα, αντίθετα είναι ό,τι πρέπει να χορτοφάγους και όχι μόνο!

Πίτσα του αγρότη

Υλικά:

Για τη ζύμη

·300 γρ. αλεύρι σταριού

·20 γρ. μαγιά μπύρας

·3 κουταλιές της σούπας λάδι

·αλάτι

·νερό (όσο χρειαστεί)

Για τη γέμιση

·400 γρ. κρεμμύδια

·200 γρ. κολοκυθάκια

·150 γρ. τυρί πεκορίνο

·4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

·αλάτι

 

Εκτέλεση:

1.     Ανακατεύετε σε μια μεγάλη λεκάνη τα υλικά της ζύμης και «τη δουλεύετε» ώσπου να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Στη συνέχεια, την αφήνετε σκεπασμένη με ένα πανί να «σταθεί».

2.    Ανοίγετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου να κάψει. Στο μεταξύ, ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλο πάχους ενός εκατοστού και την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου σας.

3.    Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζετε λίγο μαζί με τα κολοκυθάκια, κομμένα κι αυτά σε ροδέλες.

4.    Απλώνετε τα τσιγαρισμένα λαχανικά πάνω στη βάση της ζύμης, ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί και φουρνίζετε την πίτσα στους 220 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

5.    Έπειτα, τη βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο και την ξαναφουρνίζετε για άλλα δέκα λεπτά ακόμη. Σερβίρετε αμέσως.