Τα Τουλουμπάκια Δεν Είναι Τόσο Δύσκολο Να Γίνουν… Διαβάστε Τη Συνταγή!

Τα Τουλουμπάκια Δεν Είναι Τόσο Δύσκολο Να Γίνουν… Διαβάστε Τη Συνταγή!

Τα Τουλουμπάκια Δεν Είναι Τόσο Δύσκολο Να Γίνουν… Διαβάστε Τη Συνταγή!

Όταν βλέπουμε τουλουμπάκια στο ζαχαροπλαστείο, φανταζόμαστε ένα πολύ δύσκολο γλυκό. Και όμως δεν είναι έτσι, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για τέλεια τουλουμπάκια.

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι

90 γραμμ. μαγειρικό λίπος

8 αυγά

500 γραμμ. νερό

1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

1500 γραμμ. ζάχαρη

1250 γραμμ. νερό

750 γραμμ. Γλυκόζη

 

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μαγειρικό λίπος σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράσει, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα του αλεύρου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ή ζύμη.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να κρυώσει. Ζυμώνουμε με τα χέρια προσεκτικά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και όχι νερουλή. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με λάδι, και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, που στην άκρη της έχουμε βάλει αγκαθωτό κορνέ με την ανάλογη ποσότητα από τη ζύμη. Πιέζουμε την σακούλα πάνω από το καυτό λάδι και με ένα υγρό μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη που πέφτει σε κορδόνια μήκους 6 εκατοστών περίπου.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Για να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα τα πατάμε με τρυπητή κουτάλα ώστε να καλύπτονται καλά από το λάδι. Τα βγάζουμε με την ίδια κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Ρίχνουμε τα τουλουμπάκια στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά να το ρουφήξουν. Τα βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

 

από το Περιοδικό "Άρωμα κουζίνας"