Υπάρχουν Τρόποι Να Αποφύγουμε Το Λευκό Αλεύρι;

Υπάρχουν Τρόποι Να Αποφύγουμε Το Λευκό Αλεύρι;

Υπάρχουν Τρόποι Να Αποφύγουμε Το Λευκό Αλεύρι;

Το αλεύρι στην καθημερινότητά μας, το συναντάμε παντού, στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Ας πάρουμε για παράδειγμα το πρωινό μας. Στα δημητριακά, στο ψωμί, στις φρυγανιές, στα βουτήματα, είναι σχεδόν αδύνατο να φας πρωινό χωρίς να καταναλώσεις αλεύρι.

Όμως, για λόγους υγείας, όλοι μας πρέπει να το μειώσουμε ή να το αποφύγουμε εντελώς, ενώ σε πολλούς συνανθρώπους μας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας, μιας και με την κατανάλωση αλευριού παρουσιάζουν δυσανεξία ή κοιλιοκάκη.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε άλλα είδη αλευριού, που πολλές κουζίνες του κόσμου, ιδιαίτερα ανατολίτικες, χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια. Μερικά από αυτά είναι το αλεύρι από φαγόπυρο, από ρεβίθια, από ρύζι, από καλαμπόκι, αμύγδαλα, κινόα, σόγια, κεχρί και χαρουπιού.

Όλα αυτά είναι πιο υγιεινά, χωρίς ή με ελάχιστη γλουτένη, με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, το καθένα περιέχει τα δικά του χαρακτηριστικά, με τις αντίστοιχες εφαρμογές στην κουζίνα μας (πίτες, τηγανίτα κλπ.).

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η καλύτερη επιλογή είναι να προτιμάμε το βιολογικό αλεύρι.