Όλα τα βότανα και οι βιταμίνες!

Όλα τα βότανα και οι βιταμίνες!

Όλα τα βότανα και οι βιταμίνες!

Σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις βιταμίνες και τα βότανα. Εξετάζει συνοπτικά, με επιστημονικό αλλά κατανοητό τρόπο κάθε βιταμίνη και βότανο, παραθέτοντας τις ιδιότητες, τις χρήσεις και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ορθή και ασφαλή χρήση της.

Τα βότανα θεωρούνται ως ένα δώρο της φύσης με θεραπευτικές ιδιότητες για εκατοντάδες παθήσεις όπως ζάχαρο, χοληστερίνη και πεπτικές διαταραχές, αιμορροΐδες, ανικανότητα, αϋπνία,  καρκίνο, δερματικές παθήσεις, διαβήτη, έλκος, κολικούς, κυκλοφορικό, πέτρες στα νεφρά, πονοκεφάλους, ρευματισμούς, προστάτη, υπόταση κ.α.

Στο πέρασμα των χρόνων ο άνθρωπος ξέχασε τις θεραπείες της φύσης και έστρεψε το ενδιαφέρον του σε χημικές μεθόδους. Όμως, επειδή τα βότανα κρύβουν δραστικές ουσίες που έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές και απαριθμούν εκατοντάδες χρήσεις που προάγουν την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά, τα τελευταία χρόνια στρεφόμαστε όλο και περισσότερο στα βότανα, επιδιώκοντας να βρούμε εναλλακτική- φυσική λύση σε προβλήματά μας.

Οι βιταμίνες από την άλλη, είναι χημικές ουσίες, ρυθμιστές της καλής λειτουργίες του οργανισμού. Ο ρόλος τους είναι πρωταρχικός τόσο στην ανάπτυξη του οργανισμού και την επιτέλεση αρκετών βασικών λειτουργιών (βοηθούν στο μεταβολισμό, την αναπαραγωγή, την ανάπτυξη και είναι απαραίτητες για την άμυνα του οργανισμού), όσο και στη διατήρηση της καλής υγείας και της ζωής.

Ο ανθρώπινος οργανισμός βέβαια δεν μπορεί να τις συνθέσει από μόνος του και έτσι τις προσλαμβάνει μέσα από την τροφή.

Γιατί το πιο σημαντικό, που πρέπει πάντα να θυμόμαστε, είναι ότι μια σωστή διατροφή και ένας τρόπος ΄΄εκμεταλλευόμενος΄΄ τα όπλα που η φύση μας παρέχει αφειδώς, είναι το παν για έναν εύρωστο και υγιή.   

Διαβάστε επίσης...